روش های انتقال پول به خارج کشور از گذشته تا کنون تغییرات زیاد و البته به رو به پیشرفتی داشته است. یکی از قدیمی ترین سرویس های پرداخت آنلاین، وسترن یونیون است که از سال 1856 فعالیت خود را آغاز کرده است. مانی گرام، پی پال سایر روش هایی هستند که برای انتقال پول و یا خرید از سایت های خارجی استفاده می شوند. هر کدام از این سیستم ها، مزایا و معایب خود را دارند، که ایرانیکارت در این مقاله به بررسی هر کدام می پردازد.
خوشبختانه با استفاده از پیشرفت هایی که در فناوری و تکنولوژی وجود دارد، روش های مختلفی برای انتقال پول به خارج ایران وجود دارد. ممکن است خود شما نیز با گشتن در اینترنت و دیدن سایت های خارجی نیز متوجه شده باشید، که روش های مختلفی برای خرید از سایت های خارجی وجود دارد. پس به راحتی می توان فهمید که محدودیت ها از بین رفته است.
انواع روش های انتقال پول به خارج کشور
استفاده از سیستم بانک سنتی
استفاده از روش های بانکی می تواند مطمئن ترین روش برای انتقال پول به خارج کشور در نظر گرفته شود. چرا که بانک برای انجام این کار از حساب های واسط استفاده نمی کند و همین مسئله باعث افزایش ایمنی آن می شود. معمولا کارمزدی که برای انجام این کار از شما دریافت می شود، چیزی حدود 5 درصد از مبلغ کل است. از طرف دیگر، زمانی که برای انجام این کار نیاز است، بین 1 الی 5 روز کاری است که معمولا زمان زیادی بوده و افراد فرصت منتظر ماندن در این مدت را ندارند.
پی پال Paypal
پی پال دارای ویژگی های مختلفی است که در نظر گرفتن همه آنها، موجب می شود که این سیستم به عنوان یکی از روش های انتقال پول به خارج کشور در نظر گرفته شود. از طرف دیگر استفاده از این سیستم، نسبت به سیستم سنتی بانکی راحتتر است چرا که تنها با استفاده از شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل قابل انجام است. اما محدودیتی که در مورد این روش وجود دارد این است که هر دو طرف باید دارای حساب پی پال باشند تا این انتقال انجام شود.
مسئله بعدی که در مورد پی پال وجود دارد، بالا بودن هزینه انجام این انتقال است، خصوصا اگر نیاز به تغییر نوع ارز ارسالی نیز باشد. البته یکی دیگر از شکایاتی که در مورد این روش انتقال پول به خارج کشور وجود دارد، این است که اگر این الگوریتم های این سیستم احساس کنند که مبلغ انتقالی شما جعلی و یا غیر قانونی است، به احتمال زیاد پول شما را فریز می کند که باعث طولانی شدن فرآیند انتقال شما میشود. البته پی پال در تلاش است که با استفاده از فناوری هایی نظیر بلاکچین و هوش مصنوعی این مشکل را رفع کرده و سرعت انجام تراکنش ها را افزایش دهد.
وسترن یونیون یا مانی گرام
اگر نیاز فوری برای انتقال پول به خارج کشور دارید، بدون شک باید یکی از این دو سیستم را انتخاب کنید. بدون هیچ محدویتی شما می توانید چند تراکنش را بدون وقفه در یک روز انجام دهید. وسترن یونیون یکی از کمپانی هایی است که برای انتقال پول، نیازی به حساب کاربری ندارد. هزینه انتقال پول با این سیستم ها معمولا از پی پال بالاتر است. البته این بالا بودن هزینه منطقی به نظر می رسد چرا که کیفیت خدماتی که ارائه می دهند، بالاتر است.
هنگام استفاده از این روش ها، خیلی باید دقت کرد چرا که احتمال جعلی بودن آنها وجود دارد. دلیل این مسئله هم، اطلاعات کمی است که هنگام انجام تراکنش کاربر وارد می نماید.
شرکت خدمات ارزی
استفاده از این روش ها می توانید یکی از راحتترین روش ها باشد، چرا که واسطی این کار را برای شما انجام میدهد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که شرکت معتبری را برای آنجام این کار پیدا کنید و با پرداخت معادل ریال به همراه مبلغ اضافی (کارمزد شرکت) انتقال پول به خارج کشور انجام دهید. بسته به شرکتی که انتخاب می کنید این کارمزد و زمان انجام این تراکنش متفاوت است.
مهمترین نکاتی که هنگام انتقال پول به خارج کشور باید رعایت کنید
- کارمزدی که برای انتقال پول به خارج کشور پرداخت می کنید، به نوع سرویس انتخابی شما بستگی دارد. پس بهتر است که قبل از انتخاب نهایی، روش های مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید.
- علاوه بر کارمزدی که برای انتقال پرداخت می کنید، در صورتی که ارز مبدا و مقصد متفاوت باشد، هزینه ای جداگانه باید پرداخت نمایید.
Routing Number چیست؟
(ABA Routing transit numebr (ABA RTN عددی ۹ رقمی است که در مورد بانک های امریکا به کار میرود. این عدد نشاندهنده بانک افتتاح حساب کننده یا موسسه مالی است که حساب بانکی در آن باز شده است.
برخی بانک ها یا موسسات در امریکا ممکن است چند Routing Numebr جداگانه داشته باشند که از هر کدام برای یک سرویس استفاده میکنند.
چنانچه شما یک برگه چک امریکایی داشته باشید در پایین آن عددی ۹ رقمی است که همان Routing Number است و شما میتوانید بفهمید چک از کدام بانک صادر شده است.
IBAN چیست؟
IBAN مخفف عبارت International Bank account Number است.
IBAN که شامل اعداد و حروف است حداکثر ۳۴ کاراکتر دارد و به تمام حساب های حوزه اروپا تعلق میگیرد. این عدد نشان دهنده کشوری که در آن افتتاح حساب شده، بانک مقصد و شماره حساب فردی است که حساب به نام وی باز شده است.
IBAN ارسال ها و دریافت های حواله های بین المللی را راحت تر و سریعتر کرده است.
از سال 2007 تا کنون کشورهای دیگر نیز به صورت تدریجی وارد حوزه IBAN شده اند و شماره حساب های خود را با این نام ارائه میکنند.
هم اکنون حدود ۵۰ کشور از حدود ۲۲۰ کشورجهان عضور این پروتکل هستند.
ساختار IBAN
از مجموع حداکثر ۳۴ کاراکتر آیبن دو حرف اول آن نشاندهنده کشور مقصد است. به عنوان مثال چنانچه دو کارکتر اول یک آیبن GR باشد مربوط به کشور Greece یونان میباشد یا مثلا CH باشد مربوط به کشور سوئیس میباشد.
کشورهای حوزه IBAN
به طور خلاصه کشورهای حوزه IBAN به شرح زیر میباشند:
کشورهای حوزه اروپا و یورو، بحرین، برزیل، کاستاریکا، تیمور شرقی، جزایر فارو، جبل الطارق، مقدونیه، سن مارینو، قطر، جزایر ویرجین آیلند انگلستان و …