آموزش ارز دیجیتال

RWA یا توکینزاسیون دارایی‌های واقعی چیست؟

RWA یا توکینزاسیون دارایی‌های واقعی چیست؟

این روزها همه جا صحبت از ارزهای دیجیتال است. از ترید و خرید و فروش ارز دیجیتال برای کسب و سود گرفته تا ایردراپ های تلگرامی. اما همیشه این دنیای جذاب چیز جدید برای ارائه کردن دارد! فرض کنید بتوانید با استفاده از ارزهای دیجیتال و استفاده از آن‌ها در بسترهای بلاک چینی، مالک یک دارایی واقعی مانند املاک و مستغلات، خودرو یا کالاهای لوکس و قیمتی باشید. چنین ایده‌ای که RWA نامیده می‌شود نقطه اتصال و ادغام دنیای ارزهای دیجیتال و دنیای واقعی به شمار می‌آید. همیشه مشکلی که اغلب سرمایه‌داران دارند این است که نمی‌توانند بخشی از دارایی خود را نقد کنند و مجبور هستند در ابتدا کل دارایی خود را بفروشند. اما با استفاده RWA می‌توان دسترسی و مدیریت بهتری نسبت به دارایی‌های خود داشته باشید. در این مقاله به بررسی مفهوم RWA می‌پردازیم و مزایا و معایب آن را شرح می‌دهیم.  

RWA چیست؟

RWA مخفف عبارت Real world Assets است و “دارایی‌های دنیای واقعی” ترجمه می‌شود. این مفهوم همانند یک پل، ارتباط بین دنیای واقعی و دارایی‌های دیجیتالی را ایجاد کرده است. به این معنا که آنچه دارایی واقعی محسوب می‌شود را به توکن تبدیل می‌کنند تا امکان معامله آن‌ها در پلتفرم‌های مختلف ارز دیجیتال میسر شود. شاید محدودیت‌ها و سختی‌های نقدشوندگی دارایی‌های واقعی اصلی‌ترین دلیل به وجود آمدن RWA باشد.

 به طور کلی دسترسی به بخشی از دارایی‌های واقعی نیازمند نقد کردن تمام آن است. به طور مثال اگر شما یک سکه تمام بهار آزادی داشته باشید، نمی‌توانید فقط 10 درصد آن را نقد کنید. بلکه باید کل آن را بفروشید! اما با فرآیند توکنیزاسیون دارایی‌های واقعی، امکان دسترسی به بخش‌های کوچک‌تر هم میسر خواهد شد. در یک کلام با استفاده از RWA دارایی‌های واقعی خود را به دارایی‌های کریپتویی و ارزهای دیجیتال همیشه در دسترس تبدیل می‌کنید تا مشکل نقدشوندگی هم نداشته باشید!

دارایی‌های دنیای واقعی (RWA) شامل چه مواردی می‌شود؟

هر آنچه که قابلیت سرمایه‌گذاری و توکنیزه شدن داشته باشد را می‌توان در گستره RWA به شمار آورد. از اوراق بهادار و املاک و مستغلات گرفته تا دلار و طلا و نفت و ماشین‌آلات و حتی آثار هنری. به این لیست دارایی‌های معنوی مانند حق ثبت اختراع را نیز اضافه کنید.

RWA چیست؟

چگونه می‌توان RWA را توکنیزه کرد؟

در وهله اول باید به شناخت و ارزش‌گذاری دارایی توجه کرد. پس از این مرحله با توجه به قوانین و مقرراتی که در این بستر وجود دارد قراردادهای هوشمند مورد استفاده قرار بگیرد. سرمایه‌گذار بعد از این مراحل باید یک بلاک چین مشخص انتخاب کند تا متناسب با آن برای فرانید توکنیزاسیون دارایی خود اقدام کند. در انتها توکن موردنظر سرمایه‌گذار ایجاد می‌شود و فعالیت آن رد بلاک چین ثبت خواهد شد. تمام این مراحل شاید چند دقیقه وقت نگیرد. در واقع فرایند توکنیزه کردن RWA بسیار سریع و امن است و مانند یک خرید و فروش ارز دیجیتال یا معامله در دنیای ارزهای دیجیتال به شمار می‌آید.

مزایا و معایب RWA چیست؟

فرایند توکنیزه کردن دارایی‌های واقعی یا RWA قطعا در آینده‌ای نه‌چندان دور فراگیرتر خواهد شد. اما بهتر است نگاهی به مزایا و معایب آن داشته باشیم.

مزایای توکن‌های RWA

  1. نقدینگی: تسهیل نقدینگی در فضای RWA امکان‌پذیر می‌شود و هر معامله‌گر می‌تواند در مدت‌زمان کوتاهی به نقدشوندگی دارایی‌های واقعی خود بپردازد.
  2. اعتمادسازی: بستر بلاک چین به خاطر داشتن سازوکارهای امنیتی و شفاف، عامل اعتمادسازی بین معامله‌گران خواهد بود. لازم به ذکر است که به خاطر استفاده گسترده از استیبل کوین این اعتماد دوچندان می‌شود.
  3. شفافیت: دنیای بلاک چین ها ذاتا شفاف است و همین موضوع سبب می‌شود نسبت به دنیای واقعی اعتمادسازی بیشتری داشته باشد.
  4. سرعت و دسترسی بیشتر به دارایی‌ها و انتقال آن‌ها: دسترسی بیشتر و نقدشوندگی بالا سبب می‌شود تا معامله‌گران به‌راحتی بتوانند از فرصت‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنند.
  5. کم‌تر شدن واسطه‌ها و کاهش هزینه‌های جاری: مدریت ساده دارایی‌ها سبب می‌شود تا یک معامله‌گر بتواند بدون مشکل برای سرمایه‌گذاری اقدام کند و نیازی به واسطه‌ها نداشته باشد. واضح است که چنین روندی به کاهش قابل‌توجه هزینه‌ها منجر می‌شود.
  6. امکان معامله با مشتریان در سطح جهان: پلتفرم جهانی مشتری جهانی می‌آورد! وقتی در یک بستر بین‌المللی قصد سرمایه‌گذاری دارید، قطعا می‌توانید فرصت‌های سرمایه‌گذاری و معامله بدون مرز داشته باشید و به استراتژی‌های دلاری و سودمندتر فکر کنید.

معایب توکن‌های RWA

  1. عدم وجود بازار ثانویه: هنوز بستری مشترک و استاندارد برای خریدوفروش دارایی‌های واقعی در محیط بلاک چین اعلام نشده است.
  2. خطر تقلب و هک: با وجود همه مزایایی که گفتیم، همچنان خطر تقلب و هک برای RWA وجود دارد و هنوز یک سازوکار امنیتی قابل‌توجه در این مورد معرفی نشده است. البته خوشبختانه امنیت زیرساخت‌های بلاک چینی به حدی است که این مشکل را تا حدود زیادی برطرف می‌کند .اما باز هم نیاز به راه‌حل‌های امنیتی و حفاظتی وجود دارد. به طور مثال باید ببینیم توسعه‌دهندگان این فضا برای موضوع اثبات مالکیت چه روندی را در پیش می‌گیرند.
  3. ملاحظات قانونی: چون این بستر یک فضای بین‌المللی به شمار می‌آید باید قوانین و مقررات آن به‌صورت بین‌المللی و جامع تنظیم و تدوین شود تا از بروز اختلافات جلوگیری شود.
  4. نوسانات از پیش تعیین نشده: دارایی‌های واقعی هر از چند گاهی نوسانات زیادی را تجربه می‌کنند. این نوسانات ممکن است روی ارزش آن‌ها تأثیر زیادی داشته باشد. موضوعی که می‌تواند روی توکن های RWA هم تأثیرگذار باشد.

بهترین رمزارزهای RWA برای سرمایه‌گذاری         

پروژه‌های زیادی از RWA به‌عنوان زیرساخت و شالوده اصلی خود استفاده کرده‌اند و بستری برای بهترین رمزارزهای RWA به‌منظور سرمایه‌گذاری به شمار می‌آیند. هرکدام نیز یک نوع از دارایی‌های واقعی را پشتوانه توکن‌های RWA معرفی کرده‌اند. در اینجا پنج تا از آن‌ها را به طور خلاصه بررسی می‌کنیم.

پروژه MAPLE

پروژه MAPLE از جذاب‌ترین و در عین حال ساده‌ترین پروژه‌هایی است که در RWA فعالیت دارد. در این پروژه سرمایه‌گذاران حتی با ارائه یک وثیقه می‌تواند به‌صورت ماهانه و در برخی از اوقات سالانه سود دریافت کنند. در واقع این بستر یک پلتفرم وام‌دهی مبتنی بر توکن RWA است.

پروژه MAKERDAO

پروژه MAKERDAO به علت تلاش برای ارائه وثیقه‌های قابل‌اعتماد به‌سرعت معروف شد. این پروژه توکن DAI را به همین منظور عرضه کرده است. عمده فعالیت میکر دائو تمرکز روی ادغام دارایی‌های واقعی است و استفاده از آن‌ها بر بستر بلاکچین است.

پروژه CREDITCOIN

یکی از بهترین توکن‌های RWA در سال جاری میلادی قطعا کردیت کوین CREDITCOIN است. در این پروژه «وام بین بلاکچینی» مطرح شده است. یعنی شما می‌توانید در یک بلاک چین وام بگیرید و اقساط آن را در سایر بلاک چین‌ها پرداخت کنید. البته وام بین بلاکچینی این پروژه بر اساس سابقه فعالیت و مجموع تراکنش‌های سرمایه‌گذاران محاسبه می‌شود.

پروژه GOLDFINCH 

این پروتکل بر اعطای وام به مشاغل دنیای واقعی، و به‌ ویژه مشاغل در بازارهای نوظهور متمرکز است. گلدفینچ طیف متنوعی از کسب‌وکارها را در نظر گرفته و بازدهی جذابی را ارائه می‌کند که تا 30 درصد افزایش می‌یابد. در واقع هدف آن در وهله اول توکن سازی دارایی‌های مشاغل و بعد از آن وام‌دهی به آن‌ها است.

پروژه CENTRIFUGE

پروتکل‌های ذکر شده در بالا همگی نمونه خوبی از ادغام دارایی‌های دنیای واقعی در اکوسیستم دیفای DeFi بوده‌اند. با این حال، همه آن‌ها بر جنبه اعتباری متمرکز هستند. اما برای تنوع بیشتر توکن سانتریفیوژ CFG اشکال بیشتری از دارایی‌های دنیای واقعی را به این اکوسیستم آورده و با استفاده از توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) مکانیسم متفاوتی دارد. به این صورت که باید وام‌گیرنده دارایی خود را به ان اف تی NFT تبدیل کند و سپس در این اکوسیستم سانتریفیوژ از آن استفاده نماید.

آینده رمزارزهای RWA به چه صورت خواهد بود؟          

پیش‌بینی می‌شد که روزی RWA متولد شود و افراد بتوانند دارایی‌های خود را به‌صورت توکن در دنیای ارزهای دیجیتال تبدیل کنند. به همین دلیل به نظر می‌رسد پتانسیل بالایی را برای ادامه این روند و رشد آن وجود داشته باشد. اگر توکن های مربوط به این پروژه‌ها به‌خوبی رشد کند قطعا تعداد سرمایه‌گذار بیشتری هم به آن‌ها جذب می‌شود و ارزش آن‌ها روز به روز افزایش می‌یابد. با توجه به نوسانات معمولا مثبت ارزهای دیجیتال امکان چنین رویداری بسیار زیاد است. به همین دلیل می‌توان گفت آینده رمزارزهای RWA به احتمال زیاد امیدوارکننده خواهد بود.

اهمیت RWA در DEFI 

واضح است که امکان ورود توکن های RWA به پلتفرم‌های دیفای وجود دارد و این کار سبب قدرتمندترشدن دیفای DeFi هم خواهد شد. RWA باعث ورود تعداد زیادی سرمایه‌گذار و متعاقبا سرمایه به حوزه دیفای می‌شود و به پیشرفت اموال غیرمتمرکز کمک می‌کند. از طرفی امکان گرفتن وام‌های غیرمتمرکز و نقدینگی سریع که در بستر RWA میسر می‌شود، می‌تواند به موفقیت و گسترش حوزه دیفای کمک کند. پس به طور کلی می‌توان گفت RWA در دیفای از اهمیت بالایی برخوردار است و به گسترش و رشد آن کمک می‌کند.

محدودیت استفاده از RWA در DEFI 

البته همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم برای این که RWA در بستر دیفای بتواند به‌خوبی عمل کند باید زیرساخت‌های لازم را ارتقا دهد. همچنین فرآیند وام‌دهید در این بستر نیاز به سازوکارهای قوی‌تر و با پشتوانه‌های مستحکم‌تر دارد.

آینده و توکینزاسیون دارایی‌های واقعی

توکینزاسیون دارایی‌های واقعی اگرچه در ابتدای راه است اما ایده جذابی به شمار می ورد و قطعا می‌تواند تعداد زیادی سرمایه‌گذار وارد دنیای ارزهای دیجیتال کند. اما زیرساخت‌های کلی‌تر و بزرگ‌تری لازم دارد تا همه سرمایه‌گذاران در سرتاسر جهان به آن اعتماد کنند. پیش‌بینی می‌شود در بلندمدت این بازار بتواند رشد بالایی داشته باشد. کما اینکه در حال حاضر هم ارزهای دیجیتالی که در این بستر فعالیت می‌کنند رشد خوبی داشته‌اند و توانسته‌اند تا حد مطلوبی اعتماد سرمایه‌گذاران را جلب کنند. با این حال انتظار می‌رود رسد این رمزارزها بیشتر و بیشتر شود.                                      

درج نظر اولین نفر باشید که نظر می‌دهید.
با درج نظر امتیاز کسب کنید

پیشنهادی سردبیر ایرانیکارت
برگزیده اخبار و مقالات
آموزش گام به گام معامله اسپات در ارز دیجیتال
آموزش ترید ارز دیجیتال
آموزش گام به گام معامله اسپات در ارز دیجیتال
از زمان پیدایش بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال، شاهد رشد سریع و پذیرش گسترده صنعت کریپتو در جهان بوده‌ایم. بدین ترتیب، امروزه دارایی‌های دیجیتال در پرتفوی مدیران و...
تحلیل آنچین On-Chain چیست و چه کاربردی دارد؟
آموزش تحلیل فاندامنتال
تحلیل آنچین On-Chain چیست و چه کاربردی دارد؟
اگر بازار ارزهای دیجیتال را مانند یک ماشین در حال حرکت تصور کنیم، تحلیل و استراتژی‌ در نقش راهنمای راه یا همان گوگل مپ مشهور ظاهر می‌شود. همانند نقشه‌های راهنما،...
دامیننس چیست؟ بازار رمزارزها را زیرکانه تحلیل کنید
آموزش ارز دیجیتال
دامیننس چیست؟ بازار رمزارزها را زیرکانه تحلیل کنید
دامیننس Dominance یک معیار مهم برای درک موقعیت یک ارز دیجیتال در بازار است. دامیننس نسبت بین ارزش بازار یک رمز ارز خاص و کل ارزش بازار ارز دیجیتال است....