اکانت های خارجی

بهترین ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا 2025

بهترین ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا 2025

در گذشته‌ای نه چندان دور تبدیل متن‌های طولانی به صدا کار نسبتاً دشواری بود. تصور کنید که بخواهید متنی بیش از ده صفحه یا حتی کمتر از آن را به فایل صوتی تبدیل کنید. در بهترین حالت، گوینده در همه بخش‌های این فایل صوتی یک لحن نخواهد داشت. خوشبختانه، هوش مصنوعی در این زمینه نیز به کمک انسان‌ها آمده و یک کار دیگر را هم برای آنها راحت‌تر کرده است! اما داشتن اکانت هوش مصنوعی به تنهایی برای این کار کافی نیست. شما باید با ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا نیز آشنا باشید تا بتوانید از آنها به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. خوشبختانه، می‌توانید با خواندن این مطلب با بهترین این ابزارهای نوین آشنا شوید. پس به خواندن این مطلب ادامه دهید.

اکانت Synthesys

۱. Synthesys

اگر به دنبال بهترین هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا هستید، اول از همه به شما اکانت Synthesys را پیشنهاد می‌دهیم. این هوش مصنوعی قدرتمند می‌تواند متون نوشته شده به بیش از ۱۴۰ زبان زنده دنیا از جمله فارسی را با لهجه و لحن‌های مختلف بخواند. شما می‌توانید صداهای تولید شده توسط این ابزار هوش مصنوعی را دقیقاً مطابق با سلیقه خود تغییر دهید تا با پروژه‌های مختلفی که دارید، کاملاً هماهنگ شود. این ابزار هوش مصنوعی برای تولید کتاب‌های صوتی، ویدیوهای تجاری و تبلیغاتی یا پادکست بهترین ابزار به شمار می‌رود.

مزایا معایب
دارای کتابخانه‌ای بزرگ متشکل از ۳۴ صدای حرفه‌ای زن و ۳۵ صدای مرد این نرم‌افزار رایگان نیست
تولید صداهای طبیعی برای پیاده‌سازی متون مختلف ممکن است برخی کلمات را به درستی تلفظ نکند
امکان تولید صداهایی با لحن‌ها و احساسات مختلف بر اساس متون ارائه شده  
پشتیبانی از زبان فارسی  

۲. هدهد

این نرم‌افزار ایرانی هوش مصنوعی می‌تواند متون شما را به فایل‌های صوتی مختلف تبدیل کند. کافیست نرم‌افزار هدهد را روی دستگاه الکترونیکی خود نصب کنید. این برنامه هوش مصنوعی از ۹۹ زبان زنده دنیا پشتیبانی می‌کند و می‌تواند صداهای زن و مرد را به صورت طبیعی تولید کند.

مزایا معایب
امکان تبدیل متن به گفتار در زمانی کوتاه هنوز امکانات این نرم‌افزار باگ‌هایی دارد که احتمالاً با به‌روزرسانی‌های بعدی این باگ‌ها برطرف خواهند شد
ترجمه صدا و ویدیو  
امکان ویرایش ویدیوها برای ویرایش محتوای ویدیویی علاوه بر محتوای صوتی  

اکانت Speechify

۳. Speechify

Speechify از بسیاری از رقبای خود چند قدم جلوتر است و می‌تواند یک متن را شبیه به یک صداپیشه خلاق و باتجربه بخواند. شاید در نگاه اول استفاده از وب‌سایت Speechify کمی گیج‌کننده به نظر برسد اما اگر با امکانات این وب‌سایت آشنا شوید، می‌توانید از آن برای مقاصد مختلفی نظیر تولید کتاب‌های صوتی یا محتوای صوتی تبلیغاتی بهره ببرید.

مزایا معایب
پشتیبانی از بیش از ۵۰ زبان زنده دنیا از جمله فارسی ممکن است کار کردن با این نرم‌افزار در ابتدا چالش‌برانگیز باشد
امکان تولید محتوای صوتی مطابق با فایل‌های متنی با فرمت‌های مختلف نظیر PDF  
امکان تغییر لهجه، تن صدا یا سرعت خواندن متن  
قابلیت نصب روی دستگاه‌های الکترونیکی با سیستم‌های عامل مختلف  

۴. Listnr

Listnr یکی دیگر از بهترین ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا به شمار می‌رود. این ابزار هوش مصنوعی الگوریتم قدرتمندی دارد که به شما برای تبدیل متن به صدا کمک می‌کند. با استفاده از Listnr متون مختلف خود را با صداهایی شبیه به صداپیشگان هالیوودی و افراد مشهور جهان به پادکست، کتاب صوتی یا محتوای تبلیغاتی تبدیل کنید. این نرم‌افزار می‌تواند به یکی از دستیارهای هوشمند شما در تولید محتوای صوتی تبدیل شود.

مزایا معایب
بیش از ۱۴۰ زبان زنده دنیا را با لهجه‌های مختلف پشتیبانی می‌کند هنوز از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند
امکان شخصی‌سازی محتوای صوتی تولید شده  
امکان تغییر سرعت خواندن متن، تن صدا و لحن گوینده  

۵. آواشو

آواشو یکی دیگر از ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا است که ایرانی‌ها آن را توسعه داده‌اند. این ابزار هوش مصنوعی می‌تواند فایل‌های متنی شما با فرمت‌های مختلف را به محتوای صوتی تبدیل کند. آواشو برای کسانی که می‌خواهند متون فارسی خود را به پادکست، کتاب صوتی یا محتوای تبلیغاتی تأثیرگذار تبدیل کنند، بهترین دستیار هوشمند خواهد بود.

مزایا معایب
دارای دایره واژگان بیش از ۳۰۰ هزار کلمه‌ای هنوز در مراحل ابتدایی کار خود قرار دارد و نیاز به اصلاحات و پیشرفت‌هایی دارد
امکان خواندن فایل‌های متنی با فرمت‌هایی نظیر PDF  
امکان تنظیم گفتار به لحن‌های رسمی، عامیانه یا لحن مورد نظر شما  

اکانت Deepbrain AI

۶. Deepbrain AI

Deepbrain AI نیز می‌تواند به دستیار هوشمند شما در تولید محتوای ویدیویی و صوتی تبدیل شود. این نرم‌افزار هوش مصنوعی بیش از ۱۰۰ زبان زنده دنیا را پشتیبانی می‌کند که البته، زبان فارسی هنوز جزو آنها نیست. با استفاده از این ابزار هوش مصنوعی متن به گفتار می‌توانید محتوای صوتی و ویدیویی را به صورت کاملاً طبیعی تبدیل کنید. ویژگی تبدیل متن به محتوای ویدیویی در این نرم‌افزار به اندازه‌ای پیشرفته است که شرکت‌های بزرگی مانند لنوو برای تولید محتوای تبلیغاتی خود از آن استفاده می‌کنند.

مزایا معایب
امکان تبدیل متن به ویدیو را هم دارد برای استفاده از بیشتر امکانات این نرم‌افزار باید اشتراک ماهانه یا سالانه داشته باشید
امکان تبدیل متن به گفتارهایی با لحن و لهجه‌های مختلف هنوز از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند

۷. ویرا

ویرا هم یک دستیار هوش مصنوعی است که می‌تواند متون شما را به محتوای صوتی تبدیل کند. این نرم‌افزار هوش مصنوعی می‌تواند متن شما را به تصویر و گفتار تبدیل کند. البته، امکانات این نرم‌افزار ایرانی به این قابلیت‌ها محدود نمی‌شود، بلکه، می‌تواند صدای شما را به صدای افراد مشهور و بازیگران محبوب ایرانی تبدیل کند.

مزایا معایب
امکان تبدیل متن به گفتارهایی با صدای افراد مشهور ایرانی این نرم‌افزار باگ‌هایی دارد که برای برنامه‌ای که هنوز در ابتدا راه خود است، طبیعی به نظر می‌رسد
قابلیت تبدیل متن به صدا و تصویر  
امکان تغییر سرعت گفتار تبدیل شده از روی متن  

اکانت Natural Reader

۸. Natural Reader

Natural Reader هم می‌تواند به شما در تبدیل متن به صدا با هوش مصنوعی کمک کند. این نرم‌افزار محبوب در سراسر جهان برای تولید محتوای صوتی از روی محتوای متنی یکی از بهترین گزینه‌ها است. البته، این ابزار هوش مصنوعی هنوز از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند. بااین‌حال، اگر فایلی به زبان‌های دیگر نظیر انگلیسی دارید و می‌خواهید آن را با هوش مصنوعی به صورتی روان بخوانید، نچرال ریدر را به شما پیشنهاد می‌دهیم. در این برنامه امکان تنظیم تن صدای گوینده، کم و زیاد کردن سرعت خواندن متن و امکاناتی نظیر آن در اختیار شما است. این ابزار هوش مصنوعی برای تولید کتاب‌های صوتی و پادکست به بیش از ۵۰ زبان زنده دنیا بهترین گزینه خواهد بود.

مزایا معایب
امکان تولید محتوای صوتی از متون با فرمت‌های مختلف هنوز از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند
پشتیبانی از بیش از ۵۰ زبان زنده دنیا  
قابلیت تنظیم سرعت خواندن یا تن صدای گوینده  

۹. Murf

مورف ابزار تبدیل متن به صدا با هوش مصنوعی است که طرفداران بسیاری دارد. علت این محبوبیت نیز به قابلیت‌ها و امکانات خوب این نرم‌افزار مربوط می‌شود. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانید متون نوشته شده به بیش از ۱۰۰ زبان زنده دنیا را به محتوای صوتی تبدیل کنید. البته، این نرم‌افزار نیز هنوز مثل بسیاری از ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند.

بااین‌حال، اگر متنی به زبان دیگری غیر از فارسی دارید و می‌خواهید آن را به کتاب صوتی، پادکست یا حتی محتوای تبلیغاتی تبدیل کنید، یکی از پیشنهاد‌های ما به شما مورف است. این نرم‌افزار امکان تبدیل متن به صدا با لهجه‌ها و لحن‌های مختلف را دارد.

مزایا معایب
کاربری ساده‌ای دارد هنوز از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند
صدای گوینده‌های آن کاملاً طبیعی و واقعی است باگ‌هایی دارد که احتمالاً در نسخه‌های بعدی رفع خواهند شد
قابلیت تنظیم سرعت و لحن گفتار را دارد هزینه اشتراک آن در مقایسه با سایر نرم‌افزارهای مشابه بالا است

اکانت Lovo.AI

۱۰. Lovo.AI

این ابزار هوش مصنوعی نیز یکی از پرکاربردترین ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا به شمار می‌رود. با استفاده از Lovo می‌توانید فایل‌های متنی با فرمت‌های مختلف را به گفتارهایی با صداهای طبیعی یا صدای افراد مشهور تبدیل کنید. این نرم‌افزار تبدیل متن به صدا از بیش از ۱۰۰ زبان زنده دنیا از جمله زبان فارسی پشتیبانی می‌کند. بنابراین، می‌توانید از آن برای تولید پادکست، کتاب صوتی یا محتوای تبلیغاتی بهره ببرید.

مزایا معایب
از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند برای استفاده از امکانات بیشتر این برنامه باید اشتراک آن را خریداری کنید
قابلیت شبیه‌سازی صدای افراد مشهور را دارد در تلفظ برخی کلمات مشکلاتی دارد
می‌توانید تلفظ کلمات را مطابق میل خود تنظیم کنید  

۱۱. Resemble.AI

این برنامه تبدیل متن به صدا با بیش از ۴۰ صدای آماده یکی دیگر از گزینه‌های شما است. با استفاده از این ابزار هوش مصنوعی می‌توانید متون خود به گفتارهایی به زبان‌های مختلف تبدیل کنید. این نرم‌افزار برای کسانی که اختلالات بینایی دارند و به دنبال دستیار صوتی هوشمند هستند، یکی از بهترین گزینه‌ها است.

مزایا معایب
دارای کتابخانه‌ای بزرگ از صداهای مختلف ممکن است برای تولید محتوای حرفه‌ای مشکلاتی داشته باشد
امکان تغییر لهجه و لحن صدای گوینده  
قابلیت ادغام در برنامه‌های مختلف از طریق API  

اکانت Play.ht

۱۲. Play.ht

به کسانی که یک نرم‌افزار هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا برای امور مختلف می‌خواهند، Play.ht را نیز پیشنهاد می‌دهیم. این ابزار قدرتمند هوش مصنوعی می‌تواند متون مورد نظر شما را به گفتاری با صداهای قابل تنظیم از نظر سرعت خواندن، تن صدا یا لهجه تبدیل کند. فقط کافیست متن مورد نظر خود را به این ابزار ارائه بدهید تا در مدت زمانی کوتاه یک کتاب صوتی، پادکست، محتوای تبلیغاتی یا آموزشی در اختیار داشته باشید.

مزایا معایب
از بیش از ۱۴۲ زبان زنده دنیا پشتیبانی می‌کند در زبان‌های غیر انگلیسی گزینه‌ها تنوع کمتری دارند
قابلیت شبیه‌سازی صدا دارد امکانات نسخه رایگان آن محدود است
امکان انتخاب گسترده صدا از آرشیو صوتی این نرم‌افزار ممکن است هزینه اشتراک این نرم‌افزار برای برخی افراد بالا باشد

۱۳. Balabolka

Balabolka یک ابزار هوش مصنوعی آنلاین برای تبدیل متن به صدا است. برای استفاده از این هوش مصنوعی باید متن مورد نظر خود را در بخش مورد نظر وارد کنید. در عرض چند دقیقه، این متن با صداهای مختلف خوانده می‌شود. این گفتارها را می‌توانید به صورت فایل صوتی ذخیره کنید.

مزایا معایب
امکان تبدیل متن به گفتارهایی با تلفظ کلمات متفاوت برای دسترسی به امکانات این هوش مصنوعی باید به اینترنت متصل باشید
امکان ذخیره‌سازی فایل گفتارها با فرمت‌های MP3 و WAV  

۱۴. Zabaware

با وارد کردن متن یا فایل‌های متنی با فرمت‌های مختلف در برنامه Zabaware، آنها را به فایل‌های صوتی تبدیل کنید. این برنامه می‌تواند متون شما را با صدایی بسیار بلند بخواند و می‌توانید سرعت خواندن متن یا تلفظ کلمات را مطابق با میل خود تغییر دهید.

مزایا معایب
امکان تبدیل متن به فایل صوتی با فرمت WAV برای دریافت امکانات بیشتر این نرم‌افزار نظیر انتخاب صدای بیشتر باید حق اشتراک بپردازید
امکان تبدیل متن به گفتارهایی با صدای بلند  

۱۵. Panopreter Basic

این نرم‌افزار یکی از بهترین برنامه‌های هوش مصنوعی برای تولید پادکست است چراکه می‌تواند پس از اتمام خواندن متن یک قطعه موسیقی پخش کند. با استفاده از Panopreter Basic می‌توانید فایل‌های متنی را به فایل‌هایی با فرمت‌های MP3 یا WAV تبدیل و ذخیره کنید. در نسخه پریمیوم این نرم‌افزار امکان استفاده از قابلیت‌هایی نظیر هایلایت شدن بخشی از متن که خوانده می‌شود و دریافت صداهای اضافی را خواهید داشت.

مزایا معایب
امکان تبدیل متن به فایل‌های صوتی با فرمت‌های MP3 یا WAV برای دریافت امکانات پیشرفته‌تر این نرم‌افزار باید اکانت پریمیوم داشته باشید
بهترین برنامه برای تولید پادکست  
امکان هایلایت کردن متنی که در حال خوانده شدن است  

۱۶. WordTalk

این برنامه در واقع یکی از افزونه‌های نرم‌افزار مایکروسافت است. با کمک این ابزار هوش مصنوعی می‌توانید متون مختلف را در برنامه‌های ویرایشگر مایکروسافت به گفتار تبدیل کنید.

مزایا معایب
افزونه‌ای کاربردی برای تبدیل متن به گفتار در برنامه‌های مایکروسافت در نسخه‌های قدیمی‌تر برنامه‌های مایکروسافت اجرا نمی‌شود
  بدون فایل راهنما ممکن است برای استفاده از این ابزار مشکلاتی داشته باشید

اکانت Sonantic

۱۷. Sonantic

این ابزار هوش مصنوعی یکی از نرم‌افزارهای محبوب در دنیای سرگرمی به شمار می‌رود. با استفاده از Sonantic متون مختلف به گفتارهایی برای بازی‌های ویدیویی، انیمیشن، فیلم یا سریال تبدیل می‌شوند. علت این کاربرد نیز به نوع لحن و شیوه جذاب این هوش مصنوعی برای خواندن متون مربوط می‌شود.

مزایا معایب
قابل نصب روی سیستم‌های عامل مختلف است ممکن است استفاده از آن برای برخی کاربران پیچیده باشد
متون را با احساسات و لحن‌های متنوعی می‌خواند  

کلام پایانی

برای تبدیل متن به محتوای صوتی نظیر کتاب صوتی، پادکست یا محتوای آموزشی یا تبلیغاتی می‌توانید از برترین هوش‌های مصنوعی تبدیل متن به صدا استفاده کنید. در این مطلب، بهترین ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا را معرفی کردیم. برخی از این ابزارها را شرکت‌های ایرانی توسعه داده‌اند و برخی از زبان فارسی پشتیبانی می‌کنند. بنابراین، برای تولید محتوای فارسی مناسب هستند. در مقابل، برخی دیگر را می‌توانید برای تولید محتوای تخصصی به زبان‌های دیگر به کار ببرید.

درج نظر اولین نفر باشید که نظر می‌دهید.
با درج نظر امتیاز کسب کنید

پیشنهادی سردبیر ایرانیکارت
برگزیده اخبار و مقالات
بهترین ابزارهای هوش مصنوعی ساخت عکس در 2025
اکانت های خارجی
بهترین ابزارهای هوش مصنوعی ساخت عکس در 2025
در سال 2025، با به‌کارگیری الگوریتم‌های پیشرفته‌تر و شبکه‌های پیچیده‌تر، ابزارهای هوش مصنوعی تولید عکس به سطح بی‌نظیری از دقت و هنر رسیده‌اند. بهترین ابزارهای هوش مصنوعی ساخت عکس در...
مینی اپ تلگرام (Telegram Mini App) چیست و چه کاربردهایی دارد؟
اکانت های خارجی
مینی اپ تلگرام (Telegram Mini App) چیست و چه کاربردهایی دارد؟
تلگرام که یکی از پیام‌رسان‌های محبوب با بیش از ۹۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه است که در سال ۲۰۲۳ با همکاری بنیاد شبکه باز (TON) و شرکت تنسنت (مالک وی‌چت)،...
حل مشکل خطای اتصال اسپاتیفای
اکانت های خارجی
حل مشکل خطای اتصال اسپاتیفای
اگر شما هم به تازگی از سرویس اسپاتیفای استفاده کرده باشید، حتما متوجه خطای اتصال آن شده‌اید. به این صورت که در زمان پخش موسیقی مورد علاقه خود یا باز...