سرمایه گذاری با 50 میلیون در سال 1403
سرمایهگذاری، از بهترین روشها برای مدیریت و کسب سود از سرمایه خود به شمار میرود. با استفاده از سرمایهگذاری، میتوانید به خوبی به مدیریت دارایی و سرمایه خود پرداخته و در صورت سرمایهگذاری درست، از آن سود نیز کسب کنید. با این حال، انتخاب گزینه مناسب برای سرمایهگذاری نیازمند تحقیق و بررسی است.
امروزه گزینههای زیادی برای سرمایهگذاری در اختیار کاربران قرار گرفته که از جمله آنها میتوان به خرید و فروش ارز دیجیتال، بازار فارکس، بازار بورس و.. اشاره کرد. در این مقاله، به بررسی بهترین گزینهها برای انواع سرمایهگذاری و نیز ریسکها و شرایط آنها میپردازیم.
بررسی شرایط فعلی و تاثیر شرایط اقتصادی بر بازارهای مختلف
بازارهای مالی، در انواع مختلفی وجود داشته و در این بازارها امکان خرید و فروش و معامله انواع مختلفی از داراییها وجود دارد. برای مثال، از ارزهای دیجیتال که وجود فیزیکی ندارند گرفته تا کالای اساسی مانند گندم، شکر و میوهها در این بازارها برای معامله در دسترس هستند.
با این حال، موارد مختلفی نیز روی شرایط این بازارها موثر هستند. اولین مورد آن کالای مورد معامله در بازار است که به آن اشاره کردیم. در هر بازار، کالاهای مختلفی برای معامله در دسترس قرار گرفته و این کالاها قیمت و نرخ را در این بازارها تعیین میکنند.
از طرفی، شرایط اقتصادی کشورها نیز روی بازارها موثر است. برای مثال، بازار بورس تقریبا به طور مستقیم به اقتصاد کشور این بازار بستگی داشته و همگام با شرایط اقتصادی کشور حرکت میکند. با این حال، برخی از بازارها مانند بازار کریپتو نیز به صورت جهانی فعالیت کرده و تابع کشور خاصی نیستند، در نتیجه شرایط اقتصادی کشورها روی چنین بازارهایی زیاد موثر نیست.
چنین بازارهایی که به صورت جهانی فعالیت دارند، بیشتر تابع حرکات اقتصادی به صورت جهانی (مانند تغییرات ارزش ارزها) و اخبار جهانی هستند. برای مثال، تغییر ارزش در قیمت دلار که به صورت جهانی به عنوان ارزی واسطه شناخته میشود، روی تمامی این بازارها موثر است و ممکن است باعث رشد و یا کاهش ارز کلی آنها شود.
اخبار نیز از مهمترین مقولهها برای تمامی بازارهای مالی به شمار میرود. برای مثال، اخبار مربوط به جنگ و درگیری بین کشورها که به صورت جهانی تاثیرگذار هستند، باعث افت قیمت کلی تمامی بازارهای جهانی میشود. عوامل دیگری نیز روی این بازارها موثر است که از جمله آنها میتوان به میزان سرمایه بازار، میزان آشنایی کاربران با بازار و محبوبیت آن بین کاربران و گستره فعالیت بازار اشاره کرد.
معرفی بازارهای مالی مختلف برای سرمایه گذاری خرد
برخی از بازارهای مالی، به کاربران امکان سرمایهگذاری خرد را نداده و فقط مخصوص سرمایهگذاریهای کلان و بزرگ هستند. با این حال، امروزه بیشتر بازارها این امکان را به کاربران داده تا با حداقل سرمایه در بازار مشغول فعالیت شده و بتوانند با سرمایهگذاری خرد از این بازارها سود کسب کنند.
بازار کریپتو
یکی از بهترین و قابل دسترسترین این بازارها، بازار کریپتو یا همان بازار ارزهای دیجیتال است. در این بازار، ارزهای دیجیتال که یک دارایی دیجیتالی بوده و دارای ماهیت فیزیکی نیستند، برای معامله در دسترس کاربران قرار گرفتهاند. با این حال، برخی از داراییهای این بازار که با عنوان استیبلکوین شناخته میشوند، دارای پشتوانه و ماهیت فیزیکی هستند؛ مانند پکس گلد که بر اساس طلای لندن و تتر که بر اساس دلار قیمتگذاری میشوند.
در این بازار کاربران میتوانند به راحتی و با استفاده از پلتفرمهای صرافی ارز دیجیتال، به فعالیت بپردازند. بازار کریپتو به علت ساده بودن دسترسی به آن و نیز امکان سرمایهگذاری با مبلغ دلخواه در آن، در سالهای اخیر تبدیل به یکی از محبوبترین بازارها بین کاربران شده است.
داراییهای این بازار نیز دارای قیمتهای مخلتفی بوده و بازه قیمتی در این بازار بسیار گسترده است. همچنین در این بازار میتوان به خرید مقدار مورد علاقه از یک دارایی پرداخت. برای مثال، ارز دیجیتال بیتکوین درحال حاضر بیش از 70,000 دلار قیمت دارد و امکان خرید یک عدد از آن با سرمایه خرد وجود ندارد، اما کاربران میتوانند با سرمایه خود مقدار کوچکی از یک عدد بیتکوین را با قیمت قابل خرید خریداری کرده و درست مانند یک بیتکوین کامل از آن سود کسب کنند.
البته بازار ارزهای دیجیتال برای فعالیت نیازمند دانش و مهارتهای خاص خود است که با شرکت در دورهها و کسب تجربه با فعالیت در این بازار، به راحتی به این بازار مسلط شوید.
بازار فارکس
در بازار فارکس کاربران به داراییهای بیشتری دسترسی داشته که اصلیترین این داراییها ارزهای فیات (ارزهای مربوط به کشورها مانند دلار و یورو) به شمار میروند. بازار فارکس با استفاده از پلتفرمهای بروکر در اختیار کاربران قرار گرفته که هر بروکر دارای شرایط و میزان حداقل سرمایه مورد نیاز برای فعالیت خاص خود است.
سایر بازارهای مالی
از دیگر بازارهای مالی نیز میتوانیم به بازار بورس (بازار سهام یا Stock Market) که در آن سهام شرکتها خرید و فروش میشود، بازار اوراق قرضه (Bound Market) که در آن اوراق بهادار معامله میشوند، بازار کالاها (Commodities Market) که در آن کالاهای فیزیکی و واقعی معامله میشوند و بازار مشتقات (Derivative Market) که در آن مشتقات داراییهای مختلف خرید و فروش میشوند اشاره کرد.
به طور کلی برای سرمایهگذاری خرد و بودجه کم، بهترین بازارها بازار ارزهای دیجیتال، بازار فارکس و بازار بورس به شمار رفته و دیگر بازارها در اولویتهای بعدی قرار میگیرند. با توجه به اینکه امروزه امکان فعالیت با سرمایه خرد در تقریبا تمامی بازارهای مالی وجود دارد، انتخاب بازار مناسب برای فعالیت به عهده خود کاربران است.
بررسی ریسک های احتمالی سرمایهگذاری در هر بخش
سرمایهگذاری و ریسک درست مانند دو روی سکه است و بدون هم امکانپذیر نیستند. سرمایهگذاری با هر مقدار و در هر بازاری دارای ریسک خاص خود است که اگر با استراتژیها و روشهای مختلف کنترل نشود، میتواند کل سرمایه سرمایهگذاران را به باد دهد.
بازارهای مالی هرکدام دارای برخی ریسکهای کلی و برخی ریسکهای خاص خود بوده که بسته به عوامل مختلفی مانند عوامل تعیین کننده قیمت در آنها متفاوت است. برخی از این ریسکها عبارتند از:
- اخبار جهانی که بالاتر به آن اشاره کردیم، روی تمامی بازارها موثر بوده و ریسک فعالیت در آنها (به خصوص اخبار منفی مانند اخبار مربوط به جنگ) را افزایش میدهد.
- نداشتن دانش و علم کافی برای فعالیت در بازار یک ریسک بزرگ است. برخی بازارها مانند بازار کریپتو و فارکس نیازمند دانش خاص خود برای فعالیت بوده و سرمایهگذاری در این بازارها بدون داشتن دانش کافی درست مانند قمار کردن است.
- استفاده اشتباه و یا استفاده نکردن از ابزارهای مالی نیز از ریسکهای بزرگ در فعالیت در بازارهای مالی به شمار میرود. این ابزارها به کاربران در مشخص کردن بازه سود و ضرر و نیز آگاهی از قیمتها در بازار کمک میکند. از جمله این ابزارها میتوان به هشدارهای قیمت، حد سود و ضرر، تحلیلهای مختلف مانند تحلیل تکنیکال و فاندامنتال و.. اشاره کرد که همگی روی میزان ریسک فعالیت در بازار تأثیرگذار هستند.
- نبود مدیریت سرمایه نیز از دیگر ریسکهای بزرگ است. اگر به صورت کامل تمام سرمایه خود را روی یک دارایی سرمایهگذاری کنید و مدیریت سرمایه درستی نداشته باشید، ریسک سرمایهگذاری بشدت بالا رفته و در صورت افت قیمت دارایی، ممکن است تمام سرمایه شما از بین برود.
به جز این موارد ریسکهای کلی دیگری نیز برای فعالیت در بازارهای مالی وجود دارند. ریسک تورم، به ریسکهای ناشی از افزایش و یا کاهش درصد تورم یک کشور اشاره دارد. برای مثال در کشور ایران، نرخ تورم به صورت سالانه در سالهای اخیر افزایش داشته که نشان از کاهش ارزش پول این کشور و افزایش ریسک فعالیت در بازارهای مالی این کشور است.
ریسک نقدشوندگی از دیگر ریسکهای بازارها بوده که به میزان نقد شدن سرمایه جاری شما در بازار اشاره دارد. با افزایش نقدشوندگی، قدرت مالی شما بیشتر بوده و میتوانید در هر زمانی اقدام به نقد کردن سرمایه خود در بازار کنید. با کاهش نقدشوندگی نیز سرمایه شما به اصطلاح قفل شده و امکان استفاده از آن وجود ندارد که به کاهش قدرت مالی و افزایش ریسک میانجامد.
بااینکه بازارهای مالی همگی دارای ریسک زیادی برای فعالیت بوده و نمیتوان بدون دانش مناسب در آنها سرمایهگذاری مناسبی داشت، اما میتوان با استفاده از روشها و استراتژیهای مختلف، میزان ریسک در این بازارها را تا حد زیادی کاهش داد و سرمایهگذاری مناسبی در این بازارها را تجربه کرد.
چگونه ریسک سرمایه گذاری را کاهش دهیم؟
کاهش ریسک سرمایهگذاری، از مهمترین موارد برای فعالیت و کسب سود از بازارهای مالی است و به کاربران کمک میکند تا با کمترین ریسک ممکن به سرمایهگذاری در این بازارها بپردازند. برای کاهش ریسک، روشهای مختلفی وجود داشته که به صورت اختصاصی برای یک بازار و یا به صورت کلی هستند.
۱- تنوع در سرمایه گذاری
از اصلیترین روشهای مدیریت و کاهش ریسک، تنوع در سرمایهگذاری است. همانطور که اشاره کردیم، در صورت سرمایهگذاری تمام سرمایه خود روی یک دارایی، ریسک سرمایهگذاری به شدت بالا رفته و در صورت کاهش ارزش دارایی، شما نیز دچار ضرر میشوید.
تنوع در سرمایهگذاری، به معنی خرید داراییهای مختلف به میزان کمتر است. در واقع در این روش، به جای خرید فقط یک دارایی با کل سرمایه خود، به خرید چندین دارایی با میزان سرمایه کمتر پرداخته و سرمایه خود را در این داراییها پخش میکنید. با استفاده از این روش اگر ارزش یکی از داراییهای شما کاهش پیدا کند، میزان ضرر کمتری را متحمل شده و امکان دریافت سود از دیگر داراییهای خود را دارید.
۲- مدیریت ریسک
مدیریت سرمایه نیز از روشهای مناسب برای کاهش ریسک به شمار میرود. با استفاده از مدیریت سرمایه، میتوانید به صورت دقیق مشخص کنید که چه مقدار از سرمایه شما صرف خرید کدام دارایی شده و چه مقدار از آن را نیز به صورت پسانداز نگهداری میکنید. مدیریت سرمایه همچنین به شما کمک میکند تا تمام سرمایه خود را از دست نداده و در تمامی حالات همیشه مقداری سرمایه در اختیار داشته باشید.
۳- تحقیق و بررسی بازار سرمایه گذاری
بررسی و مطالعه دقیق داراییهای مورد نظر برای سرمایهگذاری نیز در کاهش ریسک موثر است. با بررسی دقیق دارایی مورد نظر خود، میتوانید بیشتر با این دارایی آشنا شده و بازههای سود و ضرر آن را شناسایی کنید. همچنین با شناخت بهتر داراییها میتوانید عوامل موثر روی قیمت این داراییها را نیز شناسایی کنید.
شناخت کامل درباره خود دارایی و عوامل موثر در قیمت آن علاوه بر کاهش ریسک سرمایهگذاری، به شما کمک میکند تا یپشبینی نسبتا دقیقی از آینده دارایی نیز داشته باشید. آینده داراییها معمولا توسط عوامل موثر بر قیمت آنها شکل گرفته و با شناخت این عوامل، میتوان آینده دارایی را نیز پیشبینی کرد.
۴- استفاده از ابزارهای مالی
ابزارهای مالی نیز در مدیریت و کاهش ریسک به شما کمک زیادی میکنند. بسیاری از این ابزارها مانند هشدار قیمت برای کاهش ریسک طراحی شده و به شما این اجازه را داده تا ریسک سرمایهگذاری خود را تا حد زیادی کاهش دهید. این ابزارها توسط پلتفرم معاملاتی بازار در اختیار شما قرار میگیرد و بسته به پلتفرم انتخابی متفاوت هستند.
این ابزارها به شما در کاهش ریسک برای سرمایهگذاریهای آینده نیز کمک میکنند. برای مثال در بازار ارزهای دیجیتال و فارکس، تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال دیدگاهی کلی نسبت به آینده داراییها را به کاربران میدهند و با بررسی عوامل مختلف، تا حدودی مسیر آینده داراییها را پیشبینی میکنند.
۵- انتخاب پلتفرم معاملاتی امن
انتخاب یک پلتفرم معاملاتی مناسب نیز به چندین روش باعث کاهش ریسک سرمایهگذاری میشود. یک پلتفرم مناسب علاوه بر در اختیار قرار دادن ابزارهای معاملاتی پیشرفته به شما، به شما قیمتها و کارمزدهای مناسبی را ارائه میدهد. همچنین در این پلتفرمها امکانات مختلفی مانند حساب دمو نیز وجود داشته تا با استفاده از آن پیش از سرمایهگذاری با دارایی واقعی، با دارایی دمو به سرمایهگذاری پرداخته و استراتژیهای خود را امتحان کنید.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی سرمایهگذاری در بازارهای مالی پرداخته و به بهترین بازارها برای سرمایهگذاری حتی با سرمایه خرد اشاره کردیم. همچنین نگاهی به مسئله ریسک و نحوه مدیریت آن در سرمایهگذاری داشتیم. با انتخاب بازار مالی، پلتفرم معاملاتی، استراتژی و مدیریت ریسک مناسب میتوانید به خوبی روی داراییهای مورد نظر خود سرمایهگذاری کرده و از آنها سود نیز کسب کنید.
برای سرمایهگذاری با سرمایه کم، چندین گزینه مناسب وجود دارد که به بودجه و اهداف شما بستگی دارد.
1. سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری
2. سرمایهگذاری در طلا
3. سرمایهگذاری در بازار ارز دیجیتال
4. سرمایهگذاری در بورس
5. سرمایهگذاری در فارکس
- هرگز بدون آگاهی کامل از روش سرمایهگذاری و ریسکهای آن وارد بازار نشوید.
- تلاش کنید سرمایه خود را در چندین حوزه مختلف سرمایهگذاری کنید تا ریسک کاهش یابد.
- اطلاعات خود را درباره روشها و بازارهای مختلف بهروز نگه دارید.
هر کدام از این روشها میتواند برای شروع سرمایهگذاری با سرمایه کم مفید باشد.
بله، با ۵۰ میلیون تومان امکان سرمایهگذاری در بازارهای مالی خارجی وجود دارد، و با این مبلغ میتوانید در بازارهای مختلف خارجی مانند فارکس، سهام بینالمللی، ارزهای دیجیتال و صندوقهای ETF سرمایهگذاری کنید.