بانکهای بزرگ آمریکا تهدیدی برای صادرکنندگان استیبل کوینها محسوب میشوند
آرتور هیز (Arthur Hayes)، همبنیانگذار صرافی BitMEX و مدیر ارشد فناوری اطلاعات Maelstromfund، در مصاحبه اخیر خود با یکی از روزنامهنگاران مشهور حوزه ارزهای دیجیتال، اظهار داشت که هجوم بانکهای بزرگی مانند جیپی مورگان (JP Morgan) به بازار استیبل کوین، میتواند منجر به مرگ زودهنگام صادرکنندگان متمرکز این ارزها شود.
هیز اظهار داشت که در پی هجوم شرکتهای سنتی به حوزه ارزهای دیجیتال، بانکها خودشان شروع به صدور استیبل کوین خواهند کرد. بنیانگذار BitMEX گفت که صادرکنندگان استیبل کوینهایی مانند تتر در حال حاضر داراییهای خود را با اسناد خزانه (تعهدات کوتاهمدت بدهی دولت ایالات متحده) و سپردهها حمایت میکنند تا از برابری ۱:۱ این ارزها با دلار آمریکا اطمینان حاصل شود. برای انجام این کار، صادرکنندگان استیبل کوین به بانکها متکی هستند تا سپردههای آنها را بگیرند و به آنها اجازه معامله اسناد بدهی را بدهند. هیز همچنین اظهار داشت که صادرکنندگان استیبل کوین برای فعالیت به بانکی برای نگهداری یا تسویه وجوه خود نیاز دارند.
علاوه بر این، هیز میگوید که با توجه به حاشیه سود شرکتهایی مانند تتر، بانکهای بزرگ نیز دیر یا زود شروع به بررسی بازار استیبل کوین خواهند کرد. بنیانگذار این صرافی اظهار داشت که فقدان یک تجارت پشتیبانیپذیر توسط صادرکنندگان استیبل کوین و اتکای آنها به بانکها برای نگهداری وجوه خود، این امر را محتملتر میکند.
با استناد بر دادههای CoinMarketCap، تتر در حال حاضر بزرگترین صادرکننده استیبل کوین در جهان با بیش از ۹۱ میلیارد دلار USDT در گردش است. مارکت کپ USDT آن را به سومین آلت کوین بزرگ در جهان تبدیل میکند و ارزهایی مانند BNB، سولانا و ریپل را پشت سر خود میبیند.
عرضه تتر بسیار بیشتر از عرضه در گردش حدودا ۲۴ میلیارد دلاری نزدیکترین رقیب آن یعنی سیرکل (Circle) است. DeFiLama تخمین میزند که کل بازار استیبل کوین حدود ۱۳۰ میلیارد دلار ارزش دارد.
آرتور هیز بر این باور است که شرکتهایی مانند تتر، بر بازار استیبل کوین تسلط دارند. زیرا بزرگان سیستم بانکی ایالات متحده تصمیم گرفتهاند خود را در این حوزه درگیر نکنند. با این حال، اگر بانکهایی مانند جیپی مورگان وارد این بازار شوند، تسلط تتر ممکن است به چالش کشیده شود.