صنعت کریپتو پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چه سرنوشتی خواهد داشت؟
با کنارهگیری ویوک راماسوامی (Vivek Ramaswamy) و رون دسانتیس (Ron DeSantis) از ماراتن ریاست جمهوری ایالات متحده، حالا تنها دو کاندیدای طرفدار رمزارزها در این میدان باقی مانده که البته شانس بالایی هم ندارند. اما همچنان کورسویی از امید وجود دارد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا رفتار «دوستانهای با صنعت کریپتو» داشته باشد.
در تاریخ ۲۱ ژانویه، دسانتیس، جمهوریخواه و مخالف ارز دیجیتال ملی CBDC که زمانی قول داده بود از بیت کوین «محافظت» میکند؛ کمپین انتخاباتی خود را خاتمه داد و گفت که مسیر روشنی برای پیروزی در پیش ندارد و از ترامپ، نامزد پیشتاز حزب جمهوریخواه، حمایت خواهد کرد.
شش روز قبل از این اتفاق، در تاریخ ۱۶ ژانویه، ویوک راماسوامی، نامزد طرفدار رمزارزها و فعال در حزب جمهوریخواهان، از رقابت برای ریاست جمهوری ایالات متحده صرف نظر کرد و او نیز گفته بود که از ترامپ در این مسیر حمایت میکند.
با کنارهگیری این دو نفر از رقابت برای تصاحب کرسی ریاست جمهوری آمریکا، به نظر میرسد که حالا تنها دو نامزد با مواضعی شفاف در طرفداری از رمزارزها باقی مانده است؛ دین فیلیپس (Dean Phillips)، کاندیدای حزب دموکرات و رابرت اف کندی جونیور (.Robert F. Kennedy Jr)، کاندیدای مستقل.
فیلیپس، کاندیدای نسبتا ناشناختهای از مینه سوتا، در یک مجمع کریپتویی در دسامبر ۲۰۲۳ گفت که ترامپ و رئیس جمهور جو بایدن «افراد مناسبی برای رهبری» در زمینه ارزهای دیجیتال نیستند و ایالات متحده «باید مطمئن شود که ما جلوی نوآوری را نمیگیریم».
از سوی دیگر، کندی، اولین کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا بود که بیت کوین را برای کمکهای مالی کمپین خود پذیرفت و وعدههای مختلفی از جمله تعهد به حمایت از دلار آمریکا با بیت کوین داده است. به نظر میرسد که فیلیپس شانس کمی برای برنده شدن در این رقابت دارد و بایدن با اختلاف زیادی در رایگیری مقدماتی حزب دموکرات پیشتاز است.
کندی هنوز برای درج نام خود در اوراق رای ایالتی مبارزه میکند و در تاریخ ۱۶ ژانویه گفت که برای ایجاد حزب اختصاصی در شش ایالت جهت حضور در رایگیری درخواست داده است. رقابت تحت عنوان یک نامزد حزبی در مقایسه با نامزدی مستقل به امضای کمتری برای دسترسی به آرا نیاز دارد.
سایرین، از جمله کورنل وست (Cornel West)، نامزد مستقل، جیل استین (Jill Stein)، نامزد حزب سبز، نیکی هیلی (Nikki Haley) و رایان بینکلی (Ryan Binkley)، نامزدهای جمهوریخواه که شانس کمی برای پیروزی در رقابت ریاست جمهوری دارند نیز موضع روشنی در قبال ارزهای دیجیتال اتخاذ نکردهاند.
ماریان ویلمسون (Marianne Willamson)، نامزد دموکرات نیز موضع نامشخصی دارد اما یک بار از مسدود کردن کیف پولهای رمزارزی توسط دولت کانادا در اعتراضات کامیونداران طی سال ۲۰۲۲ ابراز ناامیدی کرده بود. با این حال، این احتمال وجود دارد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، تأثیر مثبتی بر ارزهای دیجیتال داشته باشد، اما برخی نسبت به این امر ابراز تردید کردهاند.
در ۱۷ ژانویه، ترامپ گفت که «هرگز اجازه راهاندازی CBDC را نخواهد داد»، اما علیرغم این اظهارنظر او، پریان بورینگ (Perianne Boring)، بنیانگذار و مدیرعامل اتاق تجارت دیجیتال – یک گروه حامی ارزهای دیجیتال – گفت که موضع او در مورد ارزهای دیجیتال «در حال حاضر نامشخص است». همچنین دولت قبلی ترامپ «سابقه خوبی در حمایت از ارزهای دیجیتال» نداشته است.
بورینگ گفت:
دولت ترامپ تلاش کرد از طریق تغییرات لحظه آخری، مقررات نامطلوبی را بر روی کیف پولهای خودامانی وضع کند. دولت او صندوق قابل معامله ETF اسپات بیت کوین را تایید نکرد و رئیس جمهور ترامپ در دوران تصدی خود به صراحت اعلام کرد که «از طرفداران ارزهای دیجیتال نیست».
با این حال، به گفته بورینگ، علیرغم اتفاقات گذشته، گمانهزنیهایی وجود دارد مبنی بر اینکه فعالیت ترامپ در حوزه توکن غیرقابل معاوضه (NFT) و کسب میلیونها دلار از طریق صدور مجوز تصویر خود ممکن است به معنای تغییر موضع وی باشد.
در تاریخ ۸ ژانویه، تام ایمر (Tom Emmer)، نماینده اکثریت مجلس نمایندگان ایالات متحده، به Politico گفت:
اگر دولت ترامپ برای بار دوم رهبری ایالات متحده را به دست گیرد، [رئیس جمهور] رفتار بسیار دوستانهتری با صنعت کریپتو خواهد داشت.
آمریکاییها در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۲۴ به پای صندوقهای رای میروند، در حالی که نظرسنجیهای کنونی نشان میدهند ترامپ و بایدن با اختلاف پیشتاز احزاب مربوطه خود هستند و ترامپ در نظرسنجیهای ملی برتری جزئی خود را نسبت به بایدن حفظ کرده است.