ضرر ۲۰۰ میلیون دلاری پاراگوئه در صورت ممنوعیت ماینینگ بیت کوین
یکی از بنیانگذاران Hashlabs Mining استدلال کرده که استخراج بیت کوین «نقش مثبتی در تراز تجاری پاراگوئه» داشته و ممنوعیت استخراج ارزهای دیجیتال میتواند اقتصاد این کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
اگر قانونگذاران لایحهای را که اخیراً برای ممنوعیت استخراج کریپتو در این کشور ارائه شده تصویب کنند، اقتصاد پاراگوئه ممکن است سالانه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار ضرر کند.
قانونگذاران این لایحه را در تاریخ ۴ آوریل ارائه کردند و مدعی شدند که ماینرهای غیرقانونی ارزهای دیجیتال، برق پاراگوئه را میدزدند و تامین برق این کشور را مختل میکنند. در صورت تصویب لایحه آنها، این ممنوعیت ۱۸۰ روز یا تا زمانی که قوانین جدید وضع شود و اپراتور ملی شبکه برق بتواند از تامین انرژی کافی اطمینان حاصل کند، ادامه خواهد داشت.
به گفته جاران ملرود (Jaran Mellerud)، یکی از بنیانگذاران و استراتژیست ارشد ماینینگ که اخیراً مصاحبه کرده، ممنوعیت فعالیت ماینرهای قانونی منطقه میتواند برای این کشور آمریکای جنوبی گران تمام شود:
ممنوعیت استخراج بیت کوین میتواند بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در سال برای پاراگوئه هزینه داشته باشد، با این فرض که این کشور ۵۰۰ مگاوات ماینر قانونی دارد و ۰/۰۵ دلار به ازای هر کیلووات ساعت هزینه عملیاتی میپردازند.
به گزارش Worldometer و به نقل از دادههای سال ۲۰۲۲، بازارهایی با این مقیاس در پاراگوئه رایج نیست. این کشور جمعیت ۶/۸ میلیون نفری دارد و با ۴۱/۷ میلیارد دلار ۹۴مین تولیدکننده ناخالص داخلی بزرگ در جهان محسوب میشود.
ملرود توضیح میدهد که استخراج بیت کوین تا این مرحله «نقش مثبت و قابلتوجهی در تراز تجاری پاراگوئه» داشته است.
شرکتهای ماینینگ بیت کوین در حال حاضر نیاز به ثبت نام و دریافت مجوز از وزارت صنعت و تجارت پاراگوئه دارند.
این لایحه در صورت تصویب ممکن است بر یکی از بزرگترین بازیگران این صنعت یعنی Marathon Digital Holdings تأثیر بگذارد. این شرکت سهامی عام در نوامبر سال گذشته شروع به استقرار ۲۷ مگاوات دستگاه ماینینگ در اطراف نیروگاه برق آبی Itaipu کرد.
سد Itaipu به مکانی محبوب برای راهاندازی کسب و کار ماینینگ تبدیل شده، زیرا تمام نیازهای برق محلی پاراگوئه را تامین میکند و مقدار زیادی از برق اضافی برای استفاده سایر شرکتها باقی میگذارد.
این برق مازاد در طول تاریخ با قیمتهای پایینی به برزیل صادر شده است. با این حال، ملرود خاطرنشان کرد که موج بزرگی از ماینرهای بیت کوین با هزینههای کمی بالاتر در ماههای اخیر وارد این کشور شدهاند.
اما قانونگذاران میگویند که از فوریه تاکنون تنها ۵۰ مورد قطعی برق مربوط به استفاده غیرقانونی ماینرهای ارزهای دیجیتال از این منابع بوده است.
اداره ملی برق این کشور تخمین میزند که هر عملیات استخراج ارز دیجیتال تا ۹۴،۹۰۰ دلار خسارت و زیان به پاراگوئه وارد کرده است. مجموع خسارات سالانه در منطقه آلتو پارانا – جایی که نیروگاه Itaipu در آن مستقر است – میتواند تا ۶۰ میلیون دلار باشد.
ملرود اذعان کرد:
اگر شبکه بیشتر از حد مجاز از خطوط فشار ضعیف برق مصرف کند، فعالیت غیرقانونی ماینرها میتواند برای شبکه مضر باشد.
وضعیتی مشابه پاراگوئه چند سال پیش در قزاقستان رخ داد که در نهایت منجر به سرکوب صنعت ماینینگ و اخراج اپراتورهای غیرقانونی از این کشور شد.
ملرود پیش از این گفته بود که پاراگوئه و آرژانتین شاهد هجوم ماینرهای مستقر در ایالات متحده بودهاند که به دنبال توسعه و یا حتی مهاجرت به کشورهای غنی از انرژی هستند، چرا که این کشورها به دلیل هزینههای کمتر برق، پذیرای آنها خواهند بود.
جنجال بر سر ماینینگ در پاراگوئه در حالی رخ میدهد که ماینرهای بیت کوین برای رویداد هاوینگ بعدی این ارز دیجیتال که انتظار میرود در تاریخ ۲۰ آوریل انجام شود، آماده میشوند. هاوینگ پاداش ماینرها برای استخراج هر بلوک جدید را از ۶/۲۵ بیت کوین (۴۳۴ هزار دلار) به ۳/۱۲۵ BTC (۲۱۷ هزار دلار) کاهش میدهد و پیشبینی میشود در آینده بر روی قیمت بیت کوین تاثیر مثبتی بگذارد.