ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک ETC چیست؟ چه تفاوتی با اتریوم دارد؟
اتریوم دومین ارز بزرگ جهان از نظر حجم بازار است. حتما اسم اتریوم کلاسیک را هم شنیدهاید و ممکن است بپرسید که اتریوم کلاسیک با اتریوم چه تفاوتی دارد. اگر شما هم به دنبال خرید و فروش ارز دیجیتال هستید و میخواهید در مورد اتریوم کلاسیک بیشتر بدانید در این مقاله با ایرانیکرات همراه باشید. در ادامه، به سوالهایی مانند اتریوم کلاسیک از کجا آمده، چه ویژگیهایی دارد و آینده آن چگونه خواهد بود، پاسخ میدهیم.
ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک چیست ؟
اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic) در ابتدا توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) و همکارانش به عنوان یک پلتفرم غیر متمرکز، متن باز و بر پایه بلاکچین راه اندازی شد. اتریوم کلاسیک به توسعه دهندگان اجازه میدهد تا توکنهای ارز دیجیتال جدید و برنامههای غیرمتمرکز (dApps) ایجاد کنند. شبکه اتریوم کلاسیک از قراردادهای هوشمند، موجود در یک دفتر کل توزیع شده، برای میزبانی dApps و تبادل ارزش استفاده میکند. این شبکه بدون دریافت مجوز عمل میکند، به این معنا که هر کس با داشتن یک کیف پول معتبر میتواند وارد معاملات شود.
اتریوم کلاسیک پس از هک DAO در سال 2016 ایجاد شد. به دلیل اختلافات بین جامعه ماینینگ و توسعه دهندگان بر سر مقیاس ناپذیری، شبکه اتریوم در ژوئن 2016 دچار یک هارد فورک شد. بلاک چین اصلی به دو قسمت تقسیم شد و اکثر کاربران تصمیم گرفتند وجوه دزدیده شده را بازگردانند. اتریوم کلاسیک در حال حاضر نام بلاکچین اصلی و کوچکتر است که توسط گروهی فعال از ماینرها نگهداری میشود و نقشه راه فنی متفاوتی را برای توسعه دنبال میکند.
بیاید نگاهی به مشخصات کلی این ارز داشته باشیم.
نام اختصاری | ETC |
رتبه در بازار | 24 |
مارکت کپ | $2,985,020,677 |
قیمت | 26.85 دلار |
عرضه در گردش | 139,214,623 ETC |
کل عرضه | 210,700,000 ETC |
وبسایت رسمی | ethereumclassic.org |
الگوریتم اجماع | اثبات کار (POW) |
تاریخچه پیدایش اتریوم کلاسیک
با استفاده از قرارداد هوشمند می توان یک سازمان غیر متمرکز خودمختار (Decentralised Autonomous Organisation) یا DAO بر روی اتریوم را ایجاد کرد. در سال 2016، استارتاپ اسلاک آلمانی پروژه DAO را روی اتریوم راه اندازی کرد و توانست بیش از 150 میلیون سرمایه جذب کند که در همان زمان هکرها با استفاده از یک شکاف در قرارداد هوشمند، حدود 50 میلیون دلار دزدیدند. بعد از این سرقت کاربران اتریوم و بنیانگذاران اصلی آن (Vitalik Buterin و Gavin Wood) برای جبران این خسارت یک تغییر اساسی در پروتکل اصلی این بلاکچین به وجود آوردند که نتیجه آن تشکیل یک شبکه اتریوم جدید بود.
در 15 ژوئیه 2016، یک رای گیری در زنجیره برای پیشنهاد هارد فورک DAO برگزار شد که 87% از دارندگان اتریوم به آن رای مثبت دادند و 13% با DAO Fork مخالف بودند. انتقاداتی در مورد رأی گیری عجولانه وجود داشت، اما از بلاک شماره 1,920,000 شبکه اتریوم رسماً از Ethereum Classic جدا شد. قسمتی از این جامعه این تغییر را نپذیرفتند و همچنان به شبکه قبلی وفادار ماندند که سبب تغییر نام آن به اتریوم کلاسیک شد. در نتیجه، بلاک چین اتریوم به دو شبکه مجزا تقسیم شد. شبکه جدیدتر نام اتریوم را به ارث برد و از ETH یا اتر به عنوان ارز دیجیتال خود استفاده کرد. ارز بومی نسخه قدیمیتر که با نام اتریوم کلاسیک شناخته میشود، ETC است.
اتریوم کلاسیک چگونه کار میکند؟
اتریوم کلاسیک مانند بیت کوین از مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) برای اعتبارسنجی تراکنشها استفاده میکند. امنیت شبکه توسط ماینرهایی تامین میشود که با استفاده از زمان و توان محاسباتی خود، تراکنشها را پردازش کرده و بلوکها را تولید می کنند. مهم است که هنگام استفاده از شبکه، تراکنشها به ترتیب انجام شوند. ماینرها این امر را با حل مسائل ریاضی دشوار به منظور تولید بلوکها انجام میدهند که به عنوان راهی برای ایمن سازی شبکه عمل میکند. اتریوم کلاسیک یک سیاست پولی ثابت را اتخاذ کرده است و متعهد شدهاست که به استفاده از استخراج اثبات کار برای ایمن سازی بلاک چین خود ادامه خواهد داد.
یکی از ویژگی های مهم اتریوم کلاسیک این است که به کاربران در شبکه اجازه می دهد تا قراردادهای هوشمند را اجرا کنند. این قراردادهای هوشمند توافقنامههایی هستند که در خطوط کدها نوشته شدهاند و خوداجرا هستند. از آنجایی که این فرآیند کاملاً مستقل است، نیازی به وجود شخص ثالثی برای انجام معاملات بین خریدار و فروشنده نیست.
خواندن مقاله الگوریتم اجماع بلاکچین چیست و چگونه کار میکند؟ میتواند به درک بهتر شما از این مطلب کمک کند.
اهداف و وایت پیپر اتریوم کلاسیک
از زمان تقسیم، ارتقاها و بهبودهای زیادی در پروژه اتریوم وجود داشته است. هدف این پروژه همچنان تبدیل شدن به یک شبکه پرداخت جهانی با استفاده از قراردادهای هوشمند است که میتواند بدون حاکمیت متمرکز عمل کند. همانند سایر ارزهای دیجیتال، اتریوم احتمالاً به تلاش خود برای پذیرش بیشتر و گسترش موارد استفاده ادامه خواهد داد، به این معنی که میتوان از آن به عنوان وسیله پرداخت و ذخیره ارزش استفاده کرد. همچنین اتریوم کلاسیک در تمام صرافیهای معتبر قابل معامله است و تحلیلگران بازارهای مالی میتوانند از خرید و فروش آن کسب درآمد کنند.
تفاوت اتریوم و اتریوم کلاسیک چیست ؟
اتریوم و اتریوم کلاسیک بر اساس عملکرد شبیه به هم هستند، برای مثال توسعه دهندگان میتوانند با استفاده از کدهای متن باز، نرم افزارهای غیر متمرکز (dApps) راه اندازی کنند. همچنین آنها میتوانند توکنهای ERC-20 برای نرم افزارهایشان به وجود آورند. اگرچه هر دو شبکه از قراردادهای هوشمند پشتیبانی میکنند، اما نگرانیهای امنیتی پیرامون ETC، احتمالاً سرمایهگذاران را به سرمایهگذاری در ETH و پذیرش قراردادهای هوشمند اتریوم در مقابل قراردادهای اتریوم کلاسیک سوق میدهد. در اوایل سال 2021، بورس کالای شیکاگو (CME) معاملات آتی اتر را تایید کرد. فقط بیت کوین و اتر برای چنین تراکنشهایی تایید شدهاند. قراردادهای آتی، قراردادهای مشتقه در یک اوراق بهادار پایه با قیمت ثابت و تاریخ سررسید هستند.
تفاوت دیگر، بروزرسانیهای جدید شبکه اتریوم است که به آپدیت اتریوم 2.0 معروف است. این مرج، با هدف مهاجرت شبکه اتریوم از الگوریتم اثبات کار به اثبات سهام انجام شدهاست که سبب سریعتر، مقیاس پذیرتر و کم هزینهتر شدن تراکنشها میشود. این تغییرات در بلاکچین قبلی یعنی ETC لحاظ نمیشود و شبکه اولیه هیچگونه دسترسی به تغییرات شبکه جدید ندارد.
بیشتر بدانید: پروژه های برتر لایه دوم اتریوم
چه چیزی اتریوم کلاسیک ETC را منحصر به فرد میکند؟
اتریوم کلاسیک یکی از محبوبترین هارد فورکهای تاریخی در بین تمام بلاک چینها بودهاست. بسیاری از ویژگیهای موجود در اتریوم را میتوان در اتریوم کلاسیک نیز یافت که این به دلیل استفاده از کد پایه یکسان است. نقش توکن قدیمی اتریوم حفظ و راه اندازی شبکه ETC است. به طور کلی، اتریوم کلاسیک به کاربران این امکان را میدهد که از قراردادهای هوشمند استفاده کنند، تراکنشها را در شبکه انجام دهند، با dApps تعامل داشته باشند و در رای گیریهای حاکمیتی شرکت کنند.
شما میتوانید ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک را از صرافی ایرانیکارت با کارمزد صفر خریداری کنید.
آینده اتریوم کلاسیک چگونه خواهد بود؟
در دسامبر 2020 صرافی تجاری شیکاگو Chicago Mercantile Exchange (CME) (بزرگترین پلتفرم مشتقات) به صورت عمومی اعلام کرد که اتریوم فیوچرز در فوریه 2021 راه اندازی میشود. آینده اتریوم کلاسیک مشخص نیست. سرمایهگذاران در طول سالها به دلیل هک کردن سیستم، اعتماد خود را به ETC از دست دادهاند. تا زمانی که ETC نتواند کد و نرمافزار خود را برای جلوگیری از هکهای آینده توسعه دهد، ممکن است چالشهایی در پیش داشته باشد. تحلیلگران بر این باورند که اتریوم کلاسیک نیاز به یک مکانیسم اجماع PoS دارد. آینده اتریوم نسبت به اتریوم کلاسیک روشنتر به نظر میرسد، زیرا اتریوم قانونیتر و ایمنتر از اتریوم کلاسیک است. با این حال، باید دید که قراردادهای هوشمند چگونه در پروژه Ethereum Classic توسعه خواهند یافت. گسترش موارد استفاده و بروز رسانیهای پروژه میتوانند در رشد اتریوم کلاسیک تاثیرگذار باشند.
کیف پول های اتریوم کلاسیک
انتخاب کیف پول برای نگهداری اتریوم کلاسیک، بستگی به این دارد که چه مبلغی را در چه مدت زمان بخواهید ذخیره کنید. به طور کلی شما از تمام کیف پولهایی که از توکنهای ERC-20 پشتیبانی میکنند، میتوانید برای نگهداری ETC استفاده کنید. کیف پول سخت افزاری یا کیف پول سرد، امنترین گزینه برای ذخیره سازی و پشتیبان گیری آفلاین شناخته میشود. هر دو کیف پول سخت افزاری Ledger و Trezor امکان ذخیره سازی ETC را برای دارندگان فراهم میکنند. برای تهیه این کیف پولها میتوانید در وبسایت ایرانیکارت ثبت نام کرده و از مشاوره رایگان استفاده کنید.
این مطلب صرفا برای افزایش آگاهی شما عزیزان تهیه شده است و جنبه آموزشی دارد. ایرانیکارت مسئولیتی در قبال استفاده از این محتوای آموزشی نخواهد داشت.
سخن نویسنده:
در این مقاله به چیستی و علل پیدایش اتریوم کلاسیک پرداختیم. شما چه پیش بینی از آینده این ارز دارید؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بله اتریوم کلاسیک نسخه قدیمی از بلاک چین اتریوم است.
عرضه کل اتریوم کلاسیک 210700000 ETC است.
برای تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری در اتریوم کلاسیک حتما شاخصهای فنی و بنیادی این ارز را بررسی کنید.
اگر قصد خرید اتریوم کلاسیک را دارید میتوانید با کارمزد صفر در ایرانیکارت معامله کنید.