دانستنی های گیفت کارت

بررسی تفاوت‌ اسپاتیفای و دیزر: انتخاب بهترین سرویس برای عاشقان موسیقی

بررسی تفاوت‌ اسپاتیفای و دیزر: انتخاب بهترین سرویس برای عاشقان موسیقی

برای عاشقان موسیقی، انتخاب یک سرویس پخش مناسب که بتواند نیازهای آن‌ها را به بهترین نحو پوشش دهد، اهمیت زیادی دارد. اسپاتیفای و دیزر هر دو با ویژگی‌ها و مزایای منحصربه‌‌فرد خود طرفداران بسیاری را جذب کرده‌‌اند و کاربران زیادی به صورت روزانه از این سرویس‌ها استفاده می‌کنند. درست که حتی کاربران ایرانی نیز با خرید گیفت کارت اسپاتیفای و دیزر می‌توانند از تمامی خدمات آن‌ها استفاده کنند، اما عموما سوالی که برای کاربران ایجاد می‌شود، این است که کدام یک از این سرویس‌ها، انتخاب بهتری هستند و امکانات بیشتری در اختیار کاربران خود می‌گذارند؟ در ادامه،‌ تفاوت‌های Spotify و Deezer از جنبه‌هایی مانند کیفیت صدا، تنوع محتوا، قابلیت‌های اشتراک‌گذاری و دسترسی به لیست‌های پخش اختصاصی آن‌ها را بررسی می‌کنیم تا در نهایت شما بتوانید تصمیمی آگاهانه بگیرید و تجربه‌ی خود را به سطح جدیدی ببرید.

اسپاتیفای در برابر Deezer+ کدام یک ارزش بیشتری برای خرید اشتراک دارد؟

در دنیای پررقابت سرویس‌های استریم موسیقی، انتخاب پلتفرمی که ارزش پرداخت هزینه‌ها را داشته باشد، همیشه مسئله‌ای چالش‌برانگیز بوده است. اسپاتیفای و دیزر دو پلتفرم محبوب با قابلیت‌های متنوع و تجربه‌های شنیداری منحصربه‌فرد، برای جلب‌توجه کاربران خود فعالیت دارند. اما کدام یک واقعاً شایسته سرمایه‌گذاری شماست؟ در ادامه به مقایسه اسپاتیفای و دیزر از جنبه‌های مختلف می‌پردازیم تا در انتخاب بهترین گزینه همراهتان باشیم.

1. مقایسه رابط کاربری و عملکرد پلتفرم‌ها

هر دو پلتفرم اسپاتیفای و دیزر با ظاهر زیبا و جذاب خود، کاربران را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. دیزر طراحی رنگارنگ و شادابی دارد؛ در مقابل اما اسپاتیفای سبک تیره‌تری را برای نمایش انتخاب کرده است. همچنین، هر دو پلتفرم، بخش‌های مختلفی برای پیمایش آسان در کتابخانه‌ها دارند که گزینه‌هایی متناسب با علایق و پلی‌لیست شما پیشنهاد می‌دهد. به طورکلی، پلیر موسیقی هر پلتفرم، ممکن است بر ترجیحات فردی کاربران تأثیر بگذارد؛ مثلا کاور آرت متحرک اسپاتیفای، یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های آن برای کاربران است.

از نظر قابلیت، هر دو پلتفرم امکاناتی مشابه دارند؛ این پلتفرم‌ها به کاربران امکان می‌دهند آهنگ‌ها را به بخش موردعلاقه خود اضافه کرده، آن‌ها را لایک کنند، پلی‌لیست بسازند و… . همچنین، اسپاتیفای با همکاری Genius ویژگی پشت پرده ترانه‌ها را ارائه می‌دهد که توضیحاتی درباره معنی آهنگ‌ها دارد. در مقابل دیزر نیز امکان مشاهده هم‌زمان متن ترانه‌ها را حین پخش فراهم کرده و به‌این‌ترتیب تجربه تعاملی بیشتری ایجاد می‌کند.

مقایسه رابط کاربری و عملکرد پلتفرم‌ها

2. مقایسه اسپاتیفای و Deezer در بخش دیسکاور

اسپاتیفای و دیزر در کشف موسیقی جدید نیز عملکردی عالی دارند. اسپاتیفای با پلی لیست Discover Weekly و Release Radar پیشنهادهایی شخصی سازی شده بر اساس سابقه موسیقی‌های موردعلاقه شما ارائه می‌دهد. همچنین این پلتفرم، در کنار پلی‌لیست‌های تولیدشده توسط الگوریتم، مجموعه گسترده‌ای از پلی‌لیست‌های ویرایشی نیز در اختیار شما می‌گذارد. درست است که بسیاری از قابلیت‌های موجود روی نسخه اسپاتیفای پرمیوم فعال است؛ اما با اینحال، قابلیت‌های متعددی در نسخه رایگان وجود دارند که کاربران از آن برای ارتقا سطح دسترسی خود استفاده می‌کنند.

در مقابل، دیزر با میکس‌های روزانه شخصی‌سازی‌شده، پلی‌لیست‌ها و ایستگاه‌هایی بر اساس حال و هوای شما و ترانه‌های محبوب، تجربه‌ای مشابه اسپاتیفای ارائه می‌دهد. ویژگی منحصربه‌فرد Flow در دیزر که یک پلی‌لیست پویاست، بر اساس سلیقه موسیقی شما به‌طور مداوم تغییر کرده و گزینه‌ای جذاب برای شنیدن موسیقی دلخواهتان است.

3. محتواهای دردسترس

از نظر سطح دسترسی نیز تفاوتی میان اسپاتیفای و دیزر وجود ندارد و هر دو این پلتفرم‌ها بیش از ۹۰ میلیون آهنگ، پادکست و موسیقی کمتر شناخته‌شده ارائه می‌دهند. مزیت دیزر در مقایسه با اسپاتیفای، دسترسی آن در تعداد بیشتری از کشورهاست؛ به عبارتی دیگر، هر دو پلتفرم امکان آپلود فایل‌ها برای پخش محلی و دانلود آهنگ‌ها برای شنیدن آفلاین را فراهم می‌کنند.

به طورکلی، اسپاتیفای مجموعه بزرگ‌تری از پادکست‌ها دارد؛ و دیزر به طور مداوم در تلاش است تا برنامه‌های جدیدی به کاتالوگ خود اضافه کند. ویژگی خاص دیزر امکان جستجوی پادکست‌ها بر اساس مدت‌زمان است که این قابلیت در اسپاتیفای وجود ندارد و در نتیجه در رقابت بخش دسترسی‌پذیری کاربران به Deezer امتیاز بالاتری می‌دهند.

4. بخش موسیقی

اسپاتیفای با آرشیوی شامل بیش از 100 میلیون قطعه موسیقی از سراسر جهان، تجربه‌ای گسترده و شخصی‌سازی‌شده را به کاربران خود ارائه می‌دهد. الگوریتم‌های پیشرفته این پلتفرم با تحلیل دقیق سلیقه کاربران، لیست‌های پخش پیشنهادی و روزانه مانند Discover Weekly و Daily Mix را به شکلی هوشمندانه تنظیم می‌کنند. البته که خرید گیفت کارت به شما کمک می‌کند تا تجربه بهتری در زمان استفاده از این پلتفرم داشته باشید.

در مقابل، دیزر نیز با دسترسی به آرشیو وسیعی با بیش از 90 میلیون قطعه موسیقی، تجربه‌ای کامل را برای کاربران خود ایجاد می‌کند. یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های دیزر، قابلیت Flow است که به‌صورت هوشمند و پیوسته، آهنگ‌های متناسب با سلیقه کاربر را در قالب یک لیست پخش ارائه می‌دهد.

تفاوت اسپاتیفای و دیزر از نظر پخش موسیقی

5. بخش پادکست

بخش پادکست اسپاتیفای با ارائه بیش از 3.6 میلیون پادکست، دسترسی وسیعی را برای کاربران فراهم کرده است. این پلتفرم، در سال ۲۰۱۹، چندین شرکت تولید پادکست مانند Anchor، Gimlet Media ،The Ringer و Parcast را خریداری کرد تا بتواند بخش پادکست خود را تقویت کند. در نهایت، در سال ۲۰۲۱ با خریداری Podz که ابزاری برای بهبود قابلیت جستجوی پادکست در اپلیکیشن است، این روند رو به رشد را ادامه داد.

درست است که دیزر نیز پادکست‌های مختلفی ارائه می‌دهد، اما مجموعه آن در مقایسه با اسپاتیفای محدودتر است و  تنها 160.000 عنوان دارد. به طورکلی، اسپاتیفای برای علاقه‌مندان به پادکست‌های تخصصی و منحصربه‌فرد، گزینه بهتری به‌نظر می‌رسد، درحالیکه دیزر بر موسیقی متمرکز است.

6. مقایسه اسپاتیفای و دیزر در محتوای انحصاری هنرمندان

دیزر مجموعه‌ای به نام Dizzer Originals ارائه می‌دهد که در آن اجرای زنده، EP‌ های اختصاصی و محتوای انحصاری، تجربه‌ای خاص برای طرفداران موسیقی ایجاد می‌کند. در اسپاتیفای نیز ویژگی مشابهی به نام Spotify Singles وجود دارد که نسخه‌های ویژه و ضبط‌های اختصاصی هنرمندان را در اختیار شما قرار می‌دهد. علاوه بر این، اسپاتیفای به هنرمندان امکان می‌دهد که پلی‌لیست‌های شخصی‌شان را با طرفداران خود به اشتراک گذاشته و به این ترتیب ارتباط مستقیم‌تری با مخاطبان برقرار کنند.

از نظر درآمدزایی، دیزر انتخاب بسیار جذاب‌تری برای هنرمندان است؛ این پلتفرم، مبلغ بیشتری به‌ازای هر بار پخش به شما پرداخت می‌کند. با اینحال، از آنجایی که اسپاتیفای با کاتالوگ گسترده‌تر، پادکست‌ها و محتوای اختصاصی بیشتر گزینه‌های بیشتری را در اختیار کاربران خود می‌گذارد، در این زمینه توانسته رضایت بیشتری از سمت کاربران داشته باشد.

مقایسه اسپاتیفای و دیزر در محتوای انحصاری هنرمندان

7. کیفیت صدا پلتفرم‌ها

بزرگ‌ترین تفاوت میان دیزر و اسپاتیفای، کیفیت صدای آن‌هاست. دیزر یک تنظیم HiFi ارائه می‌دهد که با فایل‌های FLAC بدون افت کیفیت، تجربه‌ای بی‌نقص را به کاربران می‌دهد. درست است که اسپاتیفای اعلام کرده بود، ویژگی HiFi را برای سال ۲۰۲۱ عرضه می‌کند، اما این قابلیت هنوز در دسترس کاربران قرار نگرفته است. به همین دلیل، دیزر توانسته جام قهرمانی کیفیت صدا را برنده شده و در حالت رایگان کیفیت kbps ۱۲۸ با فایل‌های MP3 و در نسخه پریمیوم، کیفیت kbps ۳۲۰ را ارائه دهد. همچنین شما می‌توانید فایل‌های صوتی را در کیفیت‌های مختلف و موردنظر خود دانلود کنید.

در مقابل، اسپاتیفای در حال حاضر تنها گزینه‌هایی با فایل‌های فشرده‌سازی‌شده (AAC و Ogg Vorbis) ارائه می‌دهد. کیفیت صدا در نسخه رایگان حداکثر تا kbps ۱۶۰ و در نسخه ی پریمیوم مانند نسخه دیزر پریمیوم، کیفیت kbps ۳۲۰ در اختیار شما می‌گذارد. درست مانند مقایسه تیدال و اسپاتیفای که در آن اشتراک‌ها با مزایای متعدد در اختیار شما قرار می‌گیرند.

«لازم به ذکر است که هر دو پلتفرم به شما امکان می‌دهند که میان تنظیمات کیفیت برای نسخه استریم و دانلود جابه‌جا شده و انعطاف‌پذیری بیشتری را در استفاده از داده و کیفیت صدا داشته باشید.»

8. تفاوت‌ اسپاتیفای و دیزر در قیمت‌ها

اسپاتیفای و دیزر هر دو طرح‌های متنوعی مانند نسخه‌های رایگان (همراه با تبلیغات) و اشتراک‌های پریمیوم (بدون تبلیغات با امتیازها و امکانات ویژه) در اختیار شما می‌گذارند. در نسخه رایگان هر دو پلتفرم، کاربران می‌توانند به کتابخانه‌های موسیقی دسترسی داشته باشند؛ اما باید تبلیغات میان آهنگ‌ها را تحمل کنند و از برخی قابلیت‌ها مانند استفاده از موسیقی در حالت آفلاین نیز محروم هستند.

نسخه‌های پریمیوم اسپاتیفای، گزینه‌های متعددی برای انتخاب در دسترس شما قرار می‌دهد:

  • طرح دونفره (14.99)
  • طرح خانواده (17.99)
  • طرح دانشجویی (5.99)
  • طرح فردی پریمیوم (10.99 دلار)

هر کدام از این اشتراک‌ها قابلیت‌ها و ویژگی‌های خاصی دارند که خرید آن را به صرفه می‌کنند که از بهترین آن‌ها می‌توان به پخش موسیقی بدون تبلیغات، امکان دانلود آهنگ و کیفیت صوتی بالاتر تا kbps ۳۲۰ اشاره کرد.

در مقابل دیزر نیز اشتراک‌های متعددی دارد که عبارتند از:

  • طرح دونفره (15.99)
  • طرح خانواده (19.99)
  • طرح فردی پریمیوم (11.99)
  • طرح سالیانه

امکان استفاده از گزینه‌ی HiFi در تمام طرح‌های دیزر باعث می‌شود که از لحاظ ارزش‌گذاری، دیزر برای کاربرانی که به‌دنبال کیفیت بالا با قیمت مناسب هستند، انتخاب جذاب‌تری باشد.

تفاوت قیمت پلتفرم‌ها

9. بررسی ویژگی های اجتماعی

اسپاتیفای در زمینه ویژگی‌های اجتماعی به‌طور قابل‌توجهی پیشتاز بوده و امکانات گسترده‌ای برای ارتباط با دیگران فراهم کرده است. یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌ها، امکان ارتباط با دوستان از طریق فیسبوک است که به شما امکان می‌دهد به‌راحتی پلی‌لیست‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

همچنین، پلی لیست مشترک، ویژگی سرگرم‌کننده و تعاملی است که به چندین نفر فرصت می‌دهد تا به طور همزمان، در ساخت یک پلی‌لیست همکاری کنند. این قابلیت نه تنها برای دوستان بلکه برای همکاری‌های تیمی یا حتی رویدادهای خاص هم بسیار مفید است.

«لازم به ذکر است که Spotify با اپلیکیشن‌های معروفی مانند Tinderو Bumble نیز یکپارچه شده است؛ در نتیجه شما می‌توانید موزیک‌های موردعلاقه‌تان را به اشتراک گذاشته و حتی در اپلیکیشن‌های دوستیابی از آن استفاده کنید.»

در مقابل، دیزر نیز برخی ویژگی‌های اجتماعی مشابه مانند امکان دنبال کردن دوستان و مشاهده پلی لیست‌های دیگران را در اختیار شما می‌گذارد. با این حال، این پلتفرم، قابلیت‌های جالبی مانند فعالیت‌های شنیداری زنده ندارد. همچنین شما می‌توانید دقیقاً ببینید که دوستان‌تان چه آهنگ‌هایی گوش می‌دهند و یا حتی به صورت همزمان و هماهنگ با هم به یک موسیقی گوش دهید.

«درست است که دیزر به شما امکان می‌دهد که آهنگ‌های خود را در اپلیکیشن‌های مختلفی مانند اینستاگرام و فیسبوک به اشتراک بگذارید؛ اما به‌طور کلی ویژگی‌های اجتماعی آن نسبت به اسپاتیفای محدودتر است.»

10. قابلیت‌های اضافی هر پلتفرم

دیزر ویژگی شناسایی آهنگ را نیز در اختیار کاربران خود می‌گذارد؛ درست چیزی شبیه به پلتفرم Shazam که به شما امکان می‌دهد هر آهنگی که از لذت برده‌اید اما اطلاعات آن را ندارید را به‌راحتی شناسایی کنید. همچنین، این پلتفرم، بازی‌های موسیقی و مسابقات تعاملی برای سرگرمی شما دارد که باعث می‌شود تجربه گوش‌دادن به موسیقی جذاب‌تر و سرگرم‌کننده‌تر شود.

در مقابل، اسپاتیفای نیز ویژگی خاصی مانند Crossfade دارد که فواصل میان آهنگ‌ها را حذف کرده و باعث می‌شود پخش موسیقی بدون وقفه باشد. همچنین این پلتفرم با اپلیکیشن‌های Google Maps و Waze یکپارچه شده است؛ بنابراین می‌توانید در زمان رانندگی به موسیقی گوش دهید، بدون اینکه به تغییر اپلیکیشن نیاز داشته باشید.

«یکی از ویزگی‌های مثبت استپاتیفای این است که هر سال با استفاده از قابلیت Spotify Wrapped گزارشی از آهنگ‌ها و هنرمندان محبوب‌تان در طول سال برای شما آماده می‌کند.»

دیزر هم ویژگی مشابهی به نام Stateeztics دارد که به شما داده‌های دقیقی از سبک های موردعلاقه‌تان داده و نشان می‌دهد که چه آهنگ‌ها و سبک‌هایی بیشتر گوش داده‌اید. این ویژگی چیزی شبیه به Spotify Wrapped است، با این تفاوت که در دیزر اطلاعات و آمار مربوط به سلیقه موسیقی شما به طور مداوم آپدیت می‌شود.

سخن پایانی

انتخاب یک پلتفرم موسیقی مناسب به سلیقه و نیازهای شما بستگی دارد. اسپاتیفای با پیشنهادات هوشمندانه، تنوع پادکست و جامعه بزرگ کاربران، گزینه‌ای ایده‌آل برای افرادی است که به دنبال تجربه‌ای پویا و تعاملی هستند. از سوی دیگر دیزر باکیفیت صدای HiFi و ویژگی Flow، برای کاربرانی که به شفافیت صدای بی‌نقص و تجربه شنیداری پیوسته علاقه دارند، انتخاب مناسبی است.

فراموش نکنید کهدر زمان انتخاب، نیازها و اولویت‌های خاص خود را مدنظر قرار دهید. دنیای پخش موسیقی آنلاین، انتخاب‌های متعددی در اختیار شما می‌گذارد که هر کدام مزایا و ویژگی‌های خاص خود را دارند. از سفر موسیقیایی خود لذت ببرید!

درج نظر اولین نفر باشید که نظر می‌دهید.
با درج نظر امتیاز کسب کنید

پیشنهادی سردبیر ایرانیکارت
برگزیده اخبار و مقالات
گیفت کارت چیست؟ کاربرد و انواع گیفت کارت
دانستنی های گیفت کارت
گیفت کارت چیست؟ کاربرد و انواع گیفت کارت
گیفت کارت چیست؟ این کارت‌ها چه کاربردی دارند؟ چرا خرید گیفت کارت تا این حد اهمیت پیدا کرده است؟ خرید از فروشگاه‌های خارجی و پرداخت‌های بین‌المللی به دلیل تحریم ایران...
گیفت کارت اپل چیست؟ آشنایی 0 تا 100 با گیفت کارت آیتونز
دانستنی های گیفت کارت
گیفت کارت اپل چیست؟ آشنایی 0 تا 100 با گیفت کارت آیتونز
حتما تاکنون برای شما هم پیش آمده که بخواهید از اپ استور خرید کنید، اما به دلیل تحریم‌های موجود و عدم دسترسی به حساب‌های بین المللی برای پرداخت هزینه آن...
آموزش دریافت گیفت کارت رایگان اپل با سایت و اپلیکیشن
دانستنی های گیفت کارت
آموزش دریافت گیفت کارت رایگان اپل با سایت و اپلیکیشن
خرید گیفت کارت یا استفاده از گیفت کارت رایگان اپل از بهترین راه‌ها برای استفاده از تمام خدماتی است که کمپانی Apple برای تبلت، تلفن همراه و لپ‌تاپ‌هایش ارائه می‌دهد....
آموزش دریافت گیفت کارت رایگان گوگل پلی + 8 روش کاربردی و عملی
دانستنی های گیفت کارت
آموزش دریافت گیفت کارت رایگان گوگل پلی + 8 روش کاربردی و عملی
گیفت کارت گوگل پلی یکی از پرکاربردترین کارت‌های اعتباری اپلیکشن است که کاربران با استفاده از آن می‌توانند به راحتی از پلی استور خرید کرده و از تمامی برنامه‌ها و...
آموزش گرفتن گیفت کارت پلی استیشن رایگان+معرفی 10 سایت معتبر
دانستنی های گیفت کارت
آموزش گرفتن گیفت کارت پلی استیشن رایگان+معرفی 10 سایت معتبر
خرید گیفت کارت پلی استیشن تنها راه کاربران ایرانی برای استفاده از بازی‌های این کنسول است؟ آیا راهی برای گرفتن گیفت کارت پلی استیشن رایگان وجود دارد؟ در این زمان...