آزمون ها

آیلتس چیست؟ صفر تا صد آزمون IELTS

آیلتس چیست؟ صفر تا صد آزمون IELTS

یکی از شروط موفقیت، توانایی برقراری ارتباط با جوامع دیگر است؛ به همین دلیل دانستن زبان بین المللی انگلیسی به یکی از اصلی‌ترین معیارها برای پذیرش متقاضیان ویزای کار یا تحصیلی در کشورهای خارجی تبدیل شده است. آزمون آیلتس ielts، یکی از معتبرترین آزمون‌ها برای سنجش توانایی زبان انگلیسی و هوش افراد است که از نمره 1 تا 9، میزان دانش و تسلط افراد به زبان انگلیسی را بیان می‌کند. مدرک زبان آیلتس در اکثر کشورهای دنیا به رسمیت شناخته است و با داشتن آن به سادگی هرچه بیشتر می توانید برای امور مهاجرت خود اقدام کنید. در این مقاله به صورت کامل و جامع می‌آموزید که مدرک زبان آیلتس چیست، هزینه شرکت و ثبت نام آزمون آیلتس چقدر است و چگونه برگزار می‌شود. همچنین با نحوه گرفتن نمره قبولی در آزمون آیلتس آشنا خواهید شد.

آیلتس چیست؟

آیلتس (IELTS) مخفف عبارت The International English Language Testing system به معنی سامانه جهانی سنجش دانش زبان انگلیسی افرادی است که می‌خواهند به کشورهای انگلیسی زبان مهاجرت کنند. آزمون آیلتس تحت نظارت 3 نهاد بریتانیایی یعنی واحد امتحانات ESOL دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان آموزش IDP استرالیا برگزار می‌شود.

امروزه آزمون آیلتس علاوه‌بر تافل، معیاری برای سنجش سطح زبان انگلیسی افراد مختلف در نظر گرفته شده است. به این صورت که داوطلبانی که قصد مهاجرت و دریافت ویزای تحصیلی و کاری به کشورهای دیگر را دارند، باید مدرک زبان ielts را با نمره قبولی قابل ملاحظه‌ای ارائه دهند. کشورهای مختلف هم نمره قبولی متفاوتی برای پذیرش دانشجویان و کاریابان مختلف در نظر گرفته‌اند. مثلا برای شروع تحصیل در کشورهای اروپایی با نمره آیلتس 5 -6 نیز می‌توان اقدام به دریافت ویزا کرد، در حالی که برای دریافت ویزای تحصیلی و کاری کشورهایی چون کانادا نیاز به نمره آیلتس 7 به بالا می‌باشد و برای مهاجرت به استرالیا، داوطلبان باید نمره بالاتر از 8 داشته باشند.

توصیه می‌کنیم مقاله آزمون ماک آیلتس رایگان (IELTS MOCK) چیست؟ را نیز، مطاله کنید.

"</p

مزایای گرفتن مدرک آیلتس

گرفتن مدرک آیلتس (IELTS) برای افرادی که به کشورهای انگلیسی زبان مهاجرت می‌کنند، مزایای زیادی دارد. در ادامه به بررسی تعدادی از این فواید داشتن مدرک آیلتس پرداخته می‌شود:

  • تحصیل در دانشگاه‌های بین‌المللی
    بسیاری از دانشگاه‌ها در کشورهای انگلیسی‌زبان، به طور اجباری یا اختیاری از داوطلبان می‌خواهند که اعتبار مدرك آيلتس را برای پذیرش تحصیلی خود بیاورند.
  • مهاجرت به کشورهای انگلیسی‌زبان
    برای مهاجرت به بسیاری از کشورها، به زبان انگلیسی نیاز است. مدرک آیلتس، به مهاجران کمک می‌کند تا نشان دهند که توانایی استفاده از زبان انگلیسی را دارند.
  • افزایش فرصت‌های شغلی
    در بسیاری از حوزه‌ها و صنایع، داشتن مهارت‌های زبان انگلیسی به عنوان یک مزیت اساسی محسوب می‌شود. مدرک آیلتس نشان‌دهنده مهارت‌های زبان انگلیسی شماست و می‌تواند در جلب توجه کارفرمایان و افزایش فرصت‌های شغلی شما تأثیرگذار باشد.
  • ارتقاء توانمندی‌های اجتماعی
    مهارت در زبان انگلیسی می‌تواند در ارتباطات اجتماعی، شرکت در فعالیت‌های جامعه و حتی درک بهتر اخبار و منابع اطلاعاتی بین‌المللی تدریس زبان با مدرک آیلتس مفید باشد.
  • مسافرت و گردشگری
    در صورتی که می‌خواهید به کشورهای انگلیسی‌زبان برای مسافرت یا گردشگری بروید، داشتن مدرک آیلتس به شما کمک می‌کند تا با مردم و محیط‌های مختلف ارتباط برقرار کنید.

شرایط شرکت در آزمون آیلتس چیست؟

قبل از اقدام کردن برای گرفتن مدرک آیلتس و ثبت نام آزمون زبان باید با شرایط شرکت در این آزمون آشنا شده و سپس نسبت به عمل کردن به آن‌ها اقدام کنید. شرایط شرکت در آزمون آیلتس به شرح زیر می‌باشد:

  1. باید دارای شرایط سنی حداقل 1 سال باشید.
  2. یک پاسپورت معتبر با تاریخ انقضای مهلت‌دار داشته باشید.
  3. در صورتی که قصد مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا، انگلیس و نیوزلند و کشورهای اروپایی را دارید، نسبت به دریافت مدرک IELTS اقدام کنید.
  4. مدرک این آزمون دارای 2 سال اعتبار بوده و بعد از دریافت آن باید سریعا نسبت به دریافت ویزا اقدام کنید.
  5. هر تخصصی که داشته باشید، می‌توانید در این آزمون شرکت کنید.

همانند آموزن آیلتس Indicator که نسخه آنلاین امتحان آیلتس است، آزمون تافل نیز به صورت اینترنتی و در خانه برای کسانی‌که شرایط شرکت در آزمون حضوری را ندارند، برگزار می‌شود. این آزمون، تافل هوم ادیشن نام دارد و نسخه خانگی آزمون تافل است. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله آزمون تافل هوم ادیشن چیست را مطالعه کنید!

انواع آزمون آیلتس چیست و چه کاربردی دارند؟

آیلتس (IELTS) یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی برای ارزیابی توانایی زبانی افراد است. این آزمون به 2 صورت آکادمیک و جنرال برگزار شده که در ادامه به بررسی هر یک پرداخته می‌شود.

  • آیلتس جنرال (IELTS General)

آیلتس جنرال (IELTS General Training) یکی از دو نوع نسخه‌های آزمون آیلتس است و برای افرادی طراحی شده که قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان را دارند. این نسخه از آزمون به بررسی مهارت‌های عمومی در زبان انگلیسی می‌پردازد. با گرفتن آزمون آیلتس عمومی، داوطلبان در چهار مهارت اصلی تست می‌شوند. بخش گوش دادن (listeting) به شرکت کنندگان کمک می‌کند تا مکالمات روزمره و اطلاعات عمومی را ارزیابی کنند. خواندن (reading)،میزان درک مطلب، مطالعه متون عمومی و استخراج اطلاعات از متون را می‌سنجد. بخش نوشتن (writing) توانایی نوشتن یک نامه شخصی و یک مقاله کوتاه در مورد یک موضوع عمومی را بررسی می‌کند و در نهایت، بخش مکالمه (speaking) به داوطلبان فرصت می‌دهد تا در مورد خود، خانواده، شغل و موضوعات عمومی صحبت کنند و نشان دهند که می‌توانند ارتباط برقرار کنند.

  • آیلتس آکادمیک (Academic IELTS)

این نسخه از آیلتس برای افرادی طراحی شده که قصد تحصیل در دانشگاه‌ها و موسسات را دارند یا نیازمند ارزیابی مهارت‌های زبانی خود در حوزه‌های تحصیلی مختلف هستند. این آزمون معمولاً برای مقطع تحصیلی دکتری و پژوهش‌های علمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آزمون آیلتس آکادمیک نیز همچون آیلتس جنرال،  شامل چهار بخش گوش دادن (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و مکالمه (Speaking) است.

آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنیم یا جنرال؟

انتخاب آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال بستگی به اهداف شخصی شما دارد. آیلتس آکادمیک برای افرادی مناسب است که قصد تحصیل در دانشگاه‌ها و موسسات خارجی را دارند. این آزمون بیشتر به افزایش توانایی شما در مواجهه با زبان انگلیسی در محیط‌های تحصیلی معتبر تأکید دارد. در صورتی که آزمون آیلتس جنرال مناسب داوطلبانی است که به کشورهایی با زبان انگلیسی مهاجرت می‌کنند یا در محیط‌های عمومی و تعاملات روزمره نیاز به زبان انگلیسی دارند.

برای یادگیری هرچه بهتر زبان انگلیسی از یک راه ساده و جذاب، مقاله چگونه در دولینگو انگلیسی یاد بگیریم؟ را از دست ندهید.

مراحل گرفتن مدرک آیلتس IELTS

گرفتن مدرک آیلتس مراحل مختلفی دارد که در ادامه به صورت کامل به بررسی هر یک از آن‌ها پرداخته می‌شود.

  • تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی
    تصمیم بگیرید که قصد شرکت در کدام آزمون آیلتس (آکادمیک یا جنرال) را دارید. سپس برای انتخاب زمان برگزاری آزمون آیلتس تصمیم‌گیری کند.
  • ثبت نام در آزمون آیلتس
    برای ثبت نام در آزمون آیلتس متوانید به سایت رسمی IELTS رفته و در آنجا اقدام به ثبت نام و پرداخت هزینه آزمون نمایید. توجه کنید که که برای پرداخت هزینه آزمون آیلتس یعنی 249 دلار باید دارای کارت اعتباری معتبر باشید که می‌توانید نسبت به ساخت حساب مستر کارت، ویزا کارت، پی پال و … اقدام کرده و پرداخت آزمون خود را انجام دهید. علاوه بر این بدون ساخت حساب معتبر با استفاده از خدمات ایرانیکارت نیز می‌توانید نسبت به ثبت نام در آزمون آیلتس اقدام کنید.
  • آمادگی
    مهارت‌های زبانی خود را ارزیابی کنید و نقاط ضعف خود را تشخیص دهید. با استفاده از منابع آموزشی آیلتس مثل کتاب‌ها، نرم‌افزارها و دوره‌های آموزشی، آمادگی زبانی خود را بهبود بخشید.
  • آمادگی برای بخش‌های خاص
    هر بخش از آزمون نیازمند مهارت‌های خاصی است. بنابراین، برنامه‌ریزی کنید و زمان کافی را به هر بخش اختصاص دهید.
  • آزمون تمرینی
    یک یا چند آزمون تمرینی را تا قبل از آزمون واقعی انجام دهید. این کمک می‌کند تا با شیوه آزمون آشنا شوید و زمانبندی خود را بهینه کنید.
  • شرکت در آزمون
    در روز آزمون، هویت شما بررسی می‌شود و سپس شما وارد محل برگزاری آزمون می‌شوید. هر چهار بخش آزمون (گوش دادن، خواندن، نوشتن، مکالمه) به ترتیب انجام می‌شود.
  • دریافت نتیجه
    نتیجه 13 روز پس از آزمون آیلتس آماده شده و از طریق پنل آنلاین اعلام می‌شود.

آزمون آیلتس چیست؟

مراحل و بخش های آزمون آیلتس (IELTS TEST SECTIONS)

آزمون آیلتس از چهار بخش اصلی تشکیل شده است که در ادامه به بررسی آن‌ها پرداخته می‌شود:

آیلتس ielts
Listening (شنیداری) شامل چهار بخش با 40 سوال است که به شنیدن مکالمات روزمره و مکالمات دانشگاهی می‌پردازد.
Reading (خواندن) شامل سه بخش با 40 سوال است که متن‌های مختلف از جمله مقالات علمی، مقالات روزنامه و متون تخصصی مورد بررسی قرار می‌دهد.
Writing (نوشتن) دارای دو بخش است، یک تسک آکادمیک و یک تسک عمومی. در تسک آکادمیک، شما باید یک گزارش تحقیقاتی یا یک مقاله تحلیلی بنویسید. در تسک عمومی، شما باید یک نامه شخصی یا یک مقاله تبلیغاتی بنویسید.
Speaking (مکالمه) این بخش از 3 بخش تشکیل شده است. در بخش اول، شما با معرفی خود شروع می‌کنید. در بخش دوم، یک موضوع ارائه می‌دهید و در بخش سوم، با سوالات تکمیلی مصاحبه می‌شوید.

مقایسه مراحل آزمون آیلتس جنرال و اکادمیک به شرح زیر است:

مهارت‌ها آیلتس جنرال آیلتس آکادمیک
Speaking  زمان: ۱۱ تا ۱۴ دقیقه

  1. پاسخ به سوالات ممتحن درباره موضوعاتی مانند محل زندگی، کار، تحصیل و علایق.
  2. صحبت کردن درباره یک موضوع به مدت ۲ دقیقه
  3. پاسخ دادن به سوالات در رابطه با موضوع بخش قبل
 زمان: ۱۱ تا ۱۴ دقیقه

  1. پاسخ به سوالات ممتحن درباره موضوعاتی مانند محل زندگی، کار، تحصیل و علایق
  2. صحبت کردن درباره یک موضوع به مدت ۲ دقیقه
  3. پاسخ دادن به سوالات در رابطه با موضوع بخش قبل
Listening زمان: ۳۰ دقیقه (به علاوه ۱۰ دقیقه زمان برای انتقال پاسخ‌ها با پاسخ‌نامه)شامل ۴ فایل صوتی و ۴۰ سوال:

  1. مکالمه‌ای بین دو فرد در یک موقعیت اجتماعی روزمره
  2. یک سخنرانی در مورد مسائل روزمره مثلاً امکانات یک شهر
  3. مکالمه‌ای بین دو تا چهارنفر درمورد مسائل آموزشی
  4. یک سخنرانی آکادمیک مثلا سخنرانی در دانشگاه

سوالات مطرح شده از فایل صوتی می‌تواند به صورت چهار گزینه‌ای، تطبیق دادن (matching)، نام‌گذاری نقشه و نمودار،خلاصه نویسی، جواب کوتاه، پر کردن فرم، جدول، جمله و … با کلمات مناسب باشد.

زمان: ۳۰ دقیقه (به علاوه ۱۰ دقیقه زمان برای انتقال پاسخ‌ها با پاسخ‌نامه)شامل ۴ فایل صوتی و ۴۰ سوال:

  1. مکالمه‌ای بین دو فرد در یک موقعیت اجتماعی روزمره
  2. یک سخنرانی در مورد مسائل روزمره مثلاً امکانات یک شهر
  3. مکالمه‌ای بین دو تا چهار نفر در مورد مسائل آموزشی
  4. یک سخنرانی آکادمیک مثلا سخنرانی در دانشگاه

سوالات مطرح شده از فایل صوتی می‌تواند به صورت چهار گزینه‌ای، تطبیق دادن (matching)، نام‌گذاری نقشه و نمودار، جواب کوتاه، خلاصه نویسی، پر کردن فرم، جدول، جمله و … با کلمات مناسب باشد.

Reading زمان: ۶۰ دقیقه شامل ۴۰ سوال۳ متن در رابطه با مسائل روزمره برگرفته از کتاب‌ها،مجلات و روزنامه‌ها و دستورالعمل شرکت‌ها

چهارگزینه‌ای، شناسایی اطلاعات (صحیح، غلط، داده نشده است)، شناسایی دیدگاه و ادعاهای نویسنده (بله، خیر، داده نشده است)، تطبیق اطلاعات، عنوان، جزئیات، کامل کردن جمله، خلاصه نویسی، یادداشت، جدول، نام‌گذاری نمودار و پاسخ کوتاه به سؤال

زمان: ۶۰ دقیقه شامل ۴۰ سوال۳ متن طولانی در انواع مختلف

چهارگزینه‌ای، شناسایی اطلاعات (صحیح، غلط، داده نشده است)، شناسایی دیدگاه و ادعاهای نویسنده (بله، خیر، داده نشده است)، تطبیق اطلاعات، عنوان، جزئیات، کامل کردن جمله، خلاصه نویسی، یادداشت، جدول، نام‌گذاری نمودار و پاسخ کوتاه به سؤال.

Writing زمان: ۶۰ دقیقه شامل دو تسک

  1. نوشتن نامه‌ای رسمی، نیمه رسمی یا غیررسمی  با تعداد  حداقل ۱۵۰ کلمه
  2. نوشتن رایتینگی با تعداد حداقل ۲۵۰ کلمه
زمان: ۶۰ دقیقه شامل دو تسک

  1. تحلیل، توصیف یا خلاصه نویسی داده‌های یک نمودار یا جدول با تعداد حداقل ۱۵۰ کلمه
  2. نوشتن رایتینگی رسمی با تعداد حداقل ۲۵۰ کلمه

روش های برگزاری آزمون آیلتس

آزمون آیلتس به دو روش اصلی برگزاری می‌شود، که بسته به نیازها و شرایط مختلف می‌توانید روش مورد نظر خود را انتخاب کنید.

  • برگزاری آزمون آیلتس در مراکز آزمون (Paper-Based Test – PBT)

در این روش، داوطلبان در یک محل ثابت حاضر می‌شوند تا آزمون را در آن مرکز بگذرانند. برگه‌های پاسخ به صورت کاغذی فراهم شده و داوطلبان جواب‌های خود را روی برگه‌های کاغذی وارد می‌کنند.

  • آزمون آیلتس آنلاین (Computer-Based Test – CBT)

در این روش، داوطلبان به صورت آنلاین آزمون می‌دهند. بخش‌های مختلف آزمون مثل گوش دادن خواندن، و نوشتن به صورت آنلاین انجام شده و داوطلبان جواب‌های خود را با کامپیوتر وارد می‌کنند. بخش مکالمه نیز به صورت آنلاین و با استفاده از وب‌کم و میکروفن انجام می‌شود.

توجه کنید که در هر دو روش برگزاری، ساختار و محتوای آزمون یکسان است. تفاوت اصلی در شیوه اجرای آزمون است.

برای ثبت نام آزمون تافل می‌توانید از خدمات ایرانیکارت استفاده نموده و درخواست خود را از طریق لینک زیر ثبت کنید. ثبت نام آزمون تافل

برای آیلتس از کجا شروع کنم؟

شاید شما هم دارای مهارت زبانی اندک یا متوسط باشید و به هر حال ندانید که برای شرکت در آزمون آیلتس از کجا می‌بایست شروع کنید. در ادامه چند نکته برای شروع آیلتس به شما پیشنهاد می‌شود که می‌تواند کمک کننده باشد.

  • آشنایی با ساختار آزمون
    ابتدا، بهتر است با ساختار کلی آزمون آیلتس آشنا شوید. مطلع باشید که این آزمون چهار بخش اصلی(گوش دادن، خواندن، نوشتن، مکالمه) دارد و هر بخش متفاوت ارزیابی می‌شود.
  • تعیین هدف
    بررسی کنید که برای شرکت در آزمون چه هدفی دارید؟ آیا قصد تحصیل در دانشگاه یا مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان را دارید؟ انتخاب هدف کمک می‌کند تا بهتر برای آزمون آماده شوید.
  • اندازه‌گیری توانمندی
    از یک آزمون تمرینی استفاده کنید تا توانمندی فعلی خود در هر یک از مهارت‌ها (گوش دادن، خواندن، نوشتن، مکالمه) را بسنجید. این مرحله به شما کمک می‌کند تا نقاط ضعف و نیازهای خود را تشخیص دهید.
  • مطالعه منابع آموزشی
    از کتب و منابع آموزشی معتبر برای هر بخش استفاده کنید. منابعی که تمامی بخش‌های آزمون را پوشش دهند و تمرین‌های متعددی داشته باشند، مفید هستند.
  • ثبت‌نام در دوره‌های آموزشی
    در دوره‌های آموزشی حضوری یا آنلاین شرکت کنید. این دوره‌ها توسط مربیان متخصص برگزار می‌شوند و به شما کمک می‌کنند تا با ساختار آزمون آشنا شوید و مهارت‌های خود را بهبود بخشید.
  • تمرین مستمر
    هر روز به تمرین‌ بپردازید. این مرحله شامل گوش دادن به متون و مکالمات انگلیسی، خواندن مقالات، نوشتن مقالات کوتاه و شرکت در جلسه‌های مکالمه مختلف است.
  • آزمون‌های تمرینی
    قبل از آزمون اصلی، تعدادی آزمون تمرینی انجام دهید تا با شیوه سوالات آشنا شوید و زمانبندی خود را بهینه کنید.
  • ارتباط با زبان آموزان
    ارتباط با افراد دیگری که در حال آماده شدن برای آزمون هستند، می‌تواند به شما کمک کند. مشارکت در گروه‌های آموزشی یا انجمن‌های آنلاین می‌تواند این امکان را فراهم نماید.

منابع آزمون آیلتس چیست؟

منابع آموزشی زیادی برای آزمون آیلتس وجود دارد و بهترین کتاب برای شما به سطح زبانی و نیازهای آموزشی بستگی دارد. با این وجود چند کتاب معتبر برای آموزش و تمرین آزمون آیلتس در جدول زیر خلاصه شده است.

منابع آزمون آیلتس
Cambridge IELTS Series
Barron’s IELTS Superpack
IELTS Simon’s Video Course
Collins Vocabulary for IELTS and Grammar for IELTS
Official Cambridge Guide to IELTS

سایر منابع پیشنهادی عبارتند از:

  • مجموع کتاب Oxford Word Skills

یکی از مهم‌‌ترین مهارت‌ها برای موفقیت در آزمون آیلتس، تقویت واژگان زبان انگلیسی است. زبان انگلیسی دارای واژگان غنی و گسترده است و ممکن است بعضی از کلمات در جملات مختلف، معانی متفاوتی هم داشته باشند. مجموع کتاب و فایل آموزشی Oxford Word Skills به داوطلب آزمون آیلتس، کمک می‌کند که کلمات مهم را با یک روش جدید تکرار و تمرین کند.

کتاب آکسفورد ورد اکسیل، در سراسر دنیا به عنوان یک منبع محبوب برای تقویت واژگان زبان انگلیسی پذیرفته شده است و با استفاده از روش‌های آموزشی آن، کلمات در حافظه بلند مدت ثبت خواهد شد.

  • مجموع کتاب Mindset for ielts

کتاب Mindset for ielts یکی از منابع مهم و قابل استفاده برای آزمون‌های آیلتس می‌باشد و در بسیاری از مراکز و آموزشگاه‌های آزمون آیلتس تدریس می‌شود. هر سطح این کتاب دارای استراتژی‌ها و نکات مهمی برای یادگیری زبان انگلیسی و آمادگی در آزمون آیلتس است. کتاب مایندست فور آیلتس، به تقویت 4 مهارت زبان انگلیسی، یعنی خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن می‌پردازد.

  • مجموع کتاب COLINS
  1. Collins Listening for IELTS برای تقویت مهارت شنیداری آیلتس فراهم شده و افرادی از آن استفاده می‌­کنند که سطح متوسط را گذرانده و می­‌خواهند نمره بالایی در آزمون آیلتس کسب کنند. در این کتاب با روشی منحصر به فرد، مهارت شنیداری شما تقویت می‌شود.
  2. Collins Writing for IELTS برای بهبود مهارت نوشتن آیلتس فراهم شده و مناسب داوطلبانی است که می‌­خواهند نمره بالایی در آزمون آیلتس کسب کنند.
  3. Collins Reading for IELTS برای تقویت مهارت خواندن و نوشتن آزمون آیلتس می‌باشد و به داوطلبان کمک می‌کند که امتیاز بالایی در این دو مهارت کسب کنند.
  4. Collins Vocabulary for IELT به بهبود واژگان زبان انگلیسی داوطلبان کمک می‌کند و باعث افزایش امتیاز آن‌ها در  آزمون آیلتس می‌شود.

نمره دهی در آزمون آیلتس (BAND SCALE)

در آزمون آیلتس، نمره‌دهی به صورت یک مقیاس ارائه می‌شود که به آن باند اسکیل (Band Scale) یا مقیاس باند نیز گفته می‌شود. این مقیاس از ۰ تا ۹ برای هر یک از بخش‌های آزمون و مجموعه نمرات کلی اعمال می‌گردد. در ادامه به توضیح در مورد نمره‌دهی هر بخش و نمره کل آزمون آیلتس پرداخته می‌شود:

جدول نمرات لیسنینگ آیلتس

هر سوال از ۱ تا ۴ نمره داده دارد و نمره کل این بخش به درصدی از ۰ تا ۹ تبدیل می‌شود. در جدول زیر نمرات لیسنینگ آیلتس آورده شده است:

تعداد پاسخ‌های درست از ۴۰ سوال نمره
39-40 9
37-38 8.5
35-36 8
32-34 7.5
30-31 7
26-29 6.5
23-25 6
18-22 5.5
16-17 5
13-15 4.5
10-12 4
8-9 3.5
6-7 3
4-5 2.5

جدول نمرات ریدینگ آیلتس

برای ریدینگ (خواندن) در آیلتس به شما چهل سوال داده می‌شود و بعد بر اساس جدول، نمره‌ی ریدینگ‌تان محاسبه می‌گردد. در ادامه به بررسی جدول نمرات ریدینگ پرداخته می‌شود.

پاسخ‌های درست از ۴۰ سوال نمره نهایی
39-40 9
37-38 8.5
35-36 8
32-34 7.5
30-31 7
26-29 6.5
23-25 6
18-22 5.5
16-17 5
13-15 4.5
10-12 4
8-9 3.5
6-7 3
4-5 2.5

جدول نمرات اسپیکینگ آیلتس

نحوه نمره‌دهی در اسپکینیگ آیلتس کمی با ریدینگ و لیسنینگ متفاوت است. در ادامه به نحوه نمره‌دهی اسپیکینگ در آزمون آیلتس پرداخته می‌شود:

نمره اسپیکینگ  عملکرد
9 صحبت کردن به صورت کاملا روان و گویا
8 صحبت کردن به صورت روان ولی با کمی مکث
7 صحبت کردن روان و گویا، دایره لغات قوی، استفاده از ساختار گرامی پیچیده، به همراه کمی اشتباه در تلفظ و گرامر
6 صحبت کردن به همراه مکث زیاد و استفاده از جملات تکراری
5 مکث زیاد و استفاده از واژگان ساده و پیش پا افتاده
4 مکث زیاد در صحبت کردن، نداشتن ارتباط معنایی جملات، استفاده از لغات ساده، تلفظ اشتباه
3 مکث زیاد در صحبت کردن، نداشتن ارتباط معنایی جملات، استفاده از لغات ساده، تلفظ ضعیف
2 عدم توانایی انگلیسی صحبت کردن، مکث زیاد، نشناختن کلمات، تلفظ نامفهوم
1 عدم توانایی و داشتن مهارت زبان انگلیسی و صحبت کردن

جدول نمرات رایتینگ آیلتس

بخش نوشتن (Writing) آزمون آیلتس دارای دو وظیفه اصلی است: تسک ۱ شامل نوشتن یک گزارش کوتاه و تسک ۲ نوشتن یک مقاله تحلیلی. نمره‌دهی بر اساس این چهار مورد اصلی انجام می‌شود:

  • Task Achievement
    به اندازه‌گیری توانایی شما در انجام وظایف مربوط به هر تسک می‌پردازد.
  • Coherence and Cohesion
    این مورد به ارتباط منطقی و انسجام بین جملات و پاراگراف‌های متن شما می‌پردازد.
  • Lexical Resource
    به توانایی استفاده از واژگان متنوع و مناسب در متن شما می‌پردازد.
  • Grammatical Range and Accuracy
    به اندازه‌گیری تنوع و دقت ساختارهای گرامری در متن شما می‌پردازد.
نمره عملکرد
9 معنای داشتن توانایی استفاده از واژگان متنوع و مناسب، دقت بالا در ساختارهای گرامری، توانایی ارائه ایده‌ها و نظرات به شکل روان و منطقی و انجام وظایف نوشتاری با کیفیت عالی
8 امتیاز خوب و قابل توجه در بخش Writing ؛ نشان‌دهنده توانایی بالا در ارتباط دادن افکار به شکل منطقی، استفاده از واژگان مناسب و گرامر صحیح
7 نشان‌دهنده توانایی خوب در ارتباط دادن افکار به شکل منطقی؛ استفاده از واژگان مناسب و گرامر صحیح این نمره معمولاً برای افرادی که توانسته‌اند به خوبی به وظایف نوشتاری پاسخ دهند و توانایی خوبی در بیان افکار و نظرات خود داشته باشند، اختصاص می‌یابد.
6 نشان‌دهنده توانمندی متوسط؛ نشان‌دهنده توانایی متوسط در انجام وظایف نوشتاری و استفاده از واژگان و گرامر متوسط
5 توانمندی متوسط و کم؛ زبان‌آموز با نمره 5 به طور کلی می‌تواند مطالب را بنویسد، اما با احتمال وجود اشتباهات گرامری و کمبود در تنوع و دقت لغات
4 توانمندی کم تا متوسط؛ دشواری در ارتباط دادن ایده‌ها، استفاده از واژگان مناسب و اجتناب از اشتباهات گرامری
3  توانایی ناکافی و ضعیف؛ مشکلات جدی در ارتباط دادن ایده‌ها، استفاده از واژگان مناسب، و استفاده از ساختارهای گرامری صحیح

سطح بندی نمرات آزمون آیلتس

آزمون آیلتس (IELTS) از ۰ تا ۹ نمره بندی می‌شود، که به آن Band Score نیز گفته می‌شود. این نمرات به تمامی بخش‌های آزمون مثل Listening، Reading، Writing، و Speaking اختصاص می‌یابد و نشان‌دهنده سطح توانایی زبان آموز در هر یک از این مهارت‌ها است. در ادامه به سطح نمره بندی نمرات آزمون آیلتس پرداخته می‌شود:

سطح بندی نمرات آزمون آیلتس

اعلام نتایج امتحان آیلتس چگونه است؟

پس از اتمام آزمون آیلتس، نتایج شما به صورت آنلاین اعلام می‌شود. تقریباً 13 روز پس از تاریخ برگزاری آزمون، نتایج شما در سیستم آزمون آیلتس در دسترس قرار می‌گیرد. برای دریافت نتایج، می‌توانید به سایت رسمی آیلتس (https://ielts.britishcouncil.org/) مراجعه کنید. در هنگام ثبت‌نام، اطلاعاتی مانند شماره شناسنامه یا پاسپورتی که هنگام ثبت‌نام وارد کرده‌اید، به عنوان شماره پیگیری (Reference Number) شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: آزمون تافل چیست

نحوه استعلام نمره‌ آزمون آیلتس

برای استعلام نمرات آزمون آیلتس، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • استفاده از سایت رسمی
    معمولاً بعد از 13 روز از تاریخ برگزاری آزمون، نتایج آیلتس در سایت رسمی آیلتس (https://ielts.britishcouncil.org/) قابل دسترس خواهد بود. اطلاعات خود را، از جمله شماره مرجع (Reference Number) و تاریخ تولد، در سایت وارد کرده و نمرات خود را مشاهده کنید.
  • استفاده از سامانه مرکز برگزاری آزمون
    می‌توانید به سایت یا سامانه مرکز برگزاری آزمون محلی مراجعه کنید و از طریق آن نتایج خود را ببینید. اطلاعات لازم را در این سامانه وارد کرده و نمرات خود را چک کنید.
  • ایمیل اطلاع‌رسانی
    ممکن است در صورت ثبت‌نام، به شما پیامک یا ایمیلی حاوی لینک یا اطلاعات لازم برای استعلام نمرات ارسال شود. با استفاده از این لینک یا اطلاعات، می‌توانید نمرات خود را ببینید.

ارسال کارنامه آزمون آیلتس

کارنامه آزمون آیلتس (IELTS Test Report Form) که به طور مختصر به آن TRF هم گفته می‌شود، اطلاعاتی جامع از نتایج شما در امتحان آیلتس را نشان می‌دهد. این کارنامه حاوی نمرات شما در هر یک از بخش‌های Listening، Reading، Writing، و Speaking به همراه نمره نهایی است. در صورتی که نیاز به ارسال کارنامه به یک موسسه یا دانشگاه دارید، باید آن موسسه یا دانشگاه از شما درخواست مستقیم برای ارسال کارنامه داشته باشد. کارنامه‌‌ها معمولا به 2 صورت اصلی قابل دریافت هستند که در ادامه با این 2 نسخه کارنامه آشنا خواهید شد:

  • نسخه اصلی (Original Copy)
    این نسخه به شما تحویل داده می‌شود! در این کارنامه، نمرات شما به همراه اطلاعات و عکس به همراه دیگر جزئیات امتحان آیلتس درج شده است. شما می‌توانید این نسخه را به موسسات آموزشی ارائه دهید.
  • نسخه الکترونیکی (Electronic Copy)
    یک نسخه الکترونیکی از کارنامه در سایت رسمی آیلتس (IELTS Online Result) در دسترس خواهد بود. با استفاده از اطلاعات حساب کاربری خود، می‌توانید این نسخه را  به صورت آنلاین مشاهده کرده و به افراد یا مؤسسات مختلف ارسال نمایید.

اعلام نتایج امتحان آیلتس چگونه است؟

نمره موردنیاز آیلتس برای پذیرش در دانشگاه‌های معتبر

نمره‌ مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه‌ها متناسب با سطح تحصیلات، رشته تحصیلی، ویژگی‌های هر دانشگاه و حتی هر رشته تحصیلی ممکن است متغیر باشد. هر دانشگاه و حتی هر برنامه تحصیلی ممکن است نمرات مورد قبول خود را داشته باشد. علاوه بر این، در برخی موارد، نیاز به داشتن نمره مشخص در هر یک از بخش‌های آزمون (مانند Writing یا Speaking) نیز وجود دارد. مثلا برخی دانشگاه‌ها و موسسات تحصیلی ممکن است از داوطلبان خود بخواهند که نمره مشخصی را در هر یک از بخش‌های Listening، Reading، Writing، و Speaking کسب کنند. همچنین، ممکن است برخی دانشگاه‌ها نمره نهایی (Overall Band Score) حداقلی را برای پذیرش در نظر بگیرند.

برای اطلاع از نمره‌ مورد نیاز دانشگاه نظر خود، بهتر است به سایت رسمی دانشگاه مراجعه کنید. همچنین، برخی از دانشگاه‌ها لیستی از نمرات مورد نیاز برای هر یک از بخش‌ها را در وب‌سایت خود منتشر می‌کنند.

نکات مهم برای شرکت در آزمون آیلتس

شرکت در آزمون آیلتس نیازمند مهارت‌ها و آمادگی است. اگر قصد دارید مدرک آیلتس با نمره بالا و مناسب کسب کنید، توجه به برخی از نکات کمک بسیار زیادی در موفقیت این آزمون به شما خواهد کرد. شما می‌دانید که برای دریافت مدرک آیلتس با نمره بالا باید به چه نکاتی توجه کنیم؟ تعدادی از نکات مهم برای شرکت در آزمون آیلتس به شرح زیر است:

  • هر چه سریع‌تر شروع به تقویت زبان انگلیسی کرده و مهارت‌های آزمون IELTS را بیاموزید. همچنین با شروع در بعضی از آزمون‌های شبه آیلتس می‌توانید سطح خود را بسنجید.
  • 4 مهارت آزمون آیلتس یعنی شنیدن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن را تمرین کرده و از تقویت هیچ یک از این مهارت‌ها غافل نشوید.
  • از هر فرصتی برای برقراری ارتباط با دیگران به زبان انگلیسی، به صورت شفاهی و کتبی استفاده کنید.
  • واژگان لغات خود را به مرور زمان تقویت کنید، چرا که این اتفاق یک شبه انجام نمی‌شود.
  • به مطالعه متون طولانی در زمینه مدیریت، امور مالی، فرهنگ، تاریخ، علوم و… مشغول شوید.
  • به اخبارهای انگلیسی زبان مثل 5minutes گوش دهید و فیلم‌های انگلیسی زبان به خصوص مستند را تماشا کنید.
  • صحبت کردن به زبان انگلیسی را شروع کرده و صدای خود را در حین حرف زدن ضبط کنید. سپس به صدای خود گوش دهید و به ایرادات خود پی ببرید.
  •  چند هفته قبل از برگزاری آزمون آیلتس، با شرکت در آزمون‌های آزمایشی آیلتس (ماک) خود را محک زده و آمادگی برای شرکت در آزمون اصلی آیلتس را بسنجید. پس از هر آزمون تمرینی، نتایج خود را بررسی کرده و نقاط ضعفتان را شناسایی کنید.
  • اگر هدفتان شرکت در نسخه آکادمیک آزمون است، با مهارت‌های مورد نیاز در زمینه‌های تحصیلی آشنا شوید.
  • با سیستم نمره‌دهی آزمون آیلتس آشنا شوید تا بدانید چگونه نمره‌های شما تعیین می‌شوند.
  • وقت خود را به بهبود مهارت‌های Writing و Speaking اختصاص دهید. تمرین در نوشتن مقاله و مکالمه با دیگران پیشنهاد می‌شود.
  • در روزهای قبل از آزمون، به خوبی استراحت کنید.
  • به زمانبندی درست در هر بخش توجه کنید و سعی کنید تمام سوالات را به درستی پاسخ دهید.
  • در بخشSpeaking، به آرامش و اعتماد به نفس خود توجه کنید و با اطمینان پاسخ دهید.
  • در بخش Writing به کنترل زمان توجه و سعی کنید تمام موارد مورد نظر را در زمان مقرر پوشش دهید.

نکات مهم برای شرکت در آزمون آیلتس

برای تقویت رایتینگ آزمون آیلتس، به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

سعی کنید در زمان نوشتار از صحبت کردن به زبان گفتاری و محاوره‌ای خودداری کنید. اول به سراغ موضوع یا تسک دوم بروید و سپس تسک اول را انجام دهید، چرا که تسک 2 تاثیر بیشتری بر روی نمره آیلتس شما دارد. سعی کنید به صورت مرتب، تمیز و خوانا بنویسید و در صورتی که خط زیبایی ندارید، قبل از آزمون روی افزایش و تقویت این مهارت خود نیز کار کنید.

نکات تقویت رایتینگ آزمون آیلتس

برای افزایش مهارت اسپیکینگ آزمون آیلتس، چه نکاتی را رعایت کنیم؟

اول به تمامی سوالات گوش دهید و سپس به سوالات مربوط به این بخش پاسخ دهید. اگر  از جواب خود مطمئن نیستید بهتر است به سوالات پاسخ ندهید. از مجری برگزار کننده آزمون بخواهید که سوالات را برای شما تکرار کنند. آرام و خونسرد بوده و تمام تمرکز خود را برای فهمیدن سوالات بخش شنیداری به کار گیرید.

افزایش مهارت اسپیکینگ آزمون آیلتس

برای تقویت بخش ریدینگ آیلتس به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

برای سوالاتی که پاسخ آن‌ها را نمی‌دانید یا نمی‌توانید جواب دهید، وقت زیادی را صرف نکنید. پیشنهاد می‌شود در چنین شرایطی به سراغ سوال بعدی بروید و اگر آخر وقت زمان اضافه آورید دوباره به سراغ همان سوال بازگردید. دور کلمات کلیدی مربوط به این بخش خط بکشید و آن‌ها را به خاطر بسپارید.

تقویت بخش ریدینگ آیلتس

برای افزایش مهارت لیسنینگ آزمون آیلتس به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

اول سوالات را بررسی کنید، سپس به سراغ گوش دادن فایل‌ها بروید. سعی کنید تاریخ‌ها را به صورت صحیح وارد نمایید و اگر در شنیدن فایل‌ها مشکلی داشتید، دست خود را بالا برده و سوال خود را مطرح نمایید. همچنین در مورد شنیدن فایل‌ها سعی کنید از راهنمایی‌های دیگر افراد استفاده نمایید. شنیدن تلفظ ها را به صورت انگلیسی و آمریکایی تمرین کرده و از تفاوت بین این دو آگاه شوید.

افزایش مهارت لیسنینگ آزمون آیلتس

آیلتس نتایج آزمون را ضبط می کند!

آزمون آیلتس (IELTS) فقط نتایج نهایی را ثبت می‌کند و فايل صوتی يا ويديويی از عملکرد زبان‌آموزان در زمان اجرای بخش‌های Speaking و Listening را ضبط نمی‌کند. در بخش Speaking، گفتگوی زبان‌آموز به صورت زنده انجام می‌شود.

در بخش Listening نیز، سوالات به صورت صوتی پخش می‌شوند و زبان‌آموزان پاسخ‌های خود را در کاغذ پاسخ می‌دهند. این پاسخ‌ها برای ارزیابی به مرکز آزمون ارسال می‌شوند اما فایل صوتی یا ویدئویی از پاسخ‌های زبان‌آموزان ثبت نمی‌شود.

از طرف دیگر، در بخش‌های Reading و Writing که به صورت کتبی اجرا می‌شوند، نتایج نهایی شامل نمراتی است که ارزیابی می‌شوند. تصمیمات ارزیابی بر اساس معیارهای آکادمیک انجام می‌شود و نتایج به صورت کتبی گردآوری می‌شوند.

هزینه گرفتن مدرک آیلتس

هزینه گرفتن مدرک آیلتس بسته به مکان برگزاری و لوکیشن آزمون از 215 تا 310 دلار متفاوت است. آخرین رقمی که برای هزینه آیلتس اعلام شده ۸۴،۹۰۰،۰۰۰ ریال برای آزمون آنلاین IELTS و ۸۸،۹۰۰،۰۰۰ ریال برای آزمون کاغذی آیلتس است.

 

آیلتس در یک یک کلام!

آیلتس (IELTS) یک آزمون استاندارد زبان انگلیسی است که به منظور اندازه‌گیری توانایی زبانی افراد برای موفقیت در مراکز تحصیلی و حرفه‌ای به کار می‌رود. این آزمون توسط سه مؤسسه بزرگ یعنی British Council، IDP: IELTS Australia و Cambridge Assessment English اداره می‌شود. از آیلتس برای ورود به دانشگاه‌ها، مهاجرت و تأیید مهارت‌های زبانی در سطح جهانی استفاده می‌شود. آزمون IELTS شامل چهار بخش اصلی: Listening، Reading، Writing و Speaking است که هر یک از این بخش‌ها به مهارت‌های مختلف زبانی پرداخته و نتایج آزمون به صورت نمره ارائه می‌شوند که نمایانگر توانمندی زبان‌آموز در زبان انگلیسی است.

آیلتس یک آزمون بین‌المللی است که توانمندی زبان انگلیسی فرد را در چهار بخش اصلی  Listening، Reading، Writing و   Speaking  ارزیابی می‌کند.

IELTS مخفف  International English Language Testing System است و یک آزمون بین‌المللی برای اندازه‌گیری توانمندی زبان انگلیسی فرد است.

آزمون آیلتس شامل چهار بخش اصلی: Listening، Reading، Writing، و Speaking است که این بخش‌ها به ترتیب توانمندی‌های شنیداری، خواندن، نوشتن و مکالمه زبان انگلیسی را ارزیابی می‌کنند. تاریخ انقضا مدرک آیلتس 2 ساله است. پس از آن باید به تمدید اعتبار مدرک آیلتس اقدام کنید.

دو نوع مدرک آیلتس وجود دارد؛آیلتس آکادمیک که برای ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی به‌کار می‌رود و آیلتس عمومی که برای مهاجرت و استفاده در زمینه‌های عمومی و شغلی استفاده می‌شود.

مدت زمان لازم برای گرفتن مدرک IELTS به توانمندی و تدابیر زبانی شخص وابسته است و برای هر شخص متفاوت است.

آزمون آیلتس و تافل هر دو معیاری برای سنجش سطح زبان انگلیسی افراد مختلف است با این تفاوت که آزمون تافل به لهجه آمریکایی بوده و بیشتر برای پذیرش در کشورهای آمریکایی مورد استفاده است، در حالی که آزمون آیلتس به لهجه بریتیش بوده و برای ورود به کشورهای اروپایی، کانادا و استرالیا قابل استفاده می‌باشد.

نمره دهی در آزمون آیلتس بر اساس یک مقیاس باند (Band Scale) انجام می‌شود که از ۰ تا ۹ امتیاز می‌باشد و توانایی زبانی فرد را در چهار بخش اصلی (Listening، Reading، Writing، و Speaking) ارزیابی می‌کند.

تعیین سطح در آیلتس از طریق Overall Band Score انجام می‌شود که توانایی زبانی شما را در چهار بخش اصلی (Listening، Reading، Writing، و Speaking) نمایان می‌کند.

بله، می‌توانید به نمره آزمون آیلتس اعتراض کرده و درخواست Enquiry on Results (EOR) را ارائه دهید تا نمرات شما مجدداً ارزیابی شود.

نمره آزمون آیلتس در هر بخش از ۰ تا ۹ و نمره کل (Overall Band Score) نیز از ۰ تا ۹ می‌باشد.

زمان‌بندی آزمون آیلتس به شرح زیر است:

  • Listening (شنیداری): 30 دقیقه
  • Reading (خواندن): 60 دقیقه
  • Writing (نوشتن): 60 دقیقه
  • Speaking (مکالمه): 11-14 دقیقه (تقریباً)

مجموع زمان آزمون به طور کلی حدود 2 ساعت و 45 دقیقه است.

آزمون آیلتس در سراسر جهان به صورت هفتگی برگزار می‌شود، و تعداد دقیق دورهای آزمون بسته به نیازهای هر مرکز و محل آزمون متغیر است.

هزینه گرفتن مدرک آیلتس متغیر بوده و به عواملی مانند مکان برگزاری، نوع آزمون و خدمات اضافی بستگی دارد؛ معمولاً در حدود 200 تا 250 دلار یا معادل پول محلی می‌باشد.

تفاوت اصلی آزمون آیلتس کاغذی و کامپیوتری در شیوه پاسخگویی به سوالات مرتبط با بخش‌های Reading و Writing است؛ در آزمون کاغذی، پاسخ‌ها به صورت دستی نوشته می‌شوند، در حالی که در آزمون کامپیوتری، از کیبورد برای نوشتن استفاده می‌شود

مدرک آیلتس به عنوان یک معیار معتبر زبان انگلیسی در بسیاری از کشورها شامل استرالیا، کانادا، انگلیس، نیوزیلند، ایالات متحده و بسیاری از کشورهای اروپایی قابل قبول است. هرچند که لیست کشورهایی که مدرک آیلتس را قبول می‌کنند، ممکن است تغییر کند، اما آیلتس به عنوان یک استاندارد جهانی شناخته شده در حوزه زبان انگلیسی بسیار گسترده است.

برای ثبت‌نام در آزمون آیلتس، نیاز به مدارک شناسایی معتبر مانند پاسپورت دارید.

برای گرفتن مدرک IELTS، شما باید ثبت‌نام کنید و آزمون را با موفقیت بگذرانید.

آیلتس چیست؟ صفر تا صد آزمون IELTS
یکی از شروط موفقیت، توانایی برقراری ارتباط با جوامع دیگر است؛ به همین دلیل دانستن زبان بین المللی انگلیسی به یکی از اصلی‌ترین معیارها برای پذیرش متقاضیان ویزای کار یا...
4.5 از 2 رای ثبت شده
درج نظر اولین نفر باشید که نظر می‌دهید.
با درج نظر امتیاز کسب کنید

پیشنهادی سردبیر ایرانیکارت
برگزیده اخبار و مقالات
چگونه در دولینگو انگلیسی یاد بگیریم؟
آزمون ها
چگونه در دولینگو انگلیسی یاد بگیریم؟
دولینگو (Duolingo) با جغد سبزرنگ بامزه‌اش، یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های آموزش زبان است که با گرافیک جذاب و روش تدریس خلاقانه و موثر خود به یکی از پرطرفدارترین پلتفرم‌های آموزش...
آزمون تافل هوم ادیشن (TOEFL Home Edition‌) چیست؟
آزمون ها
آزمون تافل هوم ادیشن (TOEFL Home Edition‌) چیست؟
آزمون تافل هوم ادیشن (TOEFL Home Edition) یا تافل آنلاین، نسخه خانگی آزمون زبان انگلیسی TOEFL iBT است که در خانه، به صورت آنلاین، تحت کنترل ناظر انسانی و هوش...
آیلتس چیست؟ صفر تا صد آزمون IELTS
آزمون ها
آیلتس چیست؟ صفر تا صد آزمون IELTS
یکی از شروط موفقیت، توانایی برقراری ارتباط با جوامع دیگر است؛ به همین دلیل دانستن زبان بین المللی انگلیسی به یکی از اصلی‌ترین معیارها برای پذیرش متقاضیان ویزای کار یا...