مراحل ثبت شرکت در ترکیه در سال ۲۰۲۴
برای ثبت شرکت در کشور ترکیه لازم است تا مراحل زیر را به درستی پشت سر بگذارید. تمامی این مراحل تنها در ۵ روز کاری انجام میشود. در ادامه چگونگی ثبت شرکت در ترکیه و تمامی مراحل آن ارائه شده است.
- مشخص کردن محل شرکت
- تنظیم اساسنامه شرکت
- دریافت فرم های ثبت شرکت در ترکیه
- گرفتن شماره مالیاتی از اداره دارایی ترکیه
- دریافت تاییدیه اساسنامه شرکت از دفترخانه رسمی ترکیه
- ثبت شرکت در اتاق بازرگانی ترکیه
- چاپ روزنامه رسمی
- گرفتن تاییدیه وکالت نامه و نمونه امضا از دفترخانه رسمی ترکیه
- تنظیم فرم اداره دارایی ترکیه
- مراجعه به اداره دارایی ترکیه و تحویل فرم مرحله قبل برای بررسی و تایید این فرم و آدرس دفتر شرکت توسط این اداره
- مراجعه بازرسان اداره دارایی به آدرس شما برای تایید آدرس
- گرفتن شماره مالیاتی شرکت بعد از تایید و بررسی نهایی
- گرفتن کارت بازرگانی
- تصدیق دفاتر حسابداری
- افتتاح حساب بانکی برای شرکت
- معرفی کردن یک مشاور مالی رسمی
مزایا و معایب ثبت شرکت در ترکیه
روش ثبت شرکت در ترکیه یکی از راههای سرمایه گذاری در این کشور است که میتواند مزایای بسیاری همچون اقامت ترکیه، سودآوری اقتصادی و رشد و ترقی کسب وکار سرمایه گذاران را در پی داشته باشد. با توجه به مزایای ثبت شرکت در ترکیه و همچنین وجود تبلیغات فراوان در برجسته سازی آن، اطلاع از معایب و چالشهای این انتخاب نیز از اهمیت زیادی برخوردار بوده و یکی از فاکتورهای اساسی برای موفقیت در این پروسه است.
معایب ثبت شرکت در ترکیه
معایب ثبت شرکت در ترکیه و مشکلاتی که گاها برای بسیاری از سرمایهگذاران در این زمینه به وجود میآید، به دلیل عدم آگاهی و یا اطلاعات محدود از شرایط و استانداردهای سرمایه گذاری در این کشور است. با علم بر اینکه، سرمایه گذاری در ترکیه امتیازها و مزایای زیادی را برای افراد به دنبال دارد، اما ندانستن چالشها و معایب این حوزه میتواند بر موفقیت کسب و کار و یا شکست آن تاثیرگذار باشد. با توجه به اهمیت این موضوع، برای شروع یک کسب و کار موفق در ترکیه، توصیه میکنیم برنامه و هدف سرمایه گذاری خود را از 4 زاویه زیر مورد بررسی قرار دهید.
با فاکتور گرفتن از سایر چالشهای سرمایه گذاری در ترکیه، بلوکه کردن سرمایه را میتوان اصلیترین مورد از معایب ثبت شرکت در ترکیه دانست. بنابر این قانون، برای ثبت شرکت در کشور ترکیه، میبایست حدود یک چهارم از سرمایهای که برای ثبت شرکت نیاز دارید را در گرو یکی از بانکهای ترکیه قرار دهید. در نظر داشته باشید که، درصورتی اجازه برداشت مبلغ از سوی بانک صادر میشود که، با درخواست ثبت شرکت شما موافقت شده باشد و در طول فعالیت کاری خود نیز مرتکب هیچگونه تخلفی نشده و مشکل قانونی برای شما ایجاد نشده باشد.
همچنین باید از این نکته مطلع باشید که، در صورت عدم موافقت با درخواست شما، برای برداشت مبلغ موردنظر از حساب میبایست مراحل قانونی سخت و گاها پیچیدهای را طی نمایید؛ باتوجه به روند پیچیده صدور حق برداشت از حساب کاری، لازم است تا از وکلای حقوقی ماهر در این زمینه کمک بگیرید که دستمزد قابلتوجهی خواهند داشت.
هزینه زندگی در ترکیه از مواردی است که برای کاربران ایرانی هم جزء معایب و هم به عنوان یک مزیت شناخته میشود. با اینکه هزینههای زندگی در ترکیه مخصوصا در شهرهای استانبول، آنتالیا، ازمیر و… از ایران بسیار گرانتر است، اما به نسبت مزایا و سطح زندگی، در مقایسه با کشورهای اروپایی هزینههای بسیار مناسبتری دارد.
امور مهاجرت و سرمایه گذاری در ترکیه از قوانین سختگیرانهای مخصوصا برای کاربران ایرانی برخوردار است. با توجه به احتمال تغییر قوانین، ممکن است حتی در صورت ثبت شرکت در ترکیه، در خصوص اخذ اقامت با مشکلات و محدودیتهای جدیدی روبرو شوید. با توجه به اهمیت این موضوع و وابستگی مسئله کسب و کار و اقامت در این کشور، توصیه میکنیم فارق از سرچ گوگل و مشورت با دوستان، از کارشناسان خبره در این زمینه نیز کمک بگیرید.
بررسی شاخصهای اقتصادی کشور ترکیه از اصلیترین مواردی است که میتواند مزایا و معایب ثبت شرکت در ترکیه را مشخص کند. اطلاعات از این موارد می تواند در حفظ سرمایه و موفقیت کسب و کار سرمایه گذاران تاثیر مستقیم داشته باشد.
مهمترین شاخص های اقتصادی عبارتند از:
- بررسی و آنالیز نرخ تورم
- اطلاع دقیق از نرخ مالیات
- مطالعه و آگاهی از رشد اقتصادی
- شناخت میزان تولید ناخالص ملی
- بررسی نرخ بیکاری
- شناخت خطرات احتمالی
- بررسی استانداردهای سرمایه گذاری
- نرخ مصادره اموال توسط دولت
- کیفیت نظارت دولت و توانمندسازی افراد و بخش خصوصی
- نرخ فساد و میزان کنترل آن توسط دولت
توجه داشته باشید که دولت ترکیه، در موارد مذکور امتیاز قابل توجهی را در مقایسه با سایر کشورهای موفق در این زمینه کسب نکرده است.
آموزش ثبت شرکت در ترکیه
در بخشهای قبلی، مراحل و اموزش ثبت شرکت در ترکیه به طور کامل بررسی و شرح داده شد. به صورت مختصر، مراحل ثبت شرکت در کشور ترکیه عبارتند از:
- مشخص کردن محل شرکت
- ترجمه مدارک شرکا برای ثبت شرکت
- تنظیم اساسنامه شرکت به زبان ترکی
- گرفتن شماره مالیاتی سهامداران شرکت از اداره دارایی ترکیه
- دریافت فرم های ثبت شرکت و تکمیل آنها
- مراجعه به اتاق بازرگانی ترکیه و تکمیل فرم های مربوطه
- تنظیم فرم تعهد مربوط به اتاق بازرگانی
اجازه کار با ثبت شرکت در ترکیه
ثبت شرکت یکی از راههای اخذ اجازه کار در ترکیه است؛ اما باید توجه داشت که مقوله ثبت شرکت، به تنهایی پروسهای حساس و حائز اهمیت است که برای انجام آن لازم است تا به شرایط، قوانین کار و ویزا، اقامت، سرمایه، بررسی شخصهای اقتصادی، نیروی کار، هزینهها و مالیات و … توجه ویژهای داشت. برای دریافت اجازه کار، میبایست پس از ثبت شرکت، درخواست خود را به اداره کار کشور ترکیه ارائه دهید و مجوز آن را دریافت کنید.
از مزایای اخذ اجازه کار با ثبت شرکت در ترکیه میتوان به صدور اقامت یکساله برای مدیرعامل و خانواده وی اشاره کرد؛ همچنین با دریافت اجازه کار، پس از ۵ سال میتوان به شهروندی ترکیه و دریافت پاسپورت دست یافت.
ثبت شرکت بازرگانی در ترکیه
با توجه به پیشرفت دنیای اقتصاد کنونی، شرکتهای مختلفی با کاربری و اهداف تجاری متنوع در تمامی حوزههای اقتصادی دایر میشوند. یکی از انواع این شرکتها، شرکت بازرگانی است که بنابر حوزه کاری و مزایای خود محبوبیت بسیاری نزد سرمایه گذاران بین المللی دارد. ثبت شرکت بازرگانی در ترکیه نیز در مقایسه با سایر شرکتهای خدماتی در این کشور از محبوبیت بیشتری برخوردار بوده و مزایای خوبی را نیز برای سرمایه گذاران خارجی به دنبال داشته است.
بطورکلی، شرکت بازرگانی به شرکتی گفته میشود که دارای دو یا چند سهامدار است که در سود و زیان شرکت سهیم هستند. ثبت شرکت بازرگانی برای سرمایه گذارانی که در حوزه صادرات و واردات، خرید و فروش، توزیع کالا، احداث نمایندگی شرکت ها و… فعالیت دارند، مناسب است. همچنین، ترخیص کردن کالا از گمرکهای داخلی و بینالمللی، احداث موسسههای اعتباری و اعطای نمایندگی به دیگر شرکتها از دیگر اهداف تجاری شرکت های بازرگانی است.
از مزایای ثبت شرکت در ترکیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان استخدام نیروی خارجی
- امکان گسترش شرکت در سایر کشورهای خارجی
- سوددهی بالا به دلیل فروش زیاد
- مدیریت و نگهداری سرمایه از طریق خرید و انبار کالا
- امکان خرید و فروش انواع کالاها
- بازار مصرف با ثبات
ثبت شرکت واردات و صادرات در ترکیه
شرکت صادرات و واردات یکی از انواع شرکتهای بازرگانی است. در سالهای اخیر، ثبت شرکت صادرات و واردات در ترکیه یک گزینه عالی برای سرمایه گذاران ایرانی جهت فعالیت در اقتصاد ترکیه و استفاده از مزایای آن همچون حساب تجاری، فعالیت در سیستم مالی بین المللی و رشد و گسترش کسب و کار خود بوده است.
در سالهای اخیر، کشور ترکیه و اتحادیه اروپا با هدف گسترش روابط تجاری و اقتصادی توافق اتحادیه گمرکی را امضا کردند. بر این اساس، امکانات و مجوزهای تجاری زیر برای شرکت های صادرات و واردات در ترکیه اتخاذ شده است:
- واردات و صادرات کالا از تمامی کشورهای جهان حتی آمریکا
- واردات و صادرات به صورت ترانزیت
- انبارداری و گمرک
- عقد قرارداد با شرکت های تولید کننده و وارد کننده
- بازاریابی و فروش
- ورورد موقت کالا
- اخذ و اعطای نمایندگی در سرتاسر جهان
- حوالجات ارزی و انتقال ارز به صورت ال سی و یوزانس
جالب است بدانید که ترکیه، یکی از کشورهای موثر در مبحث واردات و صادرات جهانی است و صنعت تجارت از بزرگترین منابع درآمدزایی این کشور است.
ثبت شرکت گردشگری در ترکیه
در دنیای تجارت ترکیه، صنعت گردشگری یکی از قویترین صنایع پولساز در این کشور میباشد که با ورود 42 میلیون گردشگر خارجی در سال توانسته است ترکیه را به یکی از مقاصد پرطرفدار برای توریستها و گردشگران در سراسر دنیا تبدیل کند. با ثبت شرکت در گردشگری در ترکیه میتوانید از پتانسیل بالای این کشور همچون بناهای تاریخی، استراحتگاههای سواحل دریای اژه و دریای مدیترانه، مراکز تفریحی و خرید و… برای جذب توریستها و درآمدزایی خود بهرهمند شوید.
ثبت شرکت حمل و نقل در ترکیه
ترکیه یک کشور اوراسیایی است که قسمتی از آن در خاورمیانه و قسمتی دیگر در اروپا قرار دارد. موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن این کشور در گذر راه آسیا- اروپا، ترکیه را به یکی از مناطق مهم در تجارت بین الملل تبدیل کرده است. لازم به ذکر است که بخش عمده حمل و نقل اروپا و حوزه قفقاز در دست شرکت های حمل و نقل ترکیه است؛ با این حال، ترکیه در نظر دارد که در سطح منطقه بازار حملونقل کشورهای آسیای مرکزی را نیز بطور کامل در دست گیرد.
بطورکلی حوزه حمل و نقل از مهمترین حوزههای اقتصاد در تمامی کشورهای دنیا است که تاثیر بسزایی در رشد اقتصاد و گسترش فعالیتهای تجاری بین المللی دارد.
درحال حاضر، ترکیه دارای 97 هزار و 172 شرکت حملونقل داخلی با تعداد 400-450 هزار دستگاه کامیون است که در حوزه حمل و نقل جهانی فعالیت دارد. برای فعالیت در این زمینه و ثبت شرکت حمل و نقل در ترکیه، هر شخص میتواند پس از گذراندن دوره آموزش فنی و تخصصی مربوطه، تنها با داشتن حداقل یک دستگاه کامیون یا تریلی و پرداخت 20 هزار لیر نسبت به تاسیس شرکت خود اقدام کند.
ثبت شرکت ساختمانی در ترکیه
ثبت شرکت ساختمانی در ترکیه یک فرصت عالی برای سرمایه گذاران ایرانی است که در حوزه ساختمان سازی فعالیت داشته و با تاسیس شرکت خود در این کشور علاوه بر استفاده از امتیازها و حمایتهای دولت ترکیه، میتوانند از مزایای بازار بین المللی نیز بهرهمند شوند.
بر اساس ماده ۳ قانون تجارت در ترکیه، در صورت ثبت شرکت ساختمانی در ترکیه از مزایای زیر برخوردار خواهید شد:
- شرکتهای ساختمانی که در ترکیه تاسیس شدهاند، میتوانند به صورت مستقل و بدون هیچ مشکلی پول و سرمایه بدست آمده از شرکت خود در ترکیه را به خارج از کشور انتقال دهند.
شرکتهای ساختمانی خارجی در ترکیه برای رسیدگی به مشکلات حقوقی خود میتوانند به دادگاههای بین المللی نیز مراجعه کنند.
- علاوه بر شهروندان ترکیه، استخدام سایر افراد خارجی نیز امکانپذیر است.
- امکان افزایش شعبه برای شرکت های خارجی وجود دارد.
- ترکیه با امضای توافق نامههای بین المللی در سطح تجاری، از حقوق سرمایه گذاران خارجی حمایت میکند.
با ثبت شرکت در ترکیه میتوانید اقامت یک ساله آن را دریافت کنید؛ همچنین امکان تمدید اقامت امکان پذیر است.
- اگر شرکت به طور متوالی ۵ سال فعالیت داشته باشد، می توانید نسبت به دریافت اقامت دائم ترکیه اقدام کنید.
- پس از دریافت اقامت، میتوانید به دهها کشور بدون ویزا سفر کنید.
- امکان فعالیت در تجارت جهانی و استفاده از مزیت های گمرکی و تجارتی و عقد قراردادهای بین المللی وجود دارد.
- مالیات در کشور ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی بسیار کمتر است.
ثبت شرکت دانش بنیان در ترکیه
ثبت شرکت دانش بنیان در ترکیه معمولا از سمت اعضای هیئت علمی، کادر آکادمیک و یا از سوی موسسههای خصوصی و یا با مشارکت دانشگاهها صورت میگیرد. از آنجایی که شرکتهای دانش بنیان بر پایه علم و دانش و تحقق اهداف علمی تاسیس میشوند، داشتن حداقل مدرک تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد از شرایط ثبت این شرکتها است.
با ثبت یک شرکت دانش بنیان در ترکیه میتوانید در زمینههای تحقیق و پژوهش، ارائه خدمات تخصصی و علمی، نظارت بر پروژههای اجرایی، مشاورهای و علمی، ارائه خدمات کارآفرینی، خدمات برای تولید محصول جدید، برنامه ریزی و انجام بخش مطالعاتی پروژهها و… فعالیت داشته باشید.
شرایط ثبت شرکت های دانش بنیان در ترکیه
- حداقل دو سوم کادر اعضای هیئت مدیره باید دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد باشند؛ حداقل به میزان 3 سال در حوزه فعالیت شرکت دانش بنیان سابقه کاری داشته و حداقل یک اختراع ثبت شده داشته باشند.
- برای حداقل سه نفر از کارمندان تمام وقت، حداقل 6 ماه بیمه رد شده باشد.
- این شرکت ها باید تولید کننده کالاهای دانش بنیان باشند و علم و ماحصل مطالعات آنها به کالای دانش بنیان ختم شده باشد.
- و…
ثبت شرکت تولیدی در ترکیه
از مهمترین نکاتی که برای ثبت شرکت در ترکیه باید بدان توجه کنید این است که، شرکتها براساس نوع کار و تجارت خود در مناطق مختلف ترکیه قرار دارند. به عنوان مثال، اگر قصد ثبت شرکت تولیدی در ترکیه را دارید، بهتر است شرکت خود را در مناطق آزاد تجاری ترکیه ثبت کنید. در حقیقت این نوع شرکتها در شهرکهای صنعتی ترکیه قرار داشته و به فعالیت میپردازند. از نکات مثبت این موضوع میتوان به وجود زمینها و مکانهای ارزان قیمت اشاره کرد که میتوانید برای فعالیتهای تجاری خود نسبت به خریداری یا اجاره آن ها اقدام کنید.
ذکر این نکته ضروری است که برای ثبت شرکت تولیدی در ترکیه با این روش باید حتما یک کالا در شرکت شما تولید شود.