قیمت اتریوم به دلار

3,359.26 3.03%

قیمت اتریوم به تومان

266,389,368 تومان
نماد ETH
رتبه بازار #2
معاملات روزانه 32,514,275,840
ارزش بازار اتریوم 404,647,300,748.10
تغییرات 1 روزه 3.03%
کوین در گردش 120,457,250.78
بالاترین قیمت دیروز 269,513,545 تومان
پایین‌ترین قیمت دیروز 255,290,085 تومان
سهم بازار 12٪
کارمزد ثابت بر خلاف سایر صرافی ها، کارمزد برای خرید و فروش هر میزان رمزارز، بسته به حجم معامله بین ۰.۲۹ تا ۰.۳۹ درصد است.

تغییرات قیمت اتریوم

یک ساعت یک روز یک هفته یک ماه دو ماه سه ماه
0.45% 3.03% -17.32% -0.76% 32.85% 26.62%

معرفی ارز دیجیتال اتریوم

اتریوم (‌ Etherium ) با نماد ETH دومین رمزارز (cryptocurrency) محبوب بازار  در بازار دارایی های رمزنگاری شده یا ارز دیجیتال است. برای خرید اتریوم ، فروش اتریوم با بهترین نرخ بازار به صورت آنی و با کمترین کارمزد و با پشتیبانی ۲۴ ساعته  و مشاهده قیمت لحظه ای ETH می‌توانید از خدمات صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت استفاده کنید. صرافی ایرانیکارت هر آنچه برای معامله ی اتریوم که شامل اطلاعات بازار، چارت لحظه ای قیمت اتریوم ، امکان مشاهده تحلیل تکنیکال و محاسبه گرهای لازم را برای کاربران فراهم آورده است. ایرانیکارت به پشتوانه بیش از ۱ میلیون کاربر و ۱۳ سال ارائه خدمت با کیفیت، امکان معامله بیش از ۱۲۰۰ رمزارز را در بازار ارز دیجیتال خود فراهم آورده است.

نحوه خرید اتریوم از صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت

روش‌های مختلفی مانند خرید از صرافی‌های خارجی و … برای خرید اتر وجود دارد. البته صرافی‌های خارجی به دلیل قوانین خاص خود، خدمات به کاربران ایرانی را مسدود کرده‌اند. بنابراین اگر حتی با استفاده از VPN حساب کاربری بسازید، در صورت مطلع شدن حساب شما بلوکه خواهد شد.

با این حال، خرید آن از طریق یک صرافی آنلاین ایرانی، مانند ایرانیکارت، ساده‌تر است. جدا از ارائه یک رابط کاربری ساده، ایرانیکارت به عنوان یکی از امن‌ترین و قابل اعتمادترین پلتفرم‌های خرید و فروش ارز دیجیتال در ایران شناخته می‌شود.

کاربران می‌توانند در هر ساعت از شبانه روز درخواست خرید یا فروش ثبت کنند. لازم به ذکر است که کلیه تراکنش‌ها در صرافی ایرانیکارت بدون پرداخت کارمزد انجام می‌شود.

۱- در ایرانیکارت یک حساب کاربری بسازید

۲- فرایند احراز هویت خود را به اتمام برسانید

۳- از طریق مراجعه به بخش خرید و فروش ارز دیجیتال رمزارز اتریوم را انتخاب کنید.

۴- میزان ریالی که قصد خرید اتریوم دارید را وارد کرده و پس از پرداخت، رمز ارز به کیف پول شما واریز می شود

فرآیند فروش اتریوم با نماد ETH به  صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت نیز همانند خرید آن نیازمند داشتن حساب کاربری احراز هویت شده است. بنابراین اگر قصد فروش اتریوم به ایرانیکارت را داشته و از قبل حساب کاربری ندارید؛ اطلاعات خود را تکمیل کنید تا بتوانید فروش اتریوم را در ایرانیکارت ثبت کنید. به صورت کلی فرایند فروش اتریوم به ایرانیکارت به صورت زیر است.

۱- در ایرانیکارت یک حساب کاربری بسازید

۲- فرایند احراز هویت خود را به اتمام برسانید

۳- از طریق مراجعه به بخش خرید و فروش ارز دیجیتال رمزارز اتریوم را انتخاب کنید.

۴- میزان اتریومی که قصد فروش آن را دارید وارد کنید، آدرس کیف پول ایرانیکارت را وارد کرده و پس از تایید انتقال، میزان ریالی آن به حساب ریالی شما واریز خواهد شد.

ایرانیکارت یک صرافی کاربر محور است که با پشتوانه 14 سال سابقه فعالیت در زمینه خرید و فروش رمزارزها ویژگی های متنوعی به کاربران خود ارائه می دهد. بدون شک استفاده از این پلتفرم برای خرید و فروش اتریوم، مزایا یکتایی دارد که در زیر برخی از آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  1. کمترین کارمزد خرید و فروش eth در بین صرافی ها
  2. معامله در یک پلتفرم مطمئن و باسابقه
  3. انجام مراحل احراز هویت در کمتر از 2 دقیقه
  4. استفاده از شبکه‌های انتقال سریع، مطمئن و متنوع
  5. امکان ارسال سفارش خرید و فروش اتریوم در کمترین زمان و با بهترین قیمت بازار
  6. راه‌های ارتباطی متنوع برای پشتیبانی از مشتریان به صورت ۲۴ ساعته

 

همان‌طور که بالاتر اشاره شد، ایرانیکارت کمترین کارمزد ممکن را برای خرید و فروش اتریوم یا هر رمزارز دیگری دریافت می کند. اما توجه به این نکته مهم است که در مراحل خرید و فروش اتریوم از ایرانیکارت، ملزم به استفاده از شبکه‌های انتقال ارز خواهید شد. کارمزد این شبکه‌ها که اصطلاحا به آن گس شبکه یا گس فی (Gas Fees) گفته می‌شود، با یکدیگر متفاوت است. صرافی ایرانیکارت برای خرید و فروش اتریوم از سه شبکه اتریوم (ERC20)، بایننس اسمارت چین (BEP20) و آپتیمیزم (Optimism) پشتیبانی می‌کند.

ویتالیک بوترین(Vitalik Buterin) خالق و بنیان گذار اصلی اتریوم است. ویتالیک برنامه نویس و نویسنده روس – کانادایی است که در سال های ابتدایی بوجود آمدن بلاکچین و بیت کوین در اجتماع هواداران این رمزارز حضور موثر داشت. ویتالیک پس از بررسی های بسیار و صحبت و مشارکت در اجماع های مبتنی بر بلاکچین و بیت کوین، به این نتیجه رسید که می تواند با بهبود هایی بر بستر بلاکچین و تراکنش ها یک رمزارز جدید ایجاد کند که نهایتا آن را اتریوم نامگذاری کرد.

از نظر نهادهای نظارتی در اغلب کشورها، احراز هویت کاربران در پلتفرم‌هایی که در زمینه تراکنش‌های مالی و تبادل ارز فعالیت می‌کنند، امری ضروری است. این به دلیل مبارزه با تأمین مالی تروریسم و شناسایی مشتری (KYC) است. در بازار نوظهور ارزهای دیجیتال نیز این مساله اهمیت ویژه‌ای دارد. اگرچه برخی صرافی‌ها و کیف پول‌ها مانند یونی‌سواپ یا تراست ولت به صورت غیرمتمرکز خدمات ارائه می‌دهند و نیازی به احراز هویت ندارند، اما بیشتر صرافی‌های متمرکز کاربران خود را احراز هویت می‌کنند. در واقع، امکان خرید اتریوم بدون احراز هویت در اغلب صرافی‌های معتبر داخلی و خارجی وجود ندارد. صرافی رمزارز ایرانیکارت نیز از این قائده مستثنی نبوده و برای خرید و فروش اتریوم حتما نیاز به احراز هویت وجود دارد.

 

ارزهای دیجیتال ترند

BitTorrent
BTTOLD
بیت تورنت
579.31%
0.00120
Ethereum Meta
ETHM
اتریوم متا
248.14%
0.000000016801
Rage Fan
RAGE
239.74%
0.00118
Blockchain Cuties Universe Governance
BCUG
83.56%
0.0772
SpaceN
SN
71.64%
0.4975
DOSE
DOSE
دوزِ
65.14%
0.0008517
Refinable
FINE
49.01%
0.00008994
Solrise Finance
SLRS
48.26%
0.00130

معرفی اتریوم :

اتریوم یک شبکه بلاکچینی غیرمتمرکز است که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند؛ یعنی این امکان را فراهم آورده است که به صورت غیرمتمرکز توافق‌نامه‌ها را اجرا و مانند قراردادهای سنتی نگه‌داری کند. ویژگی منحصر به فرد و مزیت رقابتی اتریوم نسبت به بیت‌کوین، همین مساله قراردادهای هوشمند است که برای اجرای آن‌ها نیازی به نهاد ثالثی مانند دادگاه‌ها نیست. این نوع قراردادها توسط مجموعه‌ای از کدها در بلاکچین اتریوم اجرا می‌شوند.
در حالی که بیت‎کوین یک ذخیره ارزش بسیار قوی است، اما نمی‌تواند از تراکنش‌های مالی بسیار پیچیده و متنوع پشتیبانی کند. در عوض با قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاکچین اتریوم می‌توان وام داد، قرض گرفت، اموال را بیمه و مشتقات را معامله کرد. همچنین روز‌به‌روز به تعداد پروتکل‌هایی که برای گسترش کاربرد قراردادهای هوشمند و بلاکچین اتریوم در حال توسعه هستند، افزوده می‌شود.

چطور اتریوم بخریم؟

خرید اتریوم از طریق صرافی ایرانیکارت بسیار ساده است. فقط کافی‌ایست از طریق آدرس ایمیل یا شماره تماس خود در وبسایت ایرانیکارت ثبت نام کنید. در ادامه، مراحل احراز هویت را قدم به قدم انجام دهید. یکی از مزایای خرید رمز ارز از صرافی ایرانیکارت تایید سریع احراز هویت و تراکنشات است. سپس می‌توانید معاملات خود را شروع کرده و اقدام به خرید اتریوم کنید.

خرید و فروش اتریوم ETH

شرایط خرید اتریوم در صرافی ایرانیکارت

بلاکچین اتریوم یک سیستم غیرمتمرکز منبع باز است که دارای ارز دیجیتال اتر بوده و بستر فعالیت بسیاری از ارزهای دیجیتال، برنامه‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند را فراهم می‌کند. ارز دیجیتال اتر(ETH)، با ارزش بازار حدودا 200 میلیارد دلاری، دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان بعد از بیت کوین است. این ارز از محبوبیت بالایی در میان معامله گران برخوردار است و با آپدیت‌های جدید شبکه نیز سرمایه گذاران آن افزایش می‌یابند.

اتریوم یک پلتفرم غیرمتمرکز است که توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد قراردادهای هوشمند و برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز (DApps) ایجاد کنند و از آن‌ها بهره‌ ببرند. به همین دلیل بلاکچین اتریوم به عنوان کاربردی‌ترین شبکه بلاکچینی در دنیای ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود؛ طوری که تا به امروز بیش از هزاران پروژه و برنامه از جمله توکن‌های قابل‌ معاوضه و NFT ها روی آن راه‌اندازی و عرضه شده‌اند. بنیاد قوی این پروژه باعث شده که خرید اتریوم همواره توسط سرمایه‌گذاران باتجربه این حوزه توصیه شود.

برای خرید اتریوم می‌توانید از صرافی های متنوع و کیف پول‌های زیادی استفاده کنید. همچنین این امکان وجود دارد که از طریق انواع روش‌های پرداخت نظیر پرداخت ریالی یا تتری به این پلتفرم‌ها وصل شوید و فرآیند خرید اتریوم را تکمیل کنید.اما بهترین روش برای خرید و فروش اتریوم با نماد ETH در ایران استفاده از صرافی های معتبر داخلی نظیر ایرانیکارت است.

معامله اتریوم در صرافی رمزارز ایرانیکارت بسیار ساده است و تنها با چند کلیک و احراز هویت آنی فرآیند معامله را در بازار معاملاتی ایرانیکارت ثبت کنید.

خرید اتریوم در صرافی ایرانیکارت
مراحل خرید اتریوم در صرافی ایرانیکارت

حداقل سرمایه برای خرید اتریوم در صرافی ایرانیکارت

بازار خرید و فروش ارزهای دیجیتال، امکان سرمایه‌‌گذاری با پول کم را بسیار راحت‌تر کرده‌ است. برخلاف دیگر بازارهای مالی مانند بازار مسکن که برای شروع سرمایه‌گذاری باید مبالغ تقریبا بالایی در اختیار داشته باشید، در خرید اتریوم یا هر رمزارز دیگری می‌توانید با مبالغ بسیار کمتری شروع کنید. حداقل سرمایه برای خرید اتریوم، در پلتفرم‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال، در برخی پلتفرم‌های خارجی نظیر بایننس با حداقل 10 دلار می‌توانید به خرید اتریوم بپردازید. در حالی که در نمونه‌های داخلی نظیر ایرانیکارت این امکان وجود دارد که با 500 هزار تومان و حتی 100 هزار تومان نیز اقدام به خرید اتریوم کنید.

بهترین صرافی خرید اتریوم در ایران

در ایران، بازار معامله و سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال محبوبیت مختص به خود را دارد. به ویژه در چند سال اخیر که تعداد پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهای فعال در این زمینه به طور قابل توجهی روبه‌رشد بوده است. صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت با پشتوانه ۱۴ سال فعالیت در حوزه رمزارز و ارائه ویژگی های کم نظیری مثل : بهترین قیمت بازار، پشتیبانی ۲۴ ساعته، کارمزد پایین، سرعت بالای انجام معامله ها و هم چنین ارائه تحلیل های تکنیکال و بنیادی یکی از بهترین گزینه ها برای خرید و فروش اتریوم و دیگر رمزارزها به شمار می آید. به طور خلاصه می‌توان گفت که مراحل فرآیند خرید اتریوم در ایرانیکارت به سادگی روند خرید یک کالای اینترنتی  است.

انتقال اتریوم در شبکه امن

هنگام خرید و انتقال ارز دیجیتال یکی از عوامل مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، شبکه است. هر یک از شیکه‌هایی ماندد اتریوم، ترون، بایننس اسمارت چین، امنی، ایاس، الگورند، پالیگان و… کارمزدهایی متفاوتی دارند. درحال حاضر در صرافی ایرانیکارت اتر را می‌توانید برروی شبکه خودش یعنی ERC20 معامله کنید.

 شبکه انتقال  مقدار کارمزد  سرعت پردازش
ERC20 5 تا 15 دلار 5 تا 10 دقیقه

فروش اتریوم با کمترین کارمزد در صرافی ایرانیکارت

مراحل فروش اتریوم در بیشتر پلتفرم‎‌های معاملاتی بسیار ساده است و نیازی به داشتن تجربه قبلی پیشرفته‌ای ندارد. به عنوان مثال، صرافی ایرانیکارت با ارائه یک رابط کاربری ساده و کاربرپسند این امکان را برای مشتریان خود فراهم آورده است که فرآیند فروش اتریوم را در کمتر از چند دقیقه و با پرداخت کمترین کارمزد انجام دهند.

هنگام انجام تراکنش‌ ارزهای دیجیتال، دو نوع کارمزد وجود دارد:

  1.  کارمزد شبکه اتر که هزینه ثبت و انتقال دارایی دیجیتال در بلاکچین اتریوم است. میزان این کارمزد به ازدحام و مسائل فنی شبکه مربوط است که در هر بلاکچین می‌تواند متفاوت باشد. انجام کامل تراکنش نیازمند پرداخت این کارمزد است که به عنوان پاداش بین استخراج کنندگان یا اعتبارسنجی‌ها توزیع می‌شود.
  2. کارمزد پلتفرم که بر اساس سیاست‌ها و خدمات ارائه شده در پلتفرم تعیین می‌گردد. هر صرافی داخلی یا خارجی کارمزد‌های متفاوتی را برای امکانات خود در نظر گرفته‌اند. صرافی ایرانیکارت به منظور جلب رضایت و کاهش هزینه‌های معاملاتی کاربران ایرانی، در ازای فروش و خرید ارز دیجیتال کمترین کارمزد ممکن را دریافت می کند. به همین دلیل، شما می‌توانید ارز دیجیتال اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال را با کمترین کارمزد و پشتیبانی ۲۴ ساعته و ایمن از ایرانیکارت خریداری کنید.

در اینفوگرافیک زیر کاملا با مراحل فروش اتریوم در صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت آشنا خواهید شد.

فروش اتریوم با کارمزد صفر در صرافی ایرانیکارت
مراحل فروش اتریوم در صرافی ایرانیکارت

انجام تراکنش در لحظه پس از خرید و فروش

از آنجایی که بازار ارزهای دیجیتال با نوسانات زیادی همراه است، سرعت انجام تراکنشات می‌تواند نقش مهمی در میزان سود و زیان کاربران داشته باشد. به همین دلیل، ارز دیجیتال اتریوم را بهتر است از سریع‌ترین صرافی با به روزترین قیمت‌ها خریداری کنید. در ایرانیکارت، سرعت تکمیل تراکنش به عواملی مثل ارز مورد نظر، شبکه انتخابی و سطح کاربری شما دارد. اگر روند احراز هویت خود را کامل کرده باشید، با ورود به پنل کاربری می‌تواند هر ارز را که می‌خواهید در کوتاه‌ترین زمان معامله کنید. سرعت تایید و ثبت درخواست شما به شبکه انتخابی نیز بستگی دارد که در جدول بالا به آن اشاره کردیم.

معامله اتریوم بدون محدودیت

محدودیت‌های حجمی خرید و فروش مانعی است که تمام معامله گران بارها با آن در پلتفرم‌های معاملاتی مواجه شده‌اند. حداقل مقدار خرید اتر از ایرانیکارت هزار تومان و حداکثر خرید 3000000 میلیون تومان است. همین موضوع سبب می‌شود تا طیف وسیعی از معامله گران حتی با سرمایه‌های کوچک از ایرانیکارت برای معامله ارزهای دیجیتال استفاده کنند. اگر قصد سرمایه گذاری و خرید اتریوم، خرید بیت کوین، خرید تتر، خرید دوج کوین و سایر ارزهای دیجیتال در مبالغ بالاتر دارید، می‌توانید با شماره‌های درج شده در وبسایت تماس بگیرید.

کارمزد انتقال خرید و فروش اتریوم

هر بار که عملیاتی در شبکه اتریوم اتفاق می‌افتد، کارمزد تراکنش که به عنوان سوختی برای سرعت بخشیدن به تراکنش شناخته می‌شود، پرداخت می‌شود. به این دلیل که هر تعامل در بلاک چین اتریوم به مقدار مشخصی از منابع محاسباتی از شبکه نیاز دارد. بر اساس پیچیدگی تراکنش و اینکه کاربر با چه سرعتی می‌خواهد تراکنش انجام شود، کارمزد شبکه تغییر می‌کند. هرچه تراکنش پیچیده‌تر و سریع‌تر باشد، هزینه بیشتری خواهد داشت. به عنوان مثال، انتقال اولیه از کیف پول به کیف پول دیگر یک عملیات ساده و کم هزینه است. در حالی که وظایف محاسباتی سنگین‌تر مانند تعویض توکن یا ضرب توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) به منابع و پهنای باند بیشتری نیاز دارند. به این معنا که به کارمزدهای بالاتری نیاز دارند.

قیمت اتریوم

هم‌زمان با رشد خیره‌کننده بازار رمزارزها در سال 2021، قیمت اتریوم نیز در آن سال به طرز شگفت‌انگیزی رشد یافت. قیمت اتریوم در 16 نوامبر 2021 به سطح بالای 4891 دلار صعود کرد. این محدوده قیمتی به عنوان بیشترین سطح تاریخی (ATH) قیمت اتریوم تا زمان نوشتن این متن شناخته می‌شود.
از طرف دیگر، کمترین مقداری که قیمت اتریوم تا به امروز به خود گرفته، سطح قیمتی 0.42 دلار است که در 22 اکتبر 2015 در این محدوده خرید و فروش شده است. از آن زمان تا اکنون، قیمت اتریوم بیش از 542 هزار درصد افزایش یافته است.

قیمت لحظه ای اتریوم در صرافی ایرانیکارت

پلتفرم‌های زیادی وجود دارند که به صورت آنی، قیمت لحظه‌ای اتریوم و دیگر رمزارزها را نمایش می دهند. به عنوان معتبر‌ترین و شناخته‌شده‌ترین نمونه در این زمینه، می‌توان به سایت کوین مارکت کپ اشاره کرد. اما قیمت اتریوم هم چنین وابسته به اوردر بوک و هم چنین حجم معاملات هر صرافی نیز می تواند باشد. به همین دلیل برای پیگیری قیمت لحظه‌ای اتریوم می‌توانید از صفحه مختص به این رمزارز در صرافی ایرانیکارت استفاده کنید. در نظر داشته باشید که ایرانیکارت با تکیه بر منابع معتبر جهانی، قیمت لحظه‌ای اتریوم را در دو حالت «قیمت اتریوم به دلار» و «قیمت اتریوم به تومان» محاسبه و نمایش می‌دهد. به علاوه، در این صرافی امکان تجزیه و تحلیل نمودار قیمت لحظه‌ای اتریوم با استفاده از تمامی‌ ابزارهای موجود در تریدینگ ویو میسر است.

 

تعیین قیمت اتریوم همگام با قیمت های جهانی

قیمت اتریوم به ریال در صرافی ایرانیکارت، بر اساس نوسانات جهانی رمز ارز اتر و قیمت‌گذاری دلار در ایران تعیین می‌گردد. برای مشاهده قیمت لحظه‌ای اتر بر اساس دلار و تومان از نمودار موجود در صفحه می‌توانید استفاده کنید.

به این نکته توجه داشته باشید که در بیشتر پلتفرم‌های معاملاتی، ممکن است قیمت اتریوم و سایر رمزها را پایین‌تر از حد معمول مشاهده کنید. دلیل اصلی این است که قیمت اعلام شده قیمت تمام شده خرید اتریوم برای شما نیست. به این معنا است که در فرآیند تراکنش ملزم به پرداخت هزینه‌هایی می‌شود که در نهایت هزینه تمام شده را برای شما افزایش می‌دهد.

شایان به ذکر است که قیمتی که برای اتیومر و سایر ارزهای دیجیتال در پنل ایرانیکارت مشاهده می‌کنید، قیمت تمام شده خرید آن ارز برای شما است و هیچ پرداخت اضافی در روند خرید یا فروش صورت نمی‌گیرد. بنابراین می‌توانید مطمئن باشید که هزینه‌های تراکنش در ایرانیکارت برای شما مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.

عوامل تاثیرگذار روی قیمت اتریوم

عوامل متعددی وجود دارند که می‌توانند روی قیمت یک ارز دیجیتال اثر‌گذار باشند. از مواردی نظیر تغییرات درون پروژه‌ای مانند ارتقا‌ها، هارد فورک‌ها، آپدیت‌ها و تغییرات در اعضای تیم پروژه گرفته تا موارد خارجی از جمله روند کلی بازار رمزارزها، محدودیت‌های نظارتی، توسعه کاربردهای ارز دیجیتال و… همه روی قیمت هر ارز دیجیتالی نظیر اتریوم تاثیرگذار هستند. به همین ترتیب نیز موارد زیادی روی قیمت اتریوم و میزان عرضه و تقاضا برای کوین‌های ETH تاثیر می‌گذارند. در ادامه مهم‌ترین عواملی که روی قیمت اتریوم تأثیرگذار هستند، توضیح داده شده‌اند.

استیکینگ در اتریوم 2

اتریوم 2 (Ethereum 2.0) یک ارتقا از شبکه اتریوم است که برای کاربران امکان سپرده‌گذاری (Staking) کوین‌های ETH را فراهم می‌آورد. همچنین مقیاس‌پذیری، سرعت پردازش و دیگر مشکلات فعلی شبکه را رفع می‌کند. روند ارتقای اتریوم به اتریوم 2 شامل چند مرحله می‌‌شود که هنوز تمام مراحل اعمال نشده و اتریوم 2 کامل نیست. با این وجود، در حال حاضر بیش از 1 میلیارد دلار از کوین‌های ETH در شبکه سپرده‌‌گذاری و قفل شده‌اند که باعث کاهش عرضه اتریوم در بازار خواهد شد.

پوشش رسانه‌ای (Media coverage)

پوشش رسانه‌ای نقش زیادی در تحریک تقاضا برای ارزهای دیجیتال دارد. در حالی که در جریان اصلی بیشتر رسانه‎ها بیت‌کوین وجود دارد، تعداد قابل‌توجهی نیز شناسایی اتریوم را برای کاربران خود ساده‌تر کرده‌اند.

قیمت بیت کوین

بی‌ دلیل نیست که به بیت‌کوین پادشاه رمزارزها گفته می‌شود، زیرا قیمت آن بر کل بازار ارزهای دیجیتال تأثیر می‌گذارد. وقتی بیت‌کوین صعودی باشد، احتمالا رمزارزهای دیگری مانند اتریوم نیز صعودی خواهند بود.

حجم تراکنش‌ها

افزایش حجم تراکنش‌ها در شبکه اتریوم، میزان کارمزد تراکنش را در بلاکچین آن افزایش می‌دهد. این کارمزدها که در قالب کوین‌های ETH به اعتبارسنج‌های شبکه پرداخت می‌شوند، در مرحله اول احتمالا منجر به افزایش عرضه اتریوم شوند. همچنین زمانی میزان کارمزد تراکنش‌ها رشد کند، ممکن است که تعداد درخواست‌ها برای خرید اتریوم رشد یابد؛ زیرا کاربران برای پرداخت کارمزد بالای شبکه باید اتریوم بیشتر در اختیار داشته باشند.

رشد تعداد توکن‌های با ساختار ERC-20 و افزایش قیمت اتریوم

توکن‌های ERC-20 کاربرد بلاکچین اتریوم را افزایش می‌دهند. توسعه‌دهندگان می‌توانند قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) را در اتریوم کدنویسی کنند تا برنامه‌های غیرمتمرکز (DApp) بسازند و توکن‌های مختص به پروژه خود را راه‌اندازی کنند. این موضوع می‌تواند منجر به افزایش تقاضا برای بلاکچین اتریوم و کوین‌های ETH شود.

سرمایه گذاری و استفاده نهادی

در آوریل 2021، بانک سرمایه‌گذاری اروپا (EIB) برنامه‌های خود را برای ارائه اوراق قرضه دیجیتالی دو ساله در بلاکچین اتریوم اعلام کرد. پس از این خبر، اتریوم یک رکورد قیمتی چشم‌گیر به خود دید. همچنین در پایان مارس 2021، غول شبکه‌های پرداختی، ویزا (Visa)، اولین تراکنش‌های خود را با استفاده از یو اس دی کوین و از طریق بلاکچین اتریوم انجام داد.از آنجایی که اتریوم قبلا از مکانیزم اثبات کار (PoW) که مصرف برق زیادی دارد، استفاده می‌کرد، نمی‌توانست مورد توجه سرمایه‌گذاران با رویکرد ESG (رویکردی که هدف آن حفظ محیط‌زیست است) واقع شود. اما در سال 2022، زمانی که با آپدیت مرج، مکانیزم خود را به اثبات سهام یا Proof-of-Stake (PoS) تغییر داد، توجه سرمایه‌گذاران ESG را نیز به خود جلب کرد. در مجموع می‌توان گفت که در طول چند سال اخیر شرکت‌های زیادی شروع به سرمایه‌گذاری روی اتریوم کرده‌اند و هر چقدر به تعداد آن‌ها اضافه شود، احتمال افزایش قیمت اتریوم بیشتر است.

اتریوم زیر ذره بین ایرانیکارت

اتریوم بعد از بیت کوین دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار است. اتریوم یکی از جاه‌طلبانه‌ترین ارزهای دیجیتال می‌باشد که در سال ۲۰۱۵ توسط Vitalik Buterin راه اندازی شد. این پروژه یک پلتفرم بلاک چین منبع باز بوده که ارز دیجیتال خود، اتر (ETH) را داراست. از نظر فنی اتر (ETH) توکن بومی و اتریوم فناوری بلاک چین ارز دیجیتال است. این ارز برای اجرای قراردادهای هوشمند طراحی شده و هر کسی را قادر می‌سازد تا برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) را مبتنی بر آن و بدون دخالت شخص ثالث بسازد.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: اتریوم چیست ؟

توسعه دهندگان همچنین می‌توانند از بلاک چین اتریوم برای انتشار ارزهای دیجیتال جدید، معروف به توکن‌های اتریوم، استفاده کنند. اتریوم به ساخت ارزهای دیجیتال، محصولات و خدمات جدید، از جمله توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) پرطرفدار کمک کرده و اکنون به بازاری برای خدمات مالی، بازی‌ها و برنامه‌ها تبدیل شده است. در مجموع نوآوری‌های رایج مبتنی بر اتریوم شامل استیبل کوین‌ها (که با قرارداد هوشمند به دلار متصل می‌شوند)، برنامه‌های مالی غیرمتمرکز (که در مجموع به عنوان DeFi شناخته می‌شوند) و سایر برنامه‌های غیرمتمرکز (یا dapps) هستند. پس از راه اندازی شبکه محاسباتی اتریوم، توکن بومی آن، ETH به دومین ارز پرتقاضا تبدیل شده است. همچنین تاکنون صدها ارز دیجیتال مبتنی بر شبکه آن ساخته شده که این موضوع به تنهایی نشان دهنده ارزش اتریوم خواهد بود.

تاریخچه اتریوم

در این قسمت به خلاصه‌ای از رویدادهای مهم که تاریخچه قیمتی و روند تکامل بلاکچین اتریوم را شکل می‌دهند، اشاره می‌کنیم.
اواخر 2013: توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، برنامه‌نویس و یکی از بنیانگذاران سایت خبری مجله بیت‌کوین (Bitcoin Magazine)، مفهوم اتریوم معرفی شد؛ بوترین در آن زمان وایت پیپر اتریوم را منتشر و این پروژه را به عنوان پلتفرم جدیدی برای برنامه‌های غیرمتمرکز پیشنهاد کرد.
اواسط 2014: بوترین به عرضه اولیه (ICO) اتریوم پرداخت و از این طریق 18 میلیون دلار تامین سرمایه کرد. در آن زمان اتریوم با ارزش 31 سنت برای هر واحد ETH به شرکت‌کنندگان در عرضه اولیه خود، فروخته شد.
می 2016: اتریوم در صرافی‌های بزرگ آن زمان لیست و از طریق بازار ثانویه رمزارز‌ها خرید و فروش شد. همچنین بیش از 1000 میلیون دلار سرمایه به بازار رمزارزها تزریق کرد.
17 ژوئن 2016: یک هکر 3.6 میلیون واحد از کوین‌های ETH را که در آن زمان تقریبا 70 میلیون دلار آمریکا ارزش داشت، به سرقت برد. به دنبال این حمله، پروژه اتریوم به دو پروژه اتریوم و اتریوم کلاسیک منشعب شد.
۲۰ ژوئن 2017: قیمت اتریوم به 376.36 دلار رسید که بیش از 121.400 درصد رشد نسبت به قیمت عرضه اولیه خود، ثبت کرد.
13 ژانویه 2018: قیمت اتریوم به 1٬432.88 صعود یافت که بالاترین ارزش تاریخی قیمت اتریوم تا آن زمان بود.
2019: پس از افت شدیدی که قیمت اتریوم در اواخر سال 2018 تجربه کرد. در طول کل سال 2019، قیمت اتریوم روند ثابتی به خود گرفت و در محدوده 100 الی 300 دلار نوسان داشت.
2020: اتریوم سال 2020 را با یک روند صعودی قدرتمند شروع کرد. در ابتدای سال در محدوده 127 دلار معامله شد و تا پایان سال به بالای 741 دلار رسید.
2021: این سال، نه تنها برای اتریوم بلکه برای تمام بازار رمزارز یک نقطه عطف محسوب می‌شود. در طول سال 2021، کسب و کارهای زیادی به بازار رمزارزها ملحق شدند. قیمت اتریوم نیز در این سال جهش قابل توجهی یافت و ATH فعلی خود را در اواخر همین سال ساخت.
2022: در سال 2022، اگرچه پروژه‌های بزرگی نظیر ترا کلاسیک، صرافی FTX، پلتفرم وام دهی سلسیوس و… ورشکسته شدند، اما پذیریش اتریوم توسط کسب و کارها همچنان رو به رشد بود. همچنین امکان استفاده از برنامه‌های غیرمتمرکز مبتنی بر اتریوم، در مقیاس سازمانی میسر شد. از نظر تغییرات درون شبکه‌ای نیز اتریوم در سال 2022، از مکانیزم اجماع اثبات کار به اثبات سهام به روز رسانی شد.
2023: اکوسیستم DeFi (دیفای یا مالی غیرمتمرکز) از طریق اتریوم به رشد خود ادامه می‌دهد و به کاربران امکان داده است که از طریق برنامه‌های غیرمتمرکز به خدمات مالی مختلف دسترسی داشته باشند.

بنیان گذاران اتریوم و تیم توسعه پروژه :

پروژه اتریوم در مجموع هفت هم بنیان‌گذار دارد که برای اولین بار همدیگر را در زوگ از سوئیس ملاقات کردند. این اعضا شامل افراد زیر می‌شود.

ویتالیک بوترین:

ایده اصلی راه‌اندازی اتریوم از ذهن یک جوان ۱۸ساله‌ی روسی – کانادایی تبار به نام ویتالیک بوترین سرچشمه گرفت که شناخته ‌شده‌ترین فرد پشت پروژه اتریوم است. همان‌طور که بالاتر اشاره شد، بوترین وایت پیپر این پروژه را برای اولین بار در 2013 منتشر کرد و هنوز هم روی بهبود و ارتقای شبکه اتریوم کار می‌کند.
گاوین وود (Gavin Wood):

این برنامه‌نویس بریتانیایی مسلماً دومین مؤسس مهم اتریوم است، زیرا اولین پیاده‌سازی فنی اتریوم در زبان برنامه‌نویسی C++ را به زبان برنامه‌نویسی بومی اتریوم یعنی سالیدتی (Solidity) پیشنهاد کرد. همچنین به عنوان اولین مدیر ارشد فناوری بنیاد اتریوم شناخته می‌شود. قبل از اتریوم، وود یک دانشمند و محقق در مایکروسافت بود و پس از آن، او به تأسیس بنیاد وب 3 پرداخت.
از دیگر بنیان‌گذاران اتریوم می‌توان به اشخاص زیر اشاره کرد: آنتونی دی ایوریو (Anthony Di Iorio) که این پروژه را در مراحل اولیه توسعه آن به عهده گرفت. چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson) که نقش اصلی را در ایجاد بنیاد اتریوم مستقر در سوئیس و چهارچوب قانونی آن ایفا کرد. میهای علیسی (Mihai Alisie) که در ایجاد بنیاد اتریوم کمک کرد. جوزف لوبین (Joseph Lubin)، یک کارآفرین کانادایی که مانند دی ایوریو، در روزهای اولیه به کمک مالی اتریوم پرداخت و بعدا یک انکوباتور به نام ConsenSys برای استارت‌آپ‌های وابسته به اتریوم تأسیس کرد. امیر چتریت (Amir Chetrit) که در راه‌اندازی اولیه اتریوم نقش اساسی داشت، اما در اوایل توسعه از آن فاصله گرفت.

کاربردهای اتریوم

اتریوم و قراردادهای هوشمند در آینده دنیای مالی و کسب‌و‌کارهای امروزی قطعا کاربردهای وسیعی خواهند داشت و خریداران اتریوم و یا سرمایه گذاران آن از این سطح از کاربردها در حوزه های مختلف سود خواهند برد. به ‌عنوان اصلی‌ترین کاربردهای بلاکچین اتریوم می‌توان به 10 مورد زیر اشاره کرد:

  1. برنامه‌های مالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi)
  2. توکن‌های غیر قابل تعویض (NFT) و کلکسیون‌های دیجیتال
  3. قراردادهای هوشمند و DApp ها
  4. هویت دیجیتال و خودمختار (SSI)
  5. مدیریت زنجیره تامین و قابلیت ردیابی
  6. صنعت بازی‌ها
  7. توکن‌سازی دارایی‌ها (Tokenizing)
  8. مدیریت داده‌های بهداشت و درمان
  9. حکومت‌داری و سازمان‌های خودمختار غیرمتمرکز (DAOs)
  10. پرداخت‌ها و حواله‌های برون‌مرزی

ویژگی‌های ارز دیجیتال اتریوم

از سال 2008 و به دنبال معرفی بیت‌کوین، تعداد زیادی از رمزارزها عرضه شدند، اما اتریوم در مفهوم قرارداد‌های هوشمند مبتنی بر بلاکچین پیشگام است. به گفته گاوین وود، شبکه اتریوم می‌تواند نقش «یک رایانه برای کل سیاره» را داشته باشد. در ادامه به معرفی ویژگی‌های اتریوم و مواردی که این پروژه را از دیگر رمزارزها متمایز خواهد کرد، می‌پردازیم.

۱. قابلیت استیکینگ: برخلاف شبکه بیت‌کوین که امکان استخراج کوین‌های BTC را به ماینرهای خود می‌دهد، در شبکه اتریوم امکان استخراج کوین‌های ETH وجود ندارد. در عوض، کاربران می‌توانند با سپرده‌گذاری یا قفل کردن اتریوم‌های خود در شبکه که اصطلاحا به آن استیکینگ گفته می‌شود، به یک اعتبارسنج در بلاکچین اتریوم تبدیل شوند. سپس کارمزد تراکنش‌ها را به عنوان پاداش دریافت و از این طریق کسب درآمد کنند. همچنین در رأی‌گیری برای توسعه شبکه مشارکت داشته باشند.
۲. سازگار با زبان برنامه‌نویسی سالیدیتی: اتریوم اجازه ایجاد و استقرار قراردادهای هوشمند را با استفاده از زبان برنامه نویسی سالیدیتی (Solidity) فراهم می‌کند. سالیدیتی یک زبان برنامه نویسی شی گرا است که یادگیری آن نسبتاً آسان است.
۳. ماشین مجازی اتریوم (EVN): ماشین مجازی اتریوم در قالب یک محیط زمان اجرا برای کامپایل و استقرار قراردادهای هوشمند طراحی شده است؛ این محیط نرم‌افزاری زیرساختی ارائه می‌کند که قراردادهای هوشمند را فراخوانی و پردازش می‌کند. به همین ترتیب، استفاده از بلاکچین اتریوم را برای توسعه‌دهندگان ساده و قابل‌دسترس کرده است.
۴. بستری مناسب برای برنامه‌های غیرمتمرکز (Daaps): Dapp ها کد پایه‌ی خود را روی یک شبکه همتا به همتا و غیرمتمرکز اجرا می‌کند. این شبکه باید دارای یک رابط کاربری باشد که با هر زبانی برای برقراری ارتباط و جستجوی داده‌ها سازگار است. شبکه اتریوم این قابلیت را دارد و به خوبی عملکرد برنامه‌های غیرمتمرکز را توسعه می‌دهد.
۵. استاندارد ERC-20: شبکه ERC-20 به عنوان استاندارد اصلی شبکه اتریوم شناخته می‌شود که برای همه قراردادهای هوشمند در بلاکچین این پروژه و به منظور پیاده‌سازی توکن‎ها استفاده می‌شود. این استاندارد بلاکچینی دارای فهرستی از قوانین است که همه توکن‌های مبتنی بر اتریوم باید از آن‌ها پیروی کنند. توکن‌های ERC-20 به ‌عنوان دارایی‌های مبتنی بر بلاکچین، دارای ارزش هستند و قابلیت ارسال و دریافت نیز دارند. تفاوت اصلی این توکن‌ها با کوین‌های نظیر BTC در این است که به جای اجرا روی بلاکچین مختص به خود، در قالب توکن‌های ERC-20 در شبکه اتریوم صادر می‌شوند و بلاکچین اختصاصی ندارند.

معرفی قرارداد هوشمند اتریوم و نحوه کارکرد آن

مفهوم «قراردادهای هوشمند» (اسمارت کانترکت‌ها) به سال‌های پیش از معرفی اتریوم و حتی بیت‌کوین برمی‌گردد؛ این اصطلاح برای اولین بار در سال 1994 (تقریبا 14 سال قبل از ظهور بیت‌کوین) توسط شخصی به نام نیک سابو (Nick Szabo)، یک دانشمند آمریکایی تبار که ارز مجازی بیت گلد (Bit Gold) را در سال 1998 معرفی کرد، رونمایی شد.
سابو قراردادهای هوشمند را در قالب پروتکل‌های کامپیوتری برای اجرای تراکنش‌ها تعریف کرد که شرایط یک توافق را به صورت خودکار اجرا می‌کنند. در واقع، این ابزارها شامل یک زبان قانونی یا شرایط قراردادی مکتوب بین دو طرف نیستند. بلکه آن‌ها اسکریپت‌هایی هستند که حاوی عبارت‌های اگر/آنگاه (if/then)، توابع کدنویسی، ایمپورت‌های ماژول و سایر بخش‌های برنامه‌نویسی هستند که توافقات مشخص شده در یک قرارداد را خودکار می‌کنند.
پیش از ظهور بلاکچین، فناوری قراردادهای هوشمند در بسیاری از بخش‌های مالی و تجاری مانند خرید و فروش مشتقات، قراردادهای آتی و… در شبکه‌های کامپیوتری، مورد استفاده واقع شد. اما پروژه اتریوم، اولین رمزارزی بود که فناوری قراردادهای هوشمند را با نوآوری بلاکچین ترکیب کرد.

در بلاکچین اتریوم، هر تراکنش به صورت یک قرارداد هوشمند تعریف می‌شود و شبکه تنها در صورتی تراکنش‌ها را تایید می‌کند که شرایط خاص آن برقرار باشد. در شبکه بیت‌کوین نیز همین شرایط برقرار هست و هر کاربر با ارائه یک امضای دیجیتال، ثابت می‌کند که واقعا مالک ارز دیجیتالی است که ادعای مالکیت آن را دارد؛ بنابراین در این سطح از مفهوم قراردادهای هوشمند استفاده می‎شود. اما قراردادهای هوشمند در اتریوم فراتر از این موضوع گسترش یافته‌اند.
قراردادهای هوشمند در بلاکچین اتریوم بستری را فراهم آورده‌اند که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد، از بلاکچین برای توسعه بیشتر تراکنش‌های متنوع و برنامه‌ها استفاده کنند. به عبارت دیگر، قراردادهای هوشمند در اتریوم مجموعه وسیع‌تری از دستورالعمل‌های محاسباتی را پشتیبانی می‌کنند که به برنامه‌نویسان اجازه می‌دهد هر نوع توافقی که تصور می‌کنند را کدنویسی و اجرای آن را خودکار کنند. شبکه اتریوم برای کدنویسی قراردادهای هوشمند از زبان برنامه‌نویسی سالیدیتی استفاده می‌کند.

شبکه اتریوم erc20

ERC-20 به عنوان استاندارد فنی شبکه اتریوم شناخته می‌شود که برای همه قراردادهای هوشمند در بلاک چین اتریوم و به منظور پیاده‌سازی توکن استفاده می‌شود و فهرستی از قوانینی را ارائه می‌دهد که همه توکن‌های مبتنی بر اتریوم باید از آن‌ها پیروی کنند. توکن‌های ERC-20 دارایی‌های مبتنی بر بلاک چین هستند که دارای ارزش هستند و می‌توانند ارسال و دریافت شوند. تفاوت اصلی این است که به جای اجرا بر روی بلاک چین، توکن‌های ERC-20 در شبکه اتریوم صادر می‌شوند.

پیش‌بینی آینده اتریوم

پیش‌بینی دقیق آینده اتریوم یا هر رمزارزی دشوار است. فضای ارزهای دیجیتال هنوز برای خیلی‌ها جدید به نظر می‌رسد. چارچوب و قوانین جامعی از جانب دولت‌ها نسبت به این نوع دارایی‌ها وضع نشده است. همین موارد مبهم بودن آینده قیمت اتریوم و دیگر ارزهای دیجیتال را تقویت می‌کند، اما اگر به سابقه قیمت ارزهای دیجیتال در چند سال گذشته اکتفا کنیم، اتریوم پتانسیل زیادی برای رشد دارد.
با رشد چشمگیر ایجاد و توسعه‌ برنامه‌های مالی غیرمتمرکز در شبکه اتریوم، کوین‌های ETH بیشتری برای پرداخت هزینه تراکنش‌ها موردنیاز است. همچنین برخی سرمایه‌گذاران اتریوم را به عنوان آينده فضای اقتصادی مبتنی بر اینترنت می‌دانند. از این رو، بیشتر پلتفرم‌ها و تحلیل‌گران نسبت به آینده قیمتی این پروژه خوش‌بین هستند.
به عنوان مثال، بر اساس پیش‌بینی تحلیلگران مجله علمی فوربس (Forbes) قیمت اتریوم تا سال 2025 احتمالا به 6،500 دلار صعود خواهد کرد. همچنین طبق پیش‌بینی دیجیتال کوین (Digital Coin)، انتظار می‌رود اتریوم تا سال 2032 حداکثر قیمتی معادل 44٬660 دلار داشته باشد. برخلاف این دو پلتفرم که نسبت به آینده اتریوم خوش‌بین هستند و آن را صعودی می‌بینند، سایت تحلیلی Wallet Investor دیدگاهی نزولی نسبت به قیمت اتریوم دارد.

سرمایه گذاری با خرید اتریوم

سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر و علاقه‌مند به صنعت ارزهای دیجیتال می‌توانند دلایل زیادی برای سرمایه‌گذاری در پروژه اتریوم داشته باشند. برخی از این دلایل عبارت‌اند از:
مقبولیت و پذیرش روبه‌رشد: اتریوم یکی از پرکاربردترین بلاک‌چین‌ها است که جامعه‌ای بزرگ از توسعه‌دهندگان و متخصصان دارد. همچنین بسیاری از برنامه‌های غیرمتمرکز فعال در صنعت بلاکچین، روی آن راه‌اندازی می‌شوند. این موارد احتمالا با استفاده بیشتر از اتریوم و رشد و توسعه آن کمک خواهند کرد.
ارتقای شبکه: اتریوم در مسیر فرآیند ارتقای بزرگی به نام اتریوم 2 قرار دارد، ارتقایی که در راستای رفع مشکلات فعلی شبکه پیاده‌سازی می‌شود؛ با اتریوم 2 انتظار می‌رود که مقیاس‌پذیری و امنیت شبکه بهبود یابد. در نتیجه، این ارتقا می‌تواند اتریوم را برای توسعه‌دهندگان و کاربران جذاب‌تر کند.
تقاضای سرمایه‌گذاری: به عنوان یک ارز دیجیتال محبوب، کاربردی و با ارزش بازار بالا، اتریوم اغلب یک دارایی مناسب برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود و با تقاضای بالا مواجه است. این تقاضا می‌تواند قیمت اتریوم را بیشتر افزایش دهد و آن را به یک گزینه سرمایه‌گذاری سودآور تبدیل کند.
توسعه امور مالی غیرمتمرکز (دیفای): اتریوم پایه و اساس اکوسیستم DeFi است، اکوسیستمی که به عنوان یک بخش به ‌سرعت در حال رشد در صنعت بلاکچین به شمار می‌رود. سرمایه‌گذاری در اتریوم می‌تواند راهی برای قرار گرفتن در معرض این اکوسیستم در حال ظهور باشد.
با وجود تمام این شرایط، همواره کارشناسان توصیه می‌کنند که دیدگاه سرمایه‌گذاری بلندمدت در اتریوم داشته باشید. توجه به این نکته مهم است که علاوه بر خرید اتریوم و نگهداری آن، می‌توانید از طریق استیکینگ کوین‌های ETH، در اتریوم سرمایه‌گذاری و کسب سود کنید.

تفاوت و شباهت های بیت کوین و اتریوم

بیت‌کوین و اتریوم به ترتیب رتبه‌های اول و دوم بازار ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص داده‌اند. اغلب، سرمایه‌گذاران این دو رمزارز برتر را با هم مقایسه می‌‌کنند. اگرچه بیت‌کوین تا به امروز به عنوان یک ابزار ذخیره ارزش، بهتر عمل کرده و نسبت به اتریوم تمرکززدایی را به نحو بهتری پیاده‌سازی کرده است. اما کاربردهای اتریوم و رشد پروژه‌های وابسته به بلاکچین آن قابل‌توجه است. در ادامه به تفاوت‌ها و شباهت‌های این دو ارز دیجیتال می‌پردازیم.

تفاوت ها

بنیان‌گذار: بیت‌کوین توسط هویت ناشناخته‌ای به نام ساتوشی ناکاموتو اختراع شد، اما خالق اتریوم، ویتالیک بوترین، شناخته شده‌ است.
تاریخ راه‌اندازی و استخراج جنسیس بلاک: وایت پیپر بیت‌کوین برای اولین بار در 2008 معرفی شد. همچنین اولین بلاک در شبکه آن در تاریخ 3 ژانویه 2009 استخراج شد. در حالی که ایده خلق اتریوم در اواخر سال 2013 منتشر شد و تاریخ استخراج اولین بلاک در شبکه آن به 30 جولای 2015 برمی‌گردد.
مکانیزم اجماع: بیت‌کوین از مکانیزم PoW یا اثبات کار استفاده می‌کند، اما شبکه اتریوم امروزه مجهز به مکانیزم PoS یا اثبات سهام است.
سقف عرضه: پروژه بیت‌کوین در مجموع 21 میلیون واحد کوین BTC دارد. اما برای اتریوم، سقف عرضه‌ای تعیین نشده است و بی‌نهایت واحد کوین ETH می‌تواند وجود داشته باشد.

شباهت ها :

اتریوم و بیت‌کوین، جزو ارزهای دیجیتالی هستند که بر بستر فناوری بلاکچین راه‌اندازی شده‌اند؛ بنابراین هر دو رمزارز و متکی بر علم رمزنگاری (Cryptography) هستند. همچنین هر دو بلاکچین اختصاصی خود را دارند؛ یعنی جزو کوین‌ها محسوب می‌شوند.

 

قوانین خرید و فروش اتریوم

خرید و فروش اتریوم در بیشتر نقاط جهان انجام می‌شود. برای این کار کافی است که به اینترنت و یک تلفن همراه هوشمند دسترسی داشت؛ بنابراین از این نظر هیچ مانعی وجود ندارد. اما با وجود این شرایط، مقررات بازار ارزهای دیجیتال در کشورهای مختلف، متفاوت است و هیچ دولتی تا اکنون چارچوب جامع و همه‌جانبه‌ای در این زمینه ارائه نداده است؛ همه‌جانبه از آن جهت که تمام بخش‌های این صنعت نوظهور از جمله دسته‌بندی انواع پروژه، کاربردهای متنوع آن‌ها، نحوه مشارکت قانونی در آن‌ها و… را به طور شفاف و رسمی معین کند.
به عنوان فعال‌ترین شهر در جهان، در زمینه تنظیم مقررات نظارتی بر اکوسیستم اتریوم می‌توان به نیویورک آمریکا اشاره کرد. این شهر به دلیل اهمیت موقعیت مالی‌ خود در سطح جهانی شناخته شده است و نقش مهمی در جنبه‌های نظارتی و سرمایه‌گذاری اتریوم ایفا کرده است. نیویورک میزبان کنفرانس‌های زیادی بوده است که تاثیرگذار بر فناوری بلاکچین بوده‌اند. همچنین دپارتمان خدمات مالی نیویورک یک بخش ویژه تحت عنوان مقررات «BitLicense» ایجاد کرده است که دستورالعمل‌های نظارتی بر خدمات ارزهای دیجیتال را اتخاذ می‌کند.

قوانین خرید و فروش  اتریوم در ایران

در ایران، از جانب قانون‌گذاران هیچ ممانعت یا ترغیبی برای خرید و فروش اتریوم و دیگر ارزهای دیجیتال لحاظ نشده است. هر ایرانی که بیش از 18 سال سن داشته باشد، می‌تواند با احراز هویت خود در صرافی‌‌ ایرانیکارت ، فروش و تبدیل اتریوم بپردازد. در نظر داشته باشید، با وجود اینکه قوانینی برای منع معامله اتریوم در ایران تثبیت نشده است، هیچ‌گونه حمایت و بیمه‌ای نیز از جانب دولت در این راستا وجود ندارد.

نکاتی برای افزایش امنیت دارایی‌های اتریوم

اگرچه اغلب سرمایه‌گذاری‌ها در بازار ارزهای دیجیتال با هدف گرفتن سود زیاد انجام می‌شود، اما مانند هر سرمایه‌گذاری دیگری، این نوع سرمایه‌گذاری نیز ریسک‌هایی در کمین دارد. از چالش‌هایی نظیر نوسان قیمت‌ها و رقابت پروژه‌ها گرفته تا محدودیت‌های نظارتی، خطرات فنی و امنیت محل نگهداری دارایی‌ها، همه می‌توانند سرمایه‌گذاری‌های رمزارزی شما را به خطر بیندازند.
از آنجایی که اتریوم جزو پروژه‌های با ارزش بازار بالاست و تقریبا در این حوزه تثبیت شده است، تا حدی ریسک‌های فنی و رقابتی در آن کاهش می‌یابد. برای افزایش امنیت نگهداری کوین‌های ETH نیز می‌توانید به رعایت برخی نکات بپردازید که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • از کیف پول‌های سخت‌افزاری و آفلاین استفاده کنید.
  • برای خرید و فروش اتریوم از صرافی‌ها معتبر و دارای احراز هویت استفاده کنید.
  • از اشتراک‌گذاری کلید خصوصی محل نگهداری اتریوم‌های خود، اجتناب کنید.
  • مواظب کلاهبرداری‌های اینترنتی از طریق پیام‌های تبلیغاتی باشید.
  • کلید خصوصی محل نگهداری اتریوم‌های خود را در جایی امن و با روشی مطمئن ذخیره کنید.

بهترین روش نگهداری از اتریوم پس از خرید از ایرانیکارت

برای شرکت در اکوسیستم اتریوم و ذخیره، ارسال و دریافت کوین‌های اتر (ETH) و سایر توکن‌های مبتنی بر شبکه آن به یک کیف پول اتریوم نیاز دارید. تعداد کیف پول‌ها و پلتفرم‌هایی که امکان نگهداری اتریوم را ارائه می‌دهند، بسیار زیاد است و کاربران در انتخاب روش نگهداری از اتریوم‌های خود تنوع انتخاب دارند؛ آن‌ها می‌توانند از انواع صرافی‌هایی که به کاربران خود کیف پول ارائه می‌دهند، استفاده کنند. همچنین می‌توانند از انواع کیف‌ پول‌های سخت‌افزاری، نرم‌افزاری، موبایلی، دسکتاپی، افزونه مرورگر‌ها، روش‌های آنلاین یا آفلاین و… استفاده کنند.

بهترین کیف پول‌های نگهداری اتریوم

کیف پول اتریوم اپلیکیشنی است که به شما امکان می‌دهد حساب اتریوم خود را مدیریت کنید. به شما امکان می‌دهد موجودی اتریوم خود را بررسی کنید، تراکنش‌ها را انجام دهید و به برنامه‌های دیگر متصل شوید. همچنین می‌توانید چندین حساب اتریوم را از یک برنامه مدیریت کنید. با توجه به شرایط خود می‌توانید از دو نوع کیف پول سخت افزاری و نرم افزاری برای تبادل و نگهداری اتریوم استفاده کنید.

بهترین کیف پول‌‌های نگهداری اتریوم عبارت‌اند از:
متامسک (MetaMask): بهترین از نظر راحتی و دسترسی
گواردا ولت (Guarda Wallet): بهترین از لحاظ امنیت
اکسدوس (Exodus): بهترین برای مبتدی‌ها
تراست ولت (Trust Wallet): بهترین از نظر تنوع ارزهای قابل پشتیبانی
مای اتر ولت (Myetherwallet): بهترین برای توسعه‌دهندگان و پشتیبانی از قراردادهای هوشمند
علاوه بر این پنج مورد، کیف پول‌های سخت‌‌افزاری لجر و ترزور و کیف پول‌های نرم‌افزاری اتومیک ولت و سیف پال نیز برای نگهداری اتریوم مناسب هستند.

کیف پول سخت افزاری اتریوم

اگر به ذخیره‌سازی امن برای توکن‌های اتر یا ERC20 خود نیاز دارید، داشتن یک کیف پول امن اتریومی بسیار مهم است. معمولا، دارندگان ETH اگر قصد دارند برای مدت طولانی اتریوم خود را نگه دارند، از کیف پول سخت افزاری استفاده می‌کنند، به خصوص اگر مقدار سرمایه آن‌ها بالا باشد. از جمله بهترین کیف پول‌های سخت افزاری اتریوم می‌توان به لجر و ترزور به عنوان مشهورترین و در ادامه به سیف پال، الیپال، کیپ کی و کول ولت اشاره کرد. کیف پول‌های سخت افزاری اتریوم را می‌توانید از صرافی ایرانیکارت تهیه کنید. درخواست خود را ثبت کنید تا کارشناسان شما را راهنمایی کنند.

کیف پول نرم افزاری اتریوم

امنیت کیف پول‌های نرم افزاری اتریوم مانند متامسک و مای اتر ولت به اندازه کیف پول‌های سخت افزاری نیست. بنابراین به منظور کاهش ریسک از دست دادن سرمایه خود بهتر است از کیف پول‌های نرم افزاری اتریوم برای مقادیر جزیی استفاده کنید و حتما برای نگهداری و سرمایه‌گذاری اتریوم یک کیف پول سخت افزاری خریداری کنید. میزان امنیتی که ولت سخت افزاری به شما ارائه می‌دهد قطعا ارزش پرداخت هزینه آن را خواهد داشت.

اولین قدم رو برای سرمایه‌گذاری بردار!

چطوری از صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت اتریوم بخریم؟

در کمترین زمان ممکن در ایرانیکارت ثبت نام و احراز هویت شو و اولین معامله ارز دیجیتال خودت رو انجام بده

ثبت نام در صرافی ایرانیکارت در کمتر از ۵ دقیقه

سوال خود را ازصرافی ایرانیکارت بپرسید

سوالات متداول خرید و فروش اتریوم

طبق رتبه‌بندی سایت کوین مارکت کپ، اتریوم از نظر ارزش بازار در رتبه دوم بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است. همچنین طبق داده‌های این سایت، هیچ سقفی برای عرضه‌ای (Max supply) اتریوم تعیین نشده و به میزان بی‌نهایت واحد کوین‌ ETH در طول زمان می‌تواند صادر شود. از طرف دیگر، در زمان نوشتن این متن کل عرضه (Total supply) و میزان عرضه در گردش (Circulating supply) اتریوم به تعداد 120,183,899 واحد ETH است.

میانگین کارمزد به دلار را زمانی که یک تراکنش اتریوم توسط یک ماینر پردازش و تایید می‌شود، اندازه‌گیری می‌کند. میانگین کارمزد تراکنش‌های اتریوم می‌تواند در طول دوره‌های شلوغی در شبکه افزایش یابد. همانطور که در طول رونق بازار ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۷ تا اوایل سال ۲۰۱۸ اتفاق افتاد، جایی که به حدود ۳ دلار رسید. میانگین کارمزد تراکنش اتریوم در سطح فعلی ۱.۴۰۹ است و ۹.۹۲۷ یک سال قبل کاهش یافته است.

به این دلیل که هر تعامل در بلاک چین اتریوم به مقدار مشخصی از منابع محاسباتی از شبکه نیاز دارد. بر اساس پیچیدگی تراکنش و اینکه کاربر با چه سرعتی می‌خواهد تراکنش انجام شود، میزان کارمزد تغییر می‌کند. هرچه تراکنش پیچیده‌تر و سریع‌تر باشد، هزینه بیشتری خواهد داشت

در وب سایت صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت ثبت نام کنید. با استفاده از مدارک هویتی خود، احراز هویت را انجام داده و منتظر تایید کارشناسان بمانید تا دسترسی خرید اتریوم به شما داده شود.

بیت کوین اساساً به عنوان جایگزینی برای ارزهای سنتی و از این رو وسیله‌ای برای مبادله و ذخیره ارزش طراحی شده است. اتریوم یک بلاک چین قابل برنامه ریزی است که در زمینه‌های متعددی از جمله DeFi، قراردادهای هوشمند و NFT کاربرد پیدا می‌کند.

  • مرحله ۱: روش استخراج خود (استخر، انفرادی، ابری) را انتخاب کنید.
  • مرحله ۲: یک کیف پول ارز دیجیتال باز کنید.
  • مرحله ۳: سخت‌افزار و نرم‌افزار خود را انتخاب کنید.
  • مرحله ۴: یک استخر استخراج را انتخاب کنید.
  • مرحله ۵: پاداش خود را به دست آورید.

کمترین مبلغ برای خرید 15 دلار و بیشترین مبلغ، 2000 دلار به صورت روزانه می باشد (سقف هفتگی خرید رمزارز در ایرانیکارت 250 میلیون تومان است).

کمترین مبلغ برای فروش 15 دلار و بیشترین مبلغ، 15000 دلار به صورت روزانه می باشد.

آیا اطلاعات این صفحه مفید بود ؟
Ethereum
3.44 از 9 رای ثبت شده